Question about 2002 Oldsmobile Alero

Open Question

Car problems I have a 2002 oldsmobile alero. It's been running fine with no problems. This morning it crank up good as usual, but down the high way it started to lose power like a ****. I pulled over for a few mins and started to go. It would exceed over 40mph before it started acting up again. Could you tell me what you think it is. Im no expert like you are, but I want to say its a clugged fuel filter, but not sure this time.

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2002 Old ALERO drove home find didn't start later turned over fine but didn't fire replaced fule pump about 2 months ago


Pull a plug wire , set the end close to the engine, crank it and watch for spark. No spark could be the cranks sensor, wires, ignition module , fuse, or PCM. Have the codes read. Could be the fuel pump too. I have had them die shortly after installs.

Aug 28, 2016 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

Why does my 1999 Oldsmobile alero runs rough when the track off light is on


1999 Oldsmobile Alero Stumble and Loss of Power 3000rpm

www.2carpros.com/.../oldsmobile-alero-1999-oldsmobile-alero-stumble-...
Sep 28, 2008 - Engine Performance problem 1999 Oldsmobile Alero 6 cyl Front ... Hey All, Had a very rough running Mazda 626 on LPG, engine code FP.

1999 Oldsmobile Alero High Idle Fix - YouTube

? 1:47
www.youtube.com/watch?v=xBV9BmjFZVs
Jul 4, 2010 - Uploaded by GrindTimeAuto
1999 Oldsmobile Alero High Idle Fix ... How To Fix Or Prevent Stalling, Surging Or Rough Idle, Cleaning Throttle Body and MAF Sensor ...

Feb 17, 2015 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

Cant find the crank position sensor in 2000 alero


Check that the cam shaft is turning as it may have broken a timing belt. Run fault codes to check for cam/crank position sensor problems.

Jan 06, 2014 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

2.2 alero bogs


Plugged catalytic converter ?

Jun 25, 2017 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

My 02 Alero runs rough, no power. I have a P0300 code and the engine light flashes. I changed the coil pack, and that did nothing. This all came about this morning. It ran fine till then.


needs new turn up, like new spark plug, new plug wires, air filter, clean throttle body and intake mainfold. make sure all the small vaccum tube not black up and has vaccum present when pull out the hose.

Jan 29, 2011 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 2002 Alero. The car will turn over but will not fire up.


Need more information. If the starter is cranking, then look at fuel delivery. Is there gas in the tank? Is the fuel Pump running, do you hear the electric pump run and then stop when the ignition is turned on?
Is the Check-Engine light on? Any codes?

Aug 31, 2009 | 1996 Oldsmobile Cutlass Supreme Coupe

2 Answers

I have a 2004 alero car cranks just doesnt start


I have a 2002 alero with the v-6 that had the same problem. I replaced the crank position sensor and fixed the no start problem.

Jul 03, 2009 | 2004 Oldsmobile Alero

1 Answer

Car shuts off at red lights


sounds like a lose ground wire

Dec 15, 2008 | 2002 Oldsmobile Alero

2 Answers

2002 Oldsmobile Alero heating up


I happen to own a 2002 alero, and alot of people says the same thing about theirs. You may need to replace you head gasket and run more antifreeze than water.

Nov 01, 2008 | 2003 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
2002 Oldsmobile Alero Logo

Related Topics:

112 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8516 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...