Question about Cars & Trucks

Open Question

Hoover Cruise vacuum will run for a couple of minutes then the speed slows down for a few seconds then returns to normal speed.

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 625 Answers

SOURCE: 91 nissan Sentra losses power at highway speeds

remove the front 02sensor and drive the car like that, remove means complety take it apart from exaust, if problem goes away or gets so much better then your catalitic converter at the exaust is restricted and need a new one

Posted on Jun 19, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: power windows slow uo and down

The power window motor needs to be replaced. It is a fairly straight forward DIY job. The motors run about $20.00 on eBay and around $50.00 is a parts store. Last time I checked, the Chevy Dealer wanted over $100.00.

Posted on Mar 21, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: Cruise control & check trammission light comes on my 2001 Rodeo

I had that problem too and the issue was a loose wire connecting the engine control modude to the crankshaft sensor switch. The engine control module does not sense where the crankshaft position is when the wire moves, and that causes things to go snaky, such as the transmission and cruise lights coming on. This issue took a good mechanic in Syracuse one and a half weeks to find. Total cost was $425.00,$395.00 for labour, and $.99 for the new wire. Good luck!

Posted on Jun 06, 2009

  • 226 Answers

SOURCE: Engine surging at low idle speed

IAC motor

Posted on Nov 22, 2009

duane_wong
  • 6826 Answers

SOURCE: upon startup engine idles rough then speeds up and

OK, the volt light means that the alternator is not charging the battery. It could mean the battery is shorted out, or the battery is bad or low on charge due to an alternator not charging.

Replace the Alternator and battery as indicated by standard voltage output tests under load.

The computer in the car will not operate the engine properly on low voltage.

Fixing the charging system, may resolve the rough idle (meaning that it may be trying to relearn after data was erased by low voltage of the battery), and the speed up.


Try the charging system first, and once that is repaired, reevaluate the engine driveability and speed and idle smoothness, after it relearns.

Good luck on this repair.

Posted on Nov 06, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1998 Ford Escort runs normal about 20 miles,then loses speed and slows down to crawl. If I shut down a few minutes and start again,it runs normal a few miles and the same thing.


Do you have any codes in the ECM ? Have you checked for any vacuum leaks ? Can you add more detail information as to when it first began to have issues and what have you done to correct this problem.

Jul 19, 2017 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

1989 chevy astro van rough idle/runaway acceleration


There is a "spider" injection system in the intake manifold. Check that.

Mar 13, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

2006 Ford Five-Hundred. ODBII: P0171, P0174, P061B, P2106


I suggest check the easy things first. Vacuum lines, could cause a lean condition, fuel filter restricting the fuel flow lean condition. Carefully clean throttle body with proper cleaner. I'm a shade tree mechanic but these simple things work sometimes. You didn't mention if you have the cvt trans. If you do and you are going 75 80 on the highway coming to a hill will cause it to race that high. Then when the hill is crested it will slow down, I don't like it either but it is the nature of the beast. I often cancel the cruise on big hills on the highway so it doesn't do that.

Mar 06, 2014 | 2006 Ford Five Hundred

2 Answers

Stalls after start up, Stalls when braking, then runs fine after a few minutes


Check the ECU engine temperature sensor. If it thinks the engine is hot, it will struggle to run when cold.

Mar 06, 2014 | Volkswagen Beetle Cars & Trucks

1 Answer

Blower motor


may be motor on way out ,,,,, the resistor for the system usually allows full blower power when set to top speed,,,,

Nov 22, 2013 | 2005 Ford Focus

2 Answers

W/cruise engaged, engine seems to miss and run roughly


Its probably a problem with the cruise vacuum hose.......maybe blocked a little or the vacuum seal leaking a little. Trace the vacuum hose through to the engine area.

Jul 20, 2010 | 2001 Dodge Ram 1500 Truck 2WD

1 Answer

On 2 separate occasions in the last month while I was driving my car suddenly starts violently shaking like I'm driving over a washboard. It lasts for about 10-15 seconds, goes away for about 10-15...


ok your problem is with the wheel the wheel speed sensor is reading a different speed prolly 1-2 mph difference so the dump valve in the abs is triggering i would change that wheel fast or youll be putting brake pads/shoes on that side very quickly. once you change the wheel pull the abs fuses or battery cable for 5 minutes then you should be good to go.as far as the spongyness pedal it will go away soon as the wheel is changed. if you still have the abs and brake light on you will need to pull some codes for us to help you some more.you 15" wheel is spinning faster then the 16" wheel the faster you go the bigger the difference will be between the 2.hope to hear good new back from ya.

Jul 13, 2010 | 1995 Isuzu Rodeo

1 Answer

1994 Buick Regal "shudders" while driving/ won't always up-shift


It is a 24 year old vehicle (made in 94), it probably needs to retire :>)

Take it to a transmission specialist rather than a normal garage, as it sounds like a sensor problem. It may also be rubber mountings that have perished, and the engine and transmission are only partially mounted to the chassis.

Mar 16, 2017 | 1994 Buick Regal Gran Sport

1 Answer

Engine won't start after running at cruise for 2 hours.


verifica la precion de gasolina es el regulador de precion.

Apr 06, 2009 | 1985 Nissan 300ZX

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

16 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...