Question about 2003 Hummer H2

Open Question

My 03 hummer the bat,and alt,is good how do i know if my starter is bad??

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

New battery not charging after changing the alternator


First make sure both battery cables are free of corrosion and ground is secured to chassis and engine then check to see if theres an alt. fuse or bat. fuse blown. Another way to test charging sys w\out an meter is to remove the ground terminal from the bat. with the car running, if the alt. is good car stays running, if all else fails take the alt and bat to a parts store that will test them for free

Dec 14, 2013 | Chevrolet Venture Cars & Trucks

1 Answer

Bad eld wire or ecu?


Sounds like the alternator is charging, but the extra voltage is not reaching the battery. You should have battery voltage on the large wire at the alternator with the engine off.
If not, that wire is fried or a fuse is blown.

Jul 07, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

03 Taurus, battery light comes on. R&R bad alt &


You may have a a/c voltage leak comming from the alternator..If its a rebuilt alternator sometimes you get a bad one ..But make sure all your connections are good ecspecially the small wires coming out the back ..These are the field and sensor wires..Plus make sure all your grounds on the vehicle are not broken or missing..You can have good voltage but it may have a drop going to the computer because of a ground and cause the light to come on

Sep 15, 2011 | 2003 Ford Taurus

1 Answer

Amp meter in truck says 12 amps when truck is running. Brand new alternator and brand new battery. Charge reads 13.5 when on hand heldmeter at O'riely but in truck it says low. cable from pos. bat. ...


It is not unusual for the cluster gauge to be off a little or out of calibration, specially on older vehicles. You could have a voltage drop at the starter, corrision, bad wires or bad connection would cause it.
The 13.5vdc at the battery is a bare minimum though and could be a potential problem. With all your lights on and blower motor on high it could even be discharging.
I would check all your cables, and look closely at the grounds. Grounds to engine and frame. Also inspect the cables, lot of times when they corrode on the ends, the corrision will continue down the cable, like a cancer eating away, you can't see it because of the insulation...but it happens.
Good luck, i hope this helps.

Jul 16, 2011 | Chevrolet Silverado 1500 Cars & Trucks

1 Answer

F 150 starts and starter stays engaged unplug alternator starts ok but no charge


2 problems, first you have bad starter or starter relay for starter staying engaged, keep alt plugged in has nothing to do with starter staying engauged, to test starter relay, jump at relay bat + post with red/bk wire on solonoid, if cranks over without staying engaged, then not relay or starter but rather in your ign switch, ford had bad problems with ign switch some years ago doing that

Feb 05, 2010 | 2006 Chrysler PT Cruiser

2 Answers

Battery light on tested bat and alt both good light still on


If the light is on and the alternator is good then you either have a short to ground in the wire that runs the charge light or there is a diode in the alternator that is bad.The alternator will test good with a bad diode if it is only tested for the voltage it reaches but if you were to check the amperage output it would be down from it's output rating.

Jan 29, 2010 | 2000 Pontiac Grand Prix

1 Answer

Nissan maxima


bad part bad starter

Jul 12, 2009 | 1999 Nissan Maxima

1 Answer

All power is lost after turning key will not start have good bat starter and alt power comes back if bat un hooked and reset


Sounds like you may have some severly corroded terminals since you disconnect and reconnect the battery to establish power again. Check you cables and the connections. This includes the ground cable also.

Feb 26, 2009 | 1995 Lincoln Town Car

2 Answers

89 wrangler


there should be a sloenoid on the firewall it could be bad

Aug 26, 2008 | 1989 Jeep Wrangler

Not finding what you are looking for?
2003 Hummer H2 Logo

Related Topics:

31 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hummer Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76051 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8265 Answers

Are you a Hummer Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...