Question about 2003 Oldsmobile Alero

2 Answers

Starting Problem 2003: will not crank & panel lights will not come on when this occurs (if panel lights come on it will start)..Thinking but unsure that it could be a starting relay problem, I open the hood and tap the black relay box next to the firewall..This has always worked over a long period of time, I would like to know if anyone else has the same problem?

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Oldsmobile Master
  • 14,036 Answers

CHECK THE IFC - BFC ACC 10 AMP FUSE.IF ITS NOT THE FUSE.YOU HAVE A SHORT IN FUSE BLOCK.

Posted on Jul 22, 2009

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 124 Answers

THIS IS A COMMON PROBLEM BUT DO NOT DELAY REPAIRS AS THE FUSE BOX CAN BURN AND THIS WILL BE COSTLY. HAVE YOUR LOCAL AUTO ELEC CARRY OUT THE REPAIRS

Posted on Jul 21, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2003 trailblazer v8 4wd crank but no start. Fuse4 under hood panel has no power. It should be hot in run and start key position. Where does it get power i cant find power side prints


It like this the battery supply's the power to the starting motor to crank the engine over that is a good point to start checking .
However the ignition switch opens the circuit like a light switch on your wall open closed.
Now you need to figure out what works when the key switch is in run position do you have major power windows seats door locks if so the battery is fine .If not you need to take a good look at the battery TEST IT if that's good then look at the fuse box any fuse that would stop power flow would a 20 to 30 amps yellow or green the # will be on the back of it
Next you need look at main connections and grounds like from the battery to the starter and solenoid yank on the cable to the starter from the battery check your main ground cables fusible links look for corrosion.
Then you can start thinking about what you need to take APART.






























3 will

Feb 23, 2018 | 2003 Chevrolet TrailBlazer

1 Answer

My Nissan altima 2003 won't start but I smell fuel what could that be


Open the throttle all the way when starting. To much fuel is fouling out the spark plugs. If it still doesn't start check for spark, if its there, replace the plugs.

Mar 01, 2015 | 2003 Nissan Altima 3.5 SE

1 Answer

I have a 2003 Volvo s40. Recently the check engine light and DSA light have been coming simultaneously. Sometimes it is only the check engine light. The only symptom I have seen is that the car turns over...


So you really have done nothing at all

You never checked for codes
You never looked at scan tool data

You threw a part at it, with no testing

You had the check light cleared & lost ALL
Data needed to diagnose the car

Jul 21, 2014 | 2003 Volvo S40

1 Answer

2003 cavalier won't start


there is a lot of problems with the eco motor and thier ignition control module. get a use one to try it out

Dec 01, 2012 | 2003 Chevrolet Cavalier

1 Answer

2003 Chrysler Town & Country Instrument panel keeps going on and off. Gauges peg out then go to zero and the odometer and the P123D lights go out. AFter about 15 seconds every thing comes back on, ...


Possible error in the dash cluster, the wiring, connectors or the panel electronics. If the fault occurs while driving could this be relative to the vibration of the instrument panel.If so you might have to have a very closer look without thinking of changing tthe whole unit.
tap within to see if the fault is recurring if so get closer to the area of contact.

Sep 16, 2010 | 2003 Chrysler Town & Country

1 Answer

2003 Volkswagen Passat. Intermittent starting. Nothing unusual at all (now), but once in awhile it won't turnover. All lights on dash, but no cranking or mechanical sounds. Thinking faulty wiring to...


MAKE SURE YOUR BATTERY IS FULLY CHARGED.IT SHOULD BE 12.5 VOLTS.IF NOT HAVE IT CHECKED OUT AT AUTO ZONE OR ADVANCE AUTO.IF BATTERY VOLTS IS GOOD.MAKE SURE BATTERY CABLES IS CLEAN NOT CORRODED AND NOT LOOSE.IF BATTERY CABLES GOOD.HAVE STARTER TESTED.WARNING TAKE CAR TO VOLKSWAGON DEALERSHIP.BECAUSE IF YOU HAVE TO REMOVE THE BATTERY OR STARTER.BY DISCONNECTING BATTERY CABLES. YOUR PCM WILL LOSE IT MEMORY.THE CAR WONT CRANK IT HAVE TO BE RESET WITH A SPECIAL SCANNER.

Sep 27, 2009 | 2003 Volkswagen Passat

1 Answer

2003 sunfire 4dr starting problem


when this occurs locate the crankshaft position sensor mounted somewhere on the bell housing ,take a small hammer and lightly tap it while someone cranks the car over if it fires right up you got your culprit,sometimes this will work and sometimes not but the only way to test this sensor is with a graphing multimeter a good shop should be able to test this for you( you can also see if the car has spark when this problem is occurring by pulling a spark plug wire and laying it close to a good ground, or plug a test spark plug in the wire and ground it with the supplied lead, if you have no spark this sensor can also be your problem . these problems can be annoying and hard to locate but give this a try i have a good feeling about this one ;) please rate

Sep 12, 2008 | 2003 Pontiac Sunfire

Not finding what you are looking for?
2003 Oldsmobile Alero Logo

Related Topics:

91 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

79186 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8836 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...