Question about 1996 Chevrolet Corvette

1 Answer

I have a 96 vette that won't start

I have a 96 vette, with a new battery, car was running fine, now it won't start, I think there might be a problem with the fuel pump wiring, how do I know where that is? a cat size animal got into the engine compartment, I think he moved something and might have unplugged a wire

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 128 Answers

If your vehicle is factory should have electronic multiport fuel injection, and would have a fuel pump located inside the gas tank with the sending unit to the fuel gauge. also check fuses and relays first before removing tank. and ensure that you have spark before checking fuel, unless you know that spark is good. oh i this is of course if the vehicle is cranking at lease, if not start with the starting and ignition circuits. hope this will help.

Posted on Jan 31, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

I have a 95 honda civic ex,wont start.ran fine yesterday,wont start this morning.battery is fully charged,new cap and rotor.would do u think might b my problem


if it wont turn over 1st check the ground s on the car and the battery 1st. your battery can be fully charged and the car will not start even over night this can happen. then look at the starter. Note: if you have over 109K on the car and the timing belt has never been replaced you will need to have this checked as well.

Aug 16, 2014 | Cars & Trucks

3 Answers

1996 vette has new battery running fine and now wont start


The security, antitheft or lock picture/icon is a visual indication that something in the car's antitheft system is failing. In most GM cars and trucks there is a hidden system that most people are unaware even exists. From the moment you put your key in the ignition, there begins a constant line of communication between your key's security chip or transponder, to the ignition's lock cylinder, and then to the car's TDM (Theft Deterrent Module). These 3 parts are in CONSTANT communication. If the key is in the ignition, then these parts are sending signals to each other. The security light illuminates when that signal gets broken, even just for a second. When the signal breaks, the car misinterprets this as an attempt at theft and goes into antitheft mode. The car thinks its being stolen or hotwired because it is not getting that signal from YOUR specific key. This is why the security light turns on and shuts down your vehicle. This link explains it pretty well.
http://www.diy-gm-security.com/

4869440-pfr3olq4vbrbhfmp0xdrulln-4-0.jpg

May 20, 2010 | 1996 Chevrolet Corvette

1 Answer

85 vette fuel injection fine after first cold start then runsroug


something wrong with mixture thats for sure,but only being a europeon mechanic without a lot of experiance on yank tanks iam not sure exactly what the problem could be ,but if one bank of injectors are not operating ??have you checked for a feed to the suspect bank ??(electrical)because in my eye if they operate when cold then stop when autochoke shuts off then its a fault with the ECU or a sensor on that bank??

Aug 07, 2009 | 1985 Chevrolet Corvette

1 Answer

1990 vette runs fine after 15-20 min won't start then wait 20 -min runs fine again until i shut it off


I had the same problem. Turns out,( and I didn't believe it when I was told) but, my problem turned out to be cheap (inferiour) plugs and wired. I was reccomended to use NKG plugs and Borg-Warner wires.

May 31, 2009 | 1990 Chevrolet Corvette

1 Answer

94 vette won't start,bat good,have org. key,fuses ok,high beam light on lights off,lcd cluster won't light up?


Disconect the battery and ECM for FOUR DAYS then reconect the ECM and BATTERY. Let it sit for another four days without turning anything on. It should start but will run rough for about 200 miles as the ECM relearns the system. I had the same issue and that is what fixed it.

May 14, 2009 | 1994 Chevrolet Corvette

Not finding what you are looking for?
1996 Chevrolet Corvette Logo

224 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7726 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...