Question about BMW 320Ci

1 Answer

BMW 320ci. Runs perfectly 1st start can run for 1000's miles no issues. 2nd start car takes longer to start,delayed throttle response,lacks power climbing hills prone to cutting out as revs drop.

If I leave the car overnight, problem has gone. this is a daily occurrence. I have changed cranks sensors, first time I got rid of problem, then it returned, second time, no improvement?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

  • Expert
  • 50 Answers

Sounds like crank sensor or cam shaft sensor. Internal resistance due to heat, hence why you can start and run car in morning, ie cold. When the heat build errors start. Get codes read first but I would suspect these 2 sensors. Yo can also get fault new parts, so you might be one the right track.

Posted on Mar 02, 2017

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Range Rover 2.7 diesel starts but then chugs on a very low idle, no throttle response and black smoke, what could be wrong?


i'd suggest getting the cylinder compressions checked , black smoke indicates burning oil so could be piston rings , also that would explain lack of throttle response and low revs

Feb 23, 2015 | Rover Cars & Trucks

1 Answer

2001 BMW 318 does not shift into 2nd when cold


I would start by replacing the transmission fluid, that will likely resolve the issue.

Jun 30, 2013 | BMW 318 Cars & Trucks

1 Answer

2005 impala LS with 3.8 eng. & 61290 miles. Transmission started shifting hard on 1st & 2nd gears, just out of nowhere. Is this a common problem on Chevys? Once on open high way vehicle runs...


two things: Pressure control solenoid first. Second issue is the valve body. These are common issues, but 9 times out of 10 its just the pressure control solenoid. Power steering, could have a leak, that causes air,which in turn causes noise or yes, a noisy pump.

Nov 29, 2010 | 2005 Chevrolet Impala

1 Answer

My 2003 caravan (62,000) miles have problems with starting the vehicle. When 1st and 2nd attempt, the engins rotates but does not start. It starts perfectly on the third attempt. I just noticed the engine...


sounds like a fuel problem. check fuel filter for clogging, it may be blocking the fuel flow. also check and clean air filter if need be. if that does not do it. try spraying and cleaning throttle body with carb cleaner especially at throttle plate. it may have carbon deposits around it! have a good day!!

Oct 29, 2010 | 2003 Dodge Caravan

1 Answer

Rover 75 v6 starts no problem runs 1000 rpm then


check idle speed sensor on your intake manifold around 700 to 750 rpm is normal ,air temp may efect idle speed .

Sep 17, 2009 | 1999 BMW 323 Series

2 Answers

Lack of power


Change your fuel filter, and run a can of "Seafoam" in your next tank.....
Check your spark plug condition and connections, as well as your distributor cap

Jan 12, 2009 | BMW 750 Cars & Trucks

1 Answer

1987 Toyota MR2, "Engine Still Lacks Power", (4AGE), Twin Cam, 1600 CC, 4 Cyl.


Sounds like you need gearbox oil (transmission oil in USA) .... check your levels and top it up.

Oct 31, 2008 | 1987 Toyota MR2

1 Answer

ENGINE LACKS POWER (4AGE) 1600 CC, 4 CYL, TWIN CAM


I had the fuel pump recently replaced i just assumed the fuel filter was replaced also cause my fuel pump is in the gas tank. My air filter is clean and I have 4 fuel injectors, no carburetor. A friend of mine who has looked at my car for me says it sounds like there is some kind of air leak but can't figure out where it is coming from?

Oct 26, 2008 | 1987 Toyota MR2

1 Answer

Trouble with transmission shifting from 1st to 2nd


the computer is in relearn mode could take up to 20 miles

Oct 24, 2008 | 2003 GMC Sierra 1500

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

27 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BMW Experts

Frankie B

Level 2 Expert

65 Answers

Fred Sops

Level 2 Expert

272 Answers

Doberman

Level 2 Expert

254 Answers

Are you a BMW Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...