Question about 2000 Chevrolet Impala

1 Answer

I replaced my 2000 Impala car stereo with a 2003 Monte Carlo stereo and now it says its locked. i tried the 2and 3 and the 1 and 4 and nothin happens. can anybody help me!

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 16 Answers

You need to call a dealer for the code, usually they'll make you bring it in so they can charge you.

It's a 'theft deterrent' system...

Posted on Sep 29, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How to correct a 2005 chevy monte carlo high beams from staying on


About 17,700 results (0.74 seconds) Search Results

    My high beams won't go off!! - Monte Carlo Forum - Monte Carlo ...

    montecarloforum.com > ... > General Forums > General Monte Carlo Talk
    Jun 8, 2012 - i flipped on the high beams last night and i think that switch in the column broke. ... My high beams won't go off! ... 2003 Chevrolet Monte Carlo. Help!! Need to get headlights working. - Monte Carlo Forum ...
    Jan 1, 2012
    Repair Guide: List of Common Monte Carlo Problems and Solutions ...
    Aug 9, 2011
    Fog lights not working, High beams stay on?
    May 9, 2011
    More results from montecarloforum.com

Jan 30, 2016 | 2005 Chevrolet Chevrolet Impala LS

1 Answer

Radio on but no volume 2000 monte carlo ss


I JUST HAD MY FACTORY RADIO SOUND FIXED IT WAS THE WIRES FROM THE FACTORY AMP IN THE TRUNK TO THE STEREO. WIRES RAN ALONG THE PASSENGER SIDE FLOOR BOARD. WIRES CORRODED BECAUSE OF A MOON ROOF WATER LEAK THAT CAUSED WATER TO SETTLE ON THE PASSENGER FRONT FLOOR. REPLACED WIRES I PAID 100.00 TO HAVE STEREO PUT BACK IN AND WIRE CHANGED, ON STAR EVEN WORKS AGAIN I HOPE THAT HELPED. NOW FOR MY LEAK ERRR

Mar 15, 2013 | 2000 Chevrolet Monte Carlo

1 Answer

How do I replace the battery in my 2003 monte carlo? I removed the 2 wire bolts but it feels tight to the bottem as if it is clamped in... what am i missing?


It should be similar to my Impala. There is a clamp wedge held in by one bolt. It is probably in the middle of the two wires (cables), down at the base of the battery. Remove the bolt and the plastic(?) wedge and the battery will be loose.
(On my Impala, I also have to remove the cross bar that passes over the battery.)

Aug 09, 2011 | 2003 Chevrolet Monte Carlo

1 Answer

2000 monte carlo blower switch works on only #5


Not the board. It's you blower motor resistor. It melted.

Dec 29, 2009 | 2000 Chevrolet Monte Carlo

1 Answer

I have a 2000 Monte Carlo. The trac off light and


Get the codes.This will help in getting to the root of the problem.If you want you can jack the car up and check the scraping noise in the front tires.You could have a bad hub bearing.Getting the codes will help determine what side.

Nov 24, 2009 | 2003 Chevrolet Impala

1 Answer

The abs and trac lights stay on when the engine is running. how do I fix the problem ?


Something as simple as a different tire size can cause the abs to go nuts. I even had it where the two tires were the same size. But a different brand name. Each manufacture has their own tire sizing so not all tires a equal in size. Even though it says on the side of the tire that they are the same size.

Sometimes the cooper inside the insulation of the wires going to the sensors corrodes. Especially on the front units. It reads more ohms than normal but not open and is very intermittent. However moving the wires my make it work for a while. That's why replacing bearings seems to fix the problem but it comes back after a while.

You can test the speed sensors yourself...
Front sensor specs:
956 to 1240 ohms in 41 to 110 degree weather
at least 100mV AC (NOT DC!) volts when hub is spun by hand
Rear sensor specs:
950 to 1300 ohms in 41 to 110 degree weather
At least 100mV AC (NOT DC!) volts when hub is spun by hand

Here is some information from service bulletins that could be related to the problem. The traction control, antilock brakes, and tire inflation monitor all use wheel speed sensor input.

This first bulletin seems like it could be the problem because engine movement is involved:

GM Corporate Bulletin 00-06-04-049B
This Bulletin covers a problem that can cause multiple failures, one of which is an Antilock brake problem, and covers 2000-2003 Impala and Monte Carlo built prior to 2/03.
Check to make sure the wiring harness adjacent to the AC accumulator/dryer is not rubbing against the ac accumulator chaffing through the insulation of the wires in the harness.

GM Corporate Bulletin 03-05-25-008 overview:
GM front wheel speed sensor harness replacement - 2001-2003 Buick Century, Regal; 2001-2003 Chevrolet Impala, Monte Carlo; 2001-2002 Oldsmobile Intrigue; 2001-2004 Pontiac Grand Prix
This bulletin is about inspecting the harness going to the front wheel speed sensor for wear from contact with front suspension parts.
Repair harnesses/leads are available that can be spiced onto the main harness.
2001-2003 impala & Monte Carlo – Right side - 10340313
2001-2003 impala & Monte Carlo – Left side - 10340314

SERVICE BRAKES, HYDRAULIC:ANTILOCK:ABS WARNING LIGHT
• TSB #030525008 -- INTERMITTENT/CONSTANT ANTI-LOCK BRAKING SYSTEM (ABS) MALFUNCTION INDICATOR LAMP (MIL) ILLUMINATED. *TT (NHTSA ID #10004719, OCTOBER 01 2003)

Hope helped.

Nov 05, 2009 | 2001 Chrysler Concorde

4 Answers

Loss of power...2003 chevy monte carlo


ck fuel presure/posible plugged catalitic converter

Dec 17, 2008 | 2003 Chevrolet Monte Carlo

Not finding what you are looking for?
2000 Chevrolet Impala Logo

Related Topics:

119 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7688 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...