Question about 2002 Oldsmobile Alero

Open Question

I own a 2002 olds alero. When I put the car in drive and hit the gas pedal it makes sort of a gurgling noise. While driving I put it in neutral and hit the gas and the noise went away. It sounds like it is something that spins as it gets quiet as I go faster.

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Sometimes when I drive my 2002 Olds Alero, when I need to stop,the rpms stay up at 1500-2000. It makes car hard to stop. it will go away if I turn the car off and on again


Accelerator cable may be sticking and not allowing the throttle to fully close when there is no pressure on the gas pedal. Check the cable at the throttle body to make sure the throttle is fully closing. This can also because by a faulty idle air control (IAC) motor.

Jun 18, 2017 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

Driving on hwy 2002 pathfinder lost gas pedal pulled into neutral it revs up put back in drive no gas pedal what do I do


Mate look under your bonnet I'm betting you'll find a broken accelerator cable spring....

Mar 19, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

My 1999 buick century started making this squealing sound when ever i hit he gas, but stops when i break, what could it be? also, when i push on the gas pedal, i hear this water gurgling type sound co


the sound is from loose belts ( poor condition belts) that slip from the acceleration. Check power steering belt, ac belt and generator drive belts of if one belt check condition and tension.

Feb 15, 2015 | 1999 Buick Century

2 Answers

Why does my car make noise on neutral but when i hit the gas pedal it goes away?


You need to locate the source of noise first , it seems to noise of drive line only. Which consist of flywheel , clutch system and gear box.
1) In case you are having same problem with clutch engaged or disengaged position ( while throttle is on) , then there is a possible problem with the neutral gear ( if it is not abnormal but just high in magnitude than it was previously than consider replacing the transmission oil) otherwise get the gear box checked with a transmission specialist.
2) In case you are having the noise problem only when clutch is engaged than u may consider to refit the clutch plate and pressure plate , there could be a problem of torquing.

Apr 27, 2014 | 2005 Ford Focus 2.0

1 Answer

Transmission problems


It could be a sign of bad transmission solenoid. If so, your vehicle has trouble shifting into drive or reverse. Normally, when you start your car, you're able to shift into drive or reverse right away. With a bad transmission solenoid, the vehicle could have a delay of a few seconds, or even take several minutes to warm up and operate properly. During this delay, the vehicle will act similar to how it behaves in neutral. It won't stay in park, and when you press the gas pedal, the vehicle will make an engine revving noise but not move.

Oct 03, 2013 | Toyota Avalon Cars & Trucks

1 Answer

I rebuild my drive shaft 2 times already and truck starting to make noise when running around 55 on the rear but u can feeled in the gas pedal


please explain 4x4 or rear wheel drive only ,what sort of noise ,do you mean axle shaft or prop shaft

Nov 20, 2009 | 2002 Chevrolet S-10

2 Answers

1997 s10 2 wheel drive truck. 4.3L v6 makes a loud noise as the car accelerates fast or under load. When running 55 I can release the gas pedal and the noise is not audible. I can put the truck in neutral...


Your noise sounds like it is power train related,If you have eliminated the engine,Since it doesn't make the noise while moving and in neutral.
It sounds like a universal joint in the drive shaft.Do you notice a vibration
along with the noise?

Nov 17, 2009 | 1997 Chevrolet S-10 Pickup

2 Answers

Noise coming from front left wheel area


May be CV-joint going. Have a look at boot for hole that dirt may have been getting in damaged it. Never hurts to inspect brakes while wheel is off.

Sep 07, 2009 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

99 alero gls, v-6 w/ 91,000 miles


sorry but you need a trans shop. Sounds like the clutchs are smoked. Take a look at the fluid its probably dark.

Oct 02, 2008 | 1999 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
2002 Oldsmobile Alero Logo

Related Topics:

92 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76109 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8269 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...