Question about 1998 Volkswagen Cabrio

1 Answer

I have 1998 vw cabrio just did a tune up runs great in idle put in drive car dies at 20mph can get car to 45 mph but very slowly why?

Car ran great before replacing plugs wires cap and rotor

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Volkswagen Master
  • 660 Answers

Sounds like either the spark plugs weren't gapped right or the wires are in the wrong locations.
Google search the firing order and check the wires/loactions first, then if they are correct, have a look at the spark plug gaps.

Posted on Dec 28, 2016

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Tune car up new plugs new wires and cap runs great in idle power cuts off at 4000 rpm in park. put drive car cut off at 20 mph . why


check that the wires are in the correct places. (google search the correct firing order/wire locations)
Check spark plug gap.

Dec 27, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Car will start but wont run, troubles starting sometimes, rough idle, running rich


You better check the plug wire installation, I think you got it wrong.

Jun 29, 2017 | 1998 Honda Accord

1 Answer

95 cabrio dies in reverse


There should be a vacuum line to your tranny that's not sealed right, check that out

Thanks, Terry

Mar 14, 2014 | Volkswagen Cabrio Cars & Trucks

1 Answer

2005 Taurus rough idle and engine light


you have a possible vacuum leak somewhere or maybe clogged egr

Aug 15, 2017 | 2005 Ford Taurus

1 Answer

Van running like its missing


the problem is not in the plugs , wires , cap , rotor but in dirty injectors or injector controls and wires
use a quality injector cleaner for a few tanks of fuel
ECM controlled cars do not a tune up as the computer does that 60 times a minute so all you need to do is to run the fault codes and fix the faulty sensors
fault codes are being recorded all the time and only the serious engine or transmission faults put the engine light on

Jun 21, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

Did a typical tune up cap rotor new wires and plugs ..problem is i had the wires on order i put the new plugs in and car ran great wires came put them on IN THE CORRECTR ORDER and it now doesnt even stay...


are you sure the wires are on correctly on the distributor cap? If it ran fine before you replaced the wires and doesn't after you replaced the wires than it has to be something you did with the wires?

Oct 15, 2010 | 1991 Toyota Celica

1 Answer

The idle is rough. If you give it gas the engine trys to die. If I get the idle slowly up to 2000 rpm then the engine revs between 2 and 3000 rmp. If you floor the pedle in idle , the car dies. If you....


The symptoms you describe are consistent with a mass airflow problems. Take note that the 1998/2002 Accords do not have a MAF (mass airflow sensor) but rather, a MAP sensor. Take this unit out and clean it with electrical circuit spray cleaner. Its best NOT to wipe the sensor dry after cleaning, because the liquid will evaporate by itself, and you will reduce the possibility of damaging the delicate printed circuits.
After cleaning and reinstalling, disconnect the negative terminal of the battery, so that the computer (ECM) resets itself and gathers the new readings from the sensor to adjust the mixture. IF the sensor has failed, and need to be replaced, the check engine light should be on.

Sep 06, 2010 | 1998 Honda Accord

1 Answer

1998 dodge 1500 5.9 will not start, Just installed plugs, cap and wires 2 days ago and it was running great. I ran an errand this morning ran great. But now I can't get it started. I know it has and is...


you can check for spark by plugging in one of your old sparkplugs to one of the spark plug cables and letting the sparkplug lay on the bare metal of the engine. Turn over engine to see if the spark plug is producing a spark. No spark? Check under the distributor cap, take a look at the rotor for damage.

Aug 20, 2010 | 1998 Dodge Ram 1500 4WD

Not finding what you are looking for?
1998 Volkswagen Cabrio Logo

Related Topics:

30 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Volkswagen Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

79865 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8836 Answers

Are you a Volkswagen Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...