Question about 1994 Mazda 2WD B Series Pickup

1 Answer

Starts and runs good when cold. run a few minutes, turn off does not start again for a few minutes. like simething is hot or resets.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 112 Answers

It sounds like your coil is bad, when they are going bad they will work when they are cold but as soon as they start to heat up they shut down and quit sending spark so i would recomend starting with that, let me know

Posted on Dec 10, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My vehicles shuts off after 3 three minutes of use or when its idling after first initial start but starts perfect when the engine is heated up. Can you help me with this problem?


Car starts then dies in a few seconds - CarGurus

www.cargurus.com > Questions > Ford > Crown Victoria

CarGurusFeb 3, 2014 - Engine turns over fine and starts, but stops in a second or 2. ... Good fuel pressure, starts, runs for about 7 seconds, dies after a sudden drop in fuel pressure. ...starts 15 minutes later, runs fine then stumbles and dies again 3 answers ... I drove carhome shut off and next morning would not start, but will turn ...

94 camry le 4cylinder starts when cold, shuts off .



Nov 23, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

2006 Honda Element engine sputter


Temp.gauge really has nothing to do with the perfomance of the engine. If the car has been unused for a few hours, the engine oil etc settles down. It is good idea to let it run after a cold start so the oil circulates in the engine. Keep in mind it's a 1996 model and needs more care. Keep servicing regularly.

Feb 06, 2014 | 2006 Honda Element

1 Answer

My heater blows hot for a couple minutes then turns cold. After turning it off for a few minutes and back on, it blows hot then goes cold again.


LET YOUR CAR WARM UP FIRST!! or you risk the chance of over heating and casuing engine damage. start your car let it warm up for 5 to ten minutes and then try the heat. also when you start you should NEVER have heat on right away. the heat that you feel comes from the engine. and if the engine is cold and you are trying to heat it up it will put stress on the engine and over heat. ALL cars have to wait for their heat. that's why you see peoples car running in the morning with no one in it. so when they do get in it they have heat. heat will not work until the engine is warm.

Oct 24, 2013 | 2002 Ford Taurus

1 Answer

Ac


You would need to find out if the compressor continues to run when the cold air stops.

Jul 17, 2013 | 2000 GMC Sierra

1 Answer

I have a 98 z24 cavalier auto with the 2.4 I can get it to start then I stalls out a couple seconds later I have done the passlock bypass the guy I got it from took the battery out a it was running great...


Unhook your battery again for about 15 minutes. After you re hook it up, let car sit with the key in the on position, but not running. Let it sit for about 5 minutes, and then turn key off, and start it. It may run rough for a few minutes as the sensors and systems are all resetting. If you try running it right away, or cold, it can confuse the regen process

Jan 27, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

AC will blow cold air for a few minutes then start blowing hot air, cut the engine and start it again and blow cold air for a few minutes then start blowing hot air again. Just filled up the freon and the...


you have moisture in the system this causes your expancion valve to freeze up an stop working, thats why it works for sort time and when it de-freezes stars working again. you need to do a EVAC & RECHARGE with a good AC service equipment, specially attention to pull vacumm por at least 20minutes so you get all moisture out of the system.
Good luck

Jun 05, 2011 | 2002 Hyundai Santa Fe

1 Answer

Bought 2001 Lumina.. head gasket was leaking. fixed that n noticed cooling fan motors were not running. Replace all 3 relays n ect n fans started working. Drove it two days n it started runnin hot pulled...


I had a similar problem. Is your temperature gauge pegged to the right as very hot? Or reads always cold, even when hot. If it is a 3100 motor their is a coolant temperature gauge sending unit under the air breather intake that is right next to where you replace the thermostat.

Get a haynes repair manual at a parts dealer, Amazon, or your public library.
On the Chevrolet Lumina, Monte Carlo, & Impala FWD 1995 to 2005 it's under section 3-8 on page 3-6. It goes into great detail, and it's too complicated to explain here. If your sensor is bad, but the wires and fuses are good then the fans won't run.

Your second fan only runs when the air compressor is turning, If your ac compressor is not running then the sensor will not have the passenger fan run.
You have to see if the fan motors are good and then the wiring is good, and no fuses blown. You might blow fuses so have extra blue ones if I remember right. Recheck fuses after testing.

Feb 24, 2011 | 2001 Chevrolet Lumina

1 Answer

Runs fine for approx 15 mins,then stalls out and wont start again


sounds like coil problem, coils will start cold then get hot and stop. when coil cools will crank up and run till it gets hot, try to replace the ignition coil,dont think it would be a crank sensor, try a coil,thanks robert b.

Jun 19, 2009 | 1993 Jeep Cherokee Country

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

110 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mazda Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

83489 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22393 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8841 Answers

Are you a Mazda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...