Question about 1990 Mercedes-Benz 300 Diesel

1 Answer

Cold start is fine but after warm start the engine misses and sta

I,ve had my 1990 Mercedes 300ce-24 for about 5 years.I've used it daily untill mid-October when hospital treatment meant it was left in garage for about 3 months. On the first outing it started first time. After about 7 miles I stopped for about ten minutes. It then started but after a few seconds engine missfired and stalled.This has happened several times since.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 474 Answers

I would start by changing the fuel filter then check to see if there is any water in the fuel if those are ok see if a critter built a nest in the air filtter or the exhaust.

Posted on Jan 31, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Engine miss when cold, engine light on, new gas, air filter. fuel pump in tank. hot engine loght goes on off, when off at stop stalls out engine light off.


Diagnose Engine Misfire - Auto Diagnosis Repair Help

www.aa1car.com/library/misfire.htm
The engine may shake so badly at idle that it causes vibrations that can be felt in ...The engine may only misfire and run rough when cold but then smooth out as ...

What is causing an intermittent misfire only when engine is ...

community.cartalk.com/.../what-is-causing-an-intermittent-misfire-only-...
Jun 27, 2013 - NOTE: You MUST restart the engine for the misfire to go away. ... in an expert to do that test, but it might be worth it to prove/disprove the injectors being thecause. 0 ... The first is that the car should run fine even on cold starts.

Engine misfires when cold but runs fine after warming up few ...

https://answers.yahoo.com/question/index?qid...
Mar 24, 2009 - They also gave it to me because of this misfire problem it has. ...Engine misfires when cold but runs fine after warming up few minutes later? ... and you start next morning will also cause a misfire until it burns off the coolant.

"Miss/splutter" with cold engine, but fine when warm? M103 / also ...

www.peachparts.com > ... > Tech Help
Jul 13, 2011 - My moms old 300SEL (with the M103) that was once my car is now my "work car" again as she is getting a brand new SUV very soon.

Cold start misfire solved (finally!) - Bimmerforums


Dec 16, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

1991 mercedes 300ce wont start unless you pump the gas please help


defintly a valve,regulator or gas line leak,or injector leaking rail pressure

Oct 15, 2013 | 1990 Mercedes-Benz E-Class

1 Answer

1990 3.0l v6 belt routing mercedes 300


Click on the following direct, free Link. It has several Belt Mark Diagrams for your 1990 Mercedes Benz 300 Class 3.0L V6. It also has additional - very helpful Instructional and Directional Diagrams.

Let me know if this helped, or if you have additional information or questions. Feel Free to contact me at FixYa.com!



http://www.2carpros.com/car_repair_information/year/1990/make/mercedes-benz/model/300ce/1990_mercedes-benz_300ce_drive_belt_routing_diagram.htm

Apr 24, 2010 | Mercedes-Benz 300-Class Cars & Trucks

1 Answer

Mercedes 300ce Engine cuts out at any speed, even when ideling.


It sounds like a fuel delivery issue. Mercedes recommends replacing the fuel filter every 60k. If it has been longer than thast since the filter change start there. Fuel pump relays are another common problem on this era. They are located behind the battery. Remove the plastic cover and you will se 2 black relays( yours may have a mass relay if it is a 90 model year, it will have a plastic knob on top that you turn to the left to unsecure it) IT will say kickdown on it the climate control is the other relay and it will say klima. Look for signs of corrosion on the solder pins. If your fuel pump(located at the right rear) is very noisy when it operates I wouild recommend replacing it. During this era of Benz about the only way to diagnose this would be to run a bunch of fuel pressure tests and to drive vehicle with a meter on the relay and on the pump to see if the relay cuts out or the pump cuts out. I always recommend to do both pump and relay because they can cause one another to fail. good luck.

Sep 19, 2009 | 1987 Mercedes-Benz 300-Class

1 Answer

1987 mercedes 300CE does not start very well after thse engine is shut of for .5 of an hour or more-however st arts fine when it is cold.


well if tune up and normal maintenance is current I would guess its the cold start valve. When the valve starts to fail or fails it can allow the extra fuel used at cold idle to "flood" the system when its not needed when warm.

Aug 23, 2009 | 1987 Mercedes-Benz 300-Class

1 Answer

Cold starts ok warms up shakes and stalls


check engine coolant temperature when it gets warmer, or at operating temperature, and verify that the temperature gauge is showing warmed up to operating temperature. If the coolant temperature sensor tells the computer the engine is cold it will over fuel and miss and the engine will die. When cooled down it will run fine until it warms up. Also could be coil if it starts missing after warmed up.

Aug 18, 2009 | 1990 Ford Bronco II

1 Answer

No high idle at cold start


i had same problem check the OVP fuse located behind the battery that were mine is i have a 1990 check were yours is at if the fuse is burnt all the electronics that help you engine run are inactive check it before anything the overload protection relay

Mar 09, 2009 | 1986 Mercedes-Benz 300

1 Answer

Fluctuating oil pressure on 92 Mercedes 300CE


Either the sending unit,(this unit is on the motor)is malfunctioning, or your engine oil pump may not be providing enough pressure.
This could be due to sticky oil pressure bypass valve,,worn out pump,,or worn engine main bearings.
If it is just a case of worn engine oil bearings,this is usually indicated by high oil pressure when cold,,but low oil pressure when hot,.i wouldn't worry to much, since most engines suffer from this same complaint and doesn't harm the engine any.

Jan 19, 2009 | 1992 Mercedes-Benz Mercedes Benz 300 Class

Not finding what you are looking for?
1990 Mercedes-Benz 300 Diesel Logo

275 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercedes-Benz Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76070 Answers

Michael Contreras
Michael Contreras

Level 2 Expert

166 Answers

Are you a Mercedes-Benz Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...