Question about 1995 Chevrolet S-10 CA Edition

1 Answer

I have a 95 blazer with a v6 4.3 in it and am having a problem. Runs great and then service engine light comes on and when I slow down it lopes in idle. Run fine at high rpms. When I shut it down it resets and is okay for a hundred miles or so and starts back up. I have replaced the EGR can you help. Ray

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 371 Answers

If it resets, then I would guess it's the O2 senser.

Posted on Oct 04, 2009

Testimonial: "I was hopeing it was spmthing simple. I will try and fix it later on this week and will let you know how it worked. By the way way is the 02 sensor."

  • Brian Anderson Oct 04, 2009

    Oxygen sensor that is located in the exhaust manifold somewhere between where the pipes collect to where it bots up to the catalytic converter.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What are the probable causes of DTCs P0031, P0603, and P1148?


Clean out you idle air bypass valve with carb cleaner. P0031 air/fuel sensor 1 heater (B1)bank 1, p0603 engine control back up circuit,p1148 closed loop B1. Broken heater in upper O2 sensor is one if not all of your problems. Replace all of your O2 sensors & reset engine light.

Sep 01, 2015 | 2012 Nissan Altima 2.5 Sedan 2.5L 4-cyl....

1 Answer

My 95 blazer will onlt start when i spray fuel into the plenum and then it runs great


does pump run a couple seconds KOEO (key on engine off)? - put a light on pump + wire (pink?), I think these have a "back-up fuel pump power" through oil pressure switch?

Aug 15, 2014 | 1995 Chevrolet Blazer

1 Answer

ABS/Parking Brake?Service Engine Lights are on But Runs Great


Does ABS work properly? Get on dirt road and try to lock brakes (do this carefully insuring no police car tailgating,lol) Could be bad wheel speed sensor. Check codes with scan tool capable of reading ABS and trans codes.

Feb 22, 2014 | 2001 Chevrolet Blazer

1 Answer

I have a 95 f350 7.3L. Check engine light comes on intermittently and goes into a "lope idle". Very sluggish and won't go over 40, then light goes off and runs fine for awhile. I'm thinkingmitsmthe map...


it sounds like you should check the wire harness for the injectors and the glow plugs they are molded into your valve cover gaskets and over time the little tab that holds them together breaks and you get a loose connection you will have to pull the valve covers to check

Nov 25, 2013 | 1995 Ford F350

1 Answer

95 chev blazer check engine light won't come on


If the truck runs, I would say its a bulb.
If the truck won't start, look at the fuse for the ECM.

Jul 07, 2012 | Cars & Trucks

2 Answers

Engine idles rough at red lights begins loping rpms drop to almost killing, then cycles back to normal, then repeats rough idle drop in rpms and loping, back and forth until I rev engine or take off


You could have a clogged fuel filter, if you haven't changed it in awhile. You could have a leak in the intake system somwhere also. When you slow down, you get less power to the engine. It may need spark plugs and wires as well, if in need for a tune up.

Mar 02, 2011 | 2001 Nissan Altima

1 Answer

My 99 blazer s10 wit 4.3 engine at idle lopes or skips changed injectors,fuel pump,tps sensor thermostat,egr is workin,tuned up plugs wires cap rotor,fuel ,air filter, had inte man resealed,brougt it to 2...


replace the electric part of the ignition down on the steering colum ....u will have to drop the steering colum down but not totaly remove...fixed 2 s-10 trucks same year that way

Nov 26, 2010 | 1999 Chevrolet Blazer

1 Answer

Engine light is on, hear a hissing sound of air, engine lope and cut off while idling. 2003 ford explorer V-8. A/T, 108,000 miles, runs great while driving.


Sounds like a vacuum hose has come off or has a hole in it. Check my "How To" for checking for a vacuum leak.

Mar 13, 2010 | 2003 Ford Explorer

2 Answers

93 blazer runs better when check engine light's on


Could be a temp sensor or similar too, and believe it or not, the price to have the vehicle scanned for codes, and fuel pressure tested if necessary, usually ends up being cheaper in the long run, rather than play hit & miss, and replace a bunch of parts by guessing.

Dec 11, 2008 | 1993 Chevrolet S-10 Blazer

Not finding what you are looking for?
1995 Chevrolet S-10 CA Edition Logo

202 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76649 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8518 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...