Question about 2001 Isuzu Rodeo

1 Answer

Starts, runs 5 min. then shuts down everything, won't restart for couple minutes and with aid of jumper cables

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Expert
  • 109 Answers

Does the truck have an anti-theft system? if so did u install anything new on the vehicle( stereo, remote starter etc...)if not then the module for the anti-theft my be toast. if u have installed anything new, double check where the wiring for the new component has been spliced, the anti-theft module needs at least a 5 volt signal in order 2 work. if this wire has been spliced then u will not have enough voltage to run the module properly.the module runs on a timer so if the truck stalls then u will have 2 wait about 5 mins for it 2 reset b4 u can restart the vehicle

Posted on Jan 20, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

04 explorer 4.0l sputters and tries to start but won't


have you disconnected the battery for more than 5 mins before the trouble started, if so you have to reset the idle value by disconnecting the negative battery cable, put a shop towel between the battery post and cable, run a jumper wire from the negative battery cable to the positive cable ,which is still connected, leave it on there for 5 mins, remove jumper wire, reconnect negative cable to battery, when you start it, turn the key to the on position, wait for some of the lights by the speedometer start to go off, then start it

Oct 07, 2017 | 2004 Ford Explorer

1 Answer

'04 L300-3 Stalls randomly and won't start until I wait about 5 min. Then starts normal


try replacing fuel filter , and next time you go to start it turn key on let it sit for count to 50 then start see what happens

Dec 14, 2012 | 2003 Saturn L-Series

1 Answer

1995 ford 4.9 stright 6 runs for a couple min then dies


The parts you replaced don't typically fail due to heat/cold cycles.You need to see if it might be the ignition coil.Make the coil easily accessable(take of the engine cover).Have a 12v test light and some sort of spark tester handy.Start the engine,let it run until it quits.See if you have spark at the coil.If not, unplug the low voltage connector on the coil,and put the test light across the connector,and crank the engine.The light should flash on and off.If it does,replace the ignition coil. If it doesn't flash,you may have a bad crank sensor,but this usually won't make it shut off,instead,it will cause it not to restart after heat soaking for a couple minutes.(I'm betting on the igniton coil).

Oct 26, 2012 | 1995 Ford Econoline

1 Answer

I have 1991 toyota pickup will crank but won't idle


Try this.

Engine stalls cold or RPM fluctuates at idle up and down or dies near idle.

This problem is commonly caused by a dirty automatic idle speed control valve and throttle valve but always run a OBD2 fault code as well as the cleaning procedure. Buy a can of throttle valve cleaner (do not use carburetor spray cleaner!) from NAPA or Carquest (made by CRC chemicals) and spray it into the air intake while the engine is running, use up about 1/2 the can, engine will try to stall hold the speed up, shut it down and let it soak for 30 minutes, restart and blow out the remaining fluid, shut it down and disconnect the negative battery cable for 5 Min's to reset the base idle control

Oct 26, 2012 | 1991 Toyota Pickup

1 Answer

Car dies when put in reverse


This problem is commonly caused by a dirty automatic idle speed control valve and throttle valve. Buy a can of throttle valve cleaner (do not use carburetor spray cleaner!) from NAPA or Carquest (made by CRC chemicals) and spray it into the air intake while the engine is running, use up about 1/2 the can, engine will try to stall hold the speed up, shut it down and let it soak for 30 minutes, restart and blow out the remaining fluid, shut it down and disconnect the negative battery cable for 5 Min's to reset the base idle control

Oct 02, 2012 | 1996 Honda Accord

1 Answer

My 1988 Jeep won't start when I crank over the engine. It will turn the motor over a few times then I lose battery power. With a cold start it sometimes will start on first attempt but it has gott


it sounds like the starter is bad but first run a pair of jumper cables from the battery to the starter and the other jumper on the ground side just to make sure you don't have a bad cable larger parts stores can test it off the car if you bring it to them

Aug 31, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

98 Buick Regal won't run unless hooked for a jump.


you may have a bad ground, or the ignition switch needs to be replaced.

Jul 28, 2012 | 1998 Buick Regal

1 Answer

1989 chevy cavalier z24 strats but stalls rapidly


This problem is commonly caused by a dirty automatic idle speed control valve and throttle valve. Buy a can of throttle valve cleaner (do not use carburetor spray cleaner!) from NAPA or Carquest (made by CRC chemicals) and spray it into the air intake while the engine is running, use up about 1/2 the can, engine will try to stall hold the speed up, shut it down and let it soak for 30 minutes, restart and blow out the remaining fluid, shut it down and disconnect the negative battery cable for 5 Min's to reset the base idle control

Jul 26, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

My x5 3.0i 2006 t won't start this morning but temperature, gas level clock were wrong so I turn the engine off and restart a couple times it won't start and I saw message trans. false safe...


no. I'd suggest to disconnect a battery for 15 mins, reconnect, wait for 5 mins and try to restart. If it doesn't help (sometimes there's a program block to prevent stealing equipment) call a dealer

Aug 04, 2017 | 2003 BMW 5 Series

Not finding what you are looking for?
2001 Isuzu Rodeo Logo

311 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Isuzu Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

80407 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

Thomas Perkins
Thomas Perkins

Level 3 Expert

14417 Answers

Are you an Isuzu Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...