Question about 1988 Audi 80

1 Answer

K-Jetronic not working.

I have an Audi 80, -88, with K-Jetronic. A while ago it just stoped when I drove. I have checked the pump, exchanged the fuel pump relay and the filter. Still it doesn't give any fuel to the enginen. It seems like the distribuator doesn't get any signal to let the fuel pass into the engine.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 26 Answers

You may have a vacuum leak which prevents the sensor plate in the fuel distributor from rising which in turn allows fuel to enter the injectors.

Posted on Oct 11, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Okay I'll try this again I have the 2008 audi a4 sline 2.0 t fsi 6 speed manual quattro. the engine sounds loud as if two weeks ago. like sticking a potato in the exhaust pipe. or its seeing heavy load. at...


Check the High pressure fuel pump tappet by removing the high pressure fuel pump and pulling out the tappet/cam follower these have a tendency to wear out prematurely also where that tappet rides on the cam it wear out the cam lobe as well. the 2.0T has been there worst engine to date (in my humble opinion) unfortunately.

Oct 18, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Starts fine most of the time but once in awhile it will crank but not start, never shuts off while driving it. I drove it 30 miles one day made 2 stops and it started fine then I stoped for gas and it...


Could be your fuel pump starting to go. When it doesnt start, open your gas cap and listen for a whining noise when the key is turned onto the on position. This will indicate the fuel pump is working. If you dont hear that noise, then it most probably is the fuel pump.

Mar 28, 2010 | 2003 Chevrolet S-10

2 Answers

HI ute just stoped fuel ok but not pumping put fuel down carby started 5 sec then stoped checked fueses ok. not sure where pump is. removed fuel fillter nothing any help would be great thanks tony.


fuel pump located on the frame in front of the fuel tank, just follow the metal fuel line back to tank. there just little electro magnets and a rubber diaphragm they do wear out. but for a short term fix. and to diagnose a few taps with a wrench may get it to rattle back to life for a short while

Nov 03, 2009 | 1986 Nissan King Cab

2 Answers

No power to injectors on 1984 Volvo 240 DL New wiring harness


ok you must see what is missing. an injector requires 12volts to operate. the 12+ should be constant when key on and engine on or off,and the ground pulses. check both ways and see whats not there. if you have no pulse then ecm,cam sensor, or wiring faulty. is power+ is gone, then you have wiring trouble wich is the easier soulution. check and let us know

Sep 02, 2009 | 1985 Volvo DL

1 Answer

HELP!!!! 91 LS400 ERRATIC IDLING


bad computer. had the same problem sent mine to auto computer exchange in Davie Fl. they reprogramed it . The problem is gone.

Jun 22, 2009 | 1992 Lexus Ls 400

1 Answer

1997 s-10 sames to get vapor lock. after filling up with gas,drove truck home (4miles} left sitting in drive way (hot sun) tried to start 4:pm. 9:pm 9:am removed gas cap started up first time. Aprox....


Change your fuel filter, it may have gone it's life time and is getting to dirty to let fuel flow properly. Your fuel pump to may be getting weak, if the fuel filter is dirty the pump works harder and heats up and could be over heating the fuel pump relay too. The fuel pump relay i believe is in the glove box behind a panel that say relay, there should be (3) in there and the middle one is the fuel pump's. switch then around after you change the fuel filter and if you get a chance, check your fuel pressure at the shredder valve. Good luck and hope this help's if there is a Auto Zone around you, you can ask to use the fuel pressure gauge to see what fuel pressure you have and they'll have the step by step instructions on how to do it and takes about 5 min to do and will have the fuel filter and step by step to replace that too. Keep me posted, be glad to help.

Jun 08, 2009 | 1997 Chevrolet S-10 Pickup

1 Answer

Flat spot on acceleration


The fuel injector nozzle is partially blocked.Add fuel additive to clean the injector nozzle

Jun 07, 2009 | 1992 Audi 80

1 Answer

Speedometer and odometer not working 92 audi 100


I had similar problems with speedos in two 1990 Audi 100s, it was some time ago, but the contacts on the circuit boards on the back of the speedo deteriorate and do not give a good contact. I bought second hand speedos, only to find they had similar problems, eventually it was very easy to fix, I shaved matchsticks to chisel points and pushed them into the circuit boards to add pressure on the contacts and improve connection. After that repair drove the cars for a few years and the problem did not recur. It was a long time ago and I cannot remember exactly where the matchsticks were placed but look for soldered points near the edges of the boards. Regards, Michael

Nov 22, 2008 | 1992 Audi 100

3 Answers

'92 Audi 100 CS turning over but not starting


You have a bad camshaft sensor. It's located at the back of the driver side valve cover. Takes 20 minutes to replace. I had exact problem and this solved it.

Oct 09, 2008 | 1992 Audi 100

3 Answers

Audi Fuel Pump


is it fitted correctly? If it is not fitted correctly it will do this. Have you checked the relay?

May 23, 2008 | 1998 Audi A6

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

546 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audi Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75744 Answers

Thomas Perkins
Thomas Perkins

Level 3 Expert

14333 Answers

Are you an Audi Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...