Question about 2006 Jeep Commander

Open Question

Added sub-woofers to stereo system 8 months ago .. worked fine until 2 weeks ago .... can it be a fuse? ... all else checks out.

Posted by on

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why won't CD player/stereo turn on?


Fuses that "look OK" can be defective. The power switch may have failed.

Oct 04, 2015 | 1999 Mitsubishi Montero Sport

1 Answer

2004 GMC Sierra 2500HD with factory Bose stereo system but no on-star, put an aftermarket clarion CD/DVD player in it over 2 years ago i put in the adapter for making the Bose factory system work and


either your connectors need cleaning or maybe a break in the wiring. Is there on spot where both wires come together if so check there.If there is any plugs, pull them apart and clean them with contact cleaner

Dec 15, 2014 | 2004 GMC Sierra 2500HD

1 Answer

1999 lincoln continental alt sense fuse keeps popping


it is a dead ground somewhere...if it started when radio was installed then thats where i would look again,could be something that was overlooked...good luck.

Aug 16, 2012 | 1999 Lincoln Continental

1 Answer

My sub woofer stopped working, please tell me where it is located so i can check the speaker and also check if power is going to it thank you very much joe


The JBL premium sound system has a large woofer in the bottom of each door, a small mid-range speaker next to the woofer, & tweeters next to the front door windows in the corner, & two full-range speakers near the rear seats. The woofer (not sub-woofer) handles all the low end. You can test the woofer by turning the BASS to max and TREBLE to minimum (make sure balance and fader are centered) and put your ear next to each woofer.
The woofer is usually the 1st speaker to have problems after 10 years or so. The outer edge of the woofer starts to degrade. You will usually hear a rattling sound out of the woofer when this happens.
NOTE: If no sound at all out of the woofer (tweeters are OK), you might take your car into a car stereo shop. They can put a speaker on the wires connected to the speaker and make sure your problem is not the radio.
PROBLEM: You can still hear sound out of the woofers but it is distorted
SOLUTION 1: Go to a car audio shop and have them install new woofers. These may cost $30+ each but the dealer cost is over $200 for each woofer (crazy).
SOLUTION 2: More involved but very cost effective. If you or a friend is handy, you can go to www.speakerworks.com and order a new set of speaker outer rings (on the site they are called speaker SURROUND) that will replace the damaged outer rings on the woofers (replace on both woofers). They really work great and your speakers should last for many more years.
Hope this helps.

Feb 07, 2011 | 2001 Toyota Sequoia

1 Answer

Stereo won't turn on


It could be fried, but some of these stereo's have fuses on the back of the radio. Example: I have a fuse under the dash and 2 on the radio. Take the radio out and check the fuses, then check your radio harness for power. If you have power coming through your harness, then most likely the radio is fried.

Feb 24, 2010 | 2001 Audi A6

1 Answer

What is the proper wiring diagram for the car stereo system in a 1999 Mercedes Benz Clk 320


i put a new stereo in was working fine ater about 20 min speakers stoped working but the sub-woofer is still working

Jan 03, 2010 | 1999 Mercedes-Benz CLK

1 Answer

2007 FORD SPORTS TRAC BATTERY KEEPS DYING


180 milli-amps is way to much draw,ford's limit is 50 milli-amps but typically we usually only see around 20-30. Now when you say fuse 2 is that in the under-hood fuse panel or the interior fuse panel? And if this vehicle is a 2007 it may still be under factory warranty which was 36 months or 36000 miles providing that the add on automatic starter is not causing your draw.Which in that case the people who installed it should be responsible for that.

Mar 05, 2009 | 2007 Ford Explorer Sport Trac

1 Answer

98 Ford Explorer wont move in reverse or overdrive


Probably low oil pressure in the transmission or worn clutches.

Mar 09, 2017 | 1998 Ford Explorer

Not finding what you are looking for?
2006 Jeep Commander Logo

Related Topics:

37 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jeep Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75117 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7772 Answers

Are you a Jeep Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...