Question about 1993 Subaru Legacy

1 Answer

My 93 legacy is not getting any spark to plugs or to the cam or crank sensor?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that hasĀ over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 347 Answers

Did u change coil pack

Posted on Oct 24, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No spark on my 93 Sudbury legacy


run fault codes and look for cam/crank position sensor problems ---check immobiliser operational--check that the cam shaft is turning ( broken timing belt /chain)

Jul 01, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

JUST DID A HEADGASKET JOB ON MY 95 SUBARU LEGACY, GET EVERYTHING BACK TOGETHER NO SPARK?


sounds like a timing problem, did you replace the cambelt? or check the idlers for wear? a worn idler could make it jump.

Jun 19, 2014 | 1995 Subaru Legacy

1 Answer

1993 gt legacy ignition pulse problem


hi could you confirm the firing order you have? witch pulse signals are being received. thanks

May 23, 2017 | 1993 Subaru Legacy

2 Answers

93 talon tsi getting fuel and spark car cranks but wont start


I would try making sure spark plug wires are put on in the correct firing order. This is a common mistake in tune ups. Most intake manifolds have the firinging order cast in. Plug gaps correct? I cant come too far away.

Nov 28, 2012 | 1993 Eagle Talon

1 Answer

98 subaru legacy wont start no spark form coil or igniter...


Hi could be a faulty ecu, or a crank or cam sensor playing up, they are the most common sensors that play up causing no spark

Apr 09, 2012 | 1998 Subaru Legacy

2 Answers

We have a Subaru Legacy GT, Twin Turbo 93, the car cut out and will not start, no fault codes, replaced spark plugs, fuel filter, checked the fuel pump, replaced air flow meter, engine temperature sensor,...


sounds like your timing may be off, or have a crank shaft postion sensor failing, when it cuts are you losing spark completely? do you have a fuel pressue gauge? whats the pressure? also you could try running it with the map sensor unplugged and see if the condition improves

Jul 31, 2011 | 1993 Subaru Legacy

1 Answer

Will not start--new battery,alternator,cam sensor,crank sensor,plug wires..gets fuel and spark,starter fine,cranks but wont start.


put a timing light on it. if in time then spray some ether in intake. if tries to run now its a fuel problem. make sure plugs are gapped properly. if you got timing,spark,gas at right pressure, and compression it should run.

Jun 21, 2010 | 1996 Subaru Legacy

2 Answers

1991 subaru legacy, the engine cranks over but will not start


Is the check engine light on? If so, rent a scanner, read out any code(s), and pursue to repairs. If no spark or fuel, suspect either the camshaft or crankshaft sensor to be defective (should show up on the above scan).

Oct 19, 2009 | 1991 Subaru Legacy

1 Answer

93 VOLVO -850 NO SPARK AT COIL I HAVE POWER ON BOTH SIDES OF COIL NO SPARK AT SPARK PLUG WIRES CHANGED CAM SENSOR AND CRANK SENSOR DIDNT HELP


the coil may be faulty check for continiuity from secondary circuit (high volyage or spark end) and the primary circuit 12vlt.sideif you get a reading ,the coil is no good

Oct 03, 2009 | 1993 Volvo 850

1 Answer

1993 subaru legacy (non-turbo). I am not getting a spark. I replaced the plugs, wires, coil, cam sensor, and crank sensor. The car will turn over but not start. I checked the codes via service engine soon...


check 2 see if you have power going 2 your cam and crank sensors. if you do make shure the wires havnt poped out a bit... if you have no power there you will have 2 trace the wiring too see if there is a lose connection...

Aug 31, 2009 | 1993 Subaru Legacy

Not finding what you are looking for?
1993 Subaru Legacy Logo

Related Topics:

92 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Subaru Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76070 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8266 Answers

Are you a Subaru Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...