Question about 1998 Isuzu Rodeo

Open Question

Found loose yellow wire near temp sensor and guage does not work. don't know where wire connects to.

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Outside temp suddenly shows -40randomly when it is 80+F out.A/C stops working when guage shows erroneous temp. Replaced ambient sensor, cleaned wires near battery.any other thoughts?


Check or just replace the coolant temp sensor. This sensor will also tell the computer -40 and stop the a/c if bad connection or faulty part.

Jul 15, 2015 | Saturn L-Series Cars & Trucks

1 Answer

I have a 1995 chevy caprice temp gauge going crazy


sensor may be bad or wire or guage, never trust sensors, they leak.rust and come loose, the guage may be loose in the cluster, more likely the sensor is getting air around it, it cann or work out of waterm hense make sure your water levevl is good and clean,Matt

Mar 06, 2014 | 1995 Chevrolet Caprice Classic

3 Answers

I Have a 1992 dodge dakota And my temp gauge does not move. Do you know whats wrong with it


find temp sender turn key on and disconect wire from sender and earth it if guage moves to hot sender falty, if not guage faulty, or broken wire,or no power to guage

Aug 14, 2011 | 1992 Dodge Dakota

1 Answer

2000 Toyota avalon. The engine tempature guage is not working. I have checked all the fuses and all are good. I assume there is a tempature guage wire comming off the engine to the guage somewhere but do...


I"d say you may have a bad coolant temp. sensor or a bad/faulty wiring connection to it. It should be located near the housing where your thermostat is located. Follow your top radiator hose to find the location.

Feb 23, 2011 | 2000 Toyota Avalon

1 Answer

Where is the temp sending unit on a 1981 dodge ram pick up truck. engine is 318


both of them, the guage and fuel injection sensors are near the thermistat housing. its easier to take the ac compressor loose [just 4 bolts, leave hoses connected] move it aside and the sensors are easy to get at then.

May 18, 2010 | Dodge Ram Pickup 1500 Cars & Trucks

1 Answer

I have a 1995 4x4 f150 & a explorer and nether temp guage will work? help


Hi!!

Look for broken wire or loose connection to water them sensor, usually located in the thermostat housing or very close by. If plug is tight and no visible wire damage present. Replace Temp Sensor.

Don't forget to rate this post!! Good Luck.

May 06, 2010 | 1995 Ford F150 Styleside Regular Cab

1 Answer

Temperature guage has erratic reading everytime I start up. Hot Or Cold it does not matter. I replaced the Temp sensor with a new one. Still behaves as before.


There are two pieces on your car for temp related functions. There is a temp sensor which you replaced but there is also a colling temp switch. The sensor feends the ecm and works with the fuel system. It does not control the guage. The switch is what controls the guage. Thats what you need to replace. In the even your car is one of the rare one that only uses one sensor then you need to check the wires going to and comming from the sensor. You will probably find a loose or corroded connection somewhere in the line.

Mar 09, 2010 | 1989 Chevrolet Camaro

1 Answer

Temp guage not working prpert. Stays on H even with car off.


You might want to chk. the connection on the sending unit and temp. sensor thats the way they act when they loose a connection. If that chk. out ok then it would have to be the guage its self thats faulty.

Mar 02, 2009 | 2000 Mercury Mystique

1 Answer

Gauge temperature


Your description of the problem is not very clear. It seems as if your temp gauge does not work, or does not indicate the correct temperature.
If you disconnect the wire from the sensor unit and put it to battery negative (ground), the gauge should move to the full hot position. If this does not happen the best chance is that the gauge does not work. If it does work, the sensor is faulty. In a very unlikely situation, the wire could be faulty..

Aug 29, 2017 | 1999 BMW 318 ti

2 Answers

Temp Guage Issue


could b thermostat....when car warmed up check hoses from radioator if not hot change thermostat

Dec 19, 2008 | 1988 Jeep Wrangler

Not finding what you are looking for?
1998 Isuzu Rodeo Logo

Related Topics:

30 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Isuzu Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76649 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Thomas Perkins
Thomas Perkins

Level 3 Expert

14380 Answers

Are you an Isuzu Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...