Question about 1989 Chevrolet C1500

2 Answers

Changed the plugs and now it sounds terible and service lt cameon

Started running bad so i changed plugs and wires and now it is worse than before.double checked all connections and re-installed wires to make sure their tight. starts fine but idles terrible.check engine light is on.

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

I would double check to see if you reversed the wires.

Posted on Sep 22, 2009

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Chevrolet Master
  • 420 Answers

You need to go to an auto parts store and have the codes read. That will tell you exatly what is wrong.

Posted on Sep 08, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I changed the plugs and wires plus ignition wire it was running off 2 cylinders before that but it was running know it won't start


Sounds like you may have put wires on incorrect. Anytime you make a condition worse with new parts,usually it's because you installed them wrong.Google the firing order for your vehicle,and recheck.

Feb 18, 2015 | Cars & Trucks

3 Answers

Ive got 1995 z71 5.7 truck ran fine then made 1500 mile trip up north truck did fine all the sudden it started to miss bad at an idle and pick up and loss of power I changed plugs wires cap rotor and ran...


Pickup coil may be going. Some are difficult to change, however, they are cheap. Also, if after replacing you still have a problem, suspect the computer. If you can remove it, open it up and look inside for a burnt computer chip. Don't forget to inspect all small hoses for cracks.

Nov 22, 2013 | 1995 GMC Sierra

2 Answers

We have a 2000 Windstar with about 145K miles that in the last 2000 miles has begun to misfire badly and ping under load. Hi octane gas calms most of the pinging, but does nothing for the misfire. No...


Some Ford engines are not equipped with knock sensors. Yours may be one of them. Located in the wiring loom, close to the ECM, is a "jumper" that when removed retards the timing 4 degrees. This should correct your pinging problem. as for the missfire try changing the plugs and wires .also check the egr valve. thanks

Oct 26, 2010 | 2000 Ford Windstar

1 Answer

Have a 2002 Chevy Silverado 5.3 4wd. having engin hesitation problems.... service engine light came on...... Changed plugs (Autolite .040 gap) and wires. Problem continued, got worse Had auto parts...


Try swapping the injector on that cylinder with the one next to it and see if the misfire changes to the other cylinder.If it does then you have a plugged or bad injector.It it still stays on that same cylinder then check compression on the number 6 cylinder.Let me know what you find out.Good luck.

Aug 18, 2010 | Chevrolet Silverado 1500 Cars & Trucks

1 Answer

Rough idle


Check the firing order.
It sounds like you have crossed a couple of wires.

Dec 13, 2009 | 1992 Buick Century

1 Answer

Overheating in really hot part of day and especially with Ac


The block sealer you used may have been too thick or too big. A leaking head gasket or cracked head is a rare cause for a cylinder misfire. Tryin putting a manufacture gasket back on and change the spark plugs. If that doesnt work, try checking your valves or pistons-- maybe you have worn valve guides or your cylinder wall is worn out.

Jul 12, 2009 | 2003 Nissan Sentra

1 Answer

Starts and runs rough with black smoke as flooded


when you replaced the plugs/wires. Did you do the cap and rotor too
Also have your timing checked

Jul 10, 2009 | 1988 Chevrolet Blazer

1 Answer

CAN SOME ONE HELP ..WHEN I START MY EXPEDITION UP IT RUN RUNS BAD AND SMOKES I PUT IT IN DRIVE AND IT HAS LITTLE ACCELERATION IT SEEMS TO ME THAT 3 OUT OF 8 INJECTERS ARE NOT WORKING AS THEY SHOULD THE...


Check fuel pressure you need at least 40psi to operate injectors on a 4.6 or 5.4 liter motor. If it reads below this you have a weak fuel pump and or plugged fuel filter. If everything checks out go to step two.

Step Two

Sounds like you need to replace both coil packs. And you should do the plugs and wires.

Mar 19, 2009 | 2000 Ford Expedition

2 Answers

2002 Mercury mountaineer


you may have a bad coil---take a pair of rubber handle plyers & remove the spark plug wires 1 at a time---when you pull off a plug wire you should notic the truck runs even worse---the one you pull off & it doesnt change the way it runs--that is the cylinder that has the problem

Jun 28, 2008 | 2002 Mercury Mountaineer

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

54 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Ronny Bennett Sr.
Ronny Bennett Sr.

Level 3 Expert

6927 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...