Question about 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

I have a 98 town car the air on it would get warm last week when Idling but cold when accelerated but now it is Hot and when i turn the heater on it is Not Hot Could a Valve under dash be bad and not opening..?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,140 Answers

Common for 134 but system may be low.

Posted on Jul 21, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Heater temp on high only bows luke warm air after driving. A/C works just fine.Plenty of cold air from it


heater blows cold air idle chrysler 300 Questions & Answers ...

www.fixya.com > Forum > Tags
Find solutions to your heater blows cold air idle chrysler 300 question. ... blow warmair for a few mins then back to luke warm. i replaced thermostat ... HEAT BLOWSCOLD AIR WHEN IDLING ONLY GETS HOT WHEN START DRIVING ... About 15 minutes after driving the diver side vents start blowing straight cold air but the ...

Heater only works when pressing the gas? - DoItYourself.com ...

www.doityourself.com/...repairs.../459521-heater-only-works-when-pres...
Nov 3, 2011 - When I press the gas, the air from the vents is nice and hot. .... So am Idriving a car with a ton of problems, or could the power steering ... Just anotherquestion, when warmed up does the engine temperature ... When the heater is on and I'm not pressing the gas pedal, luke warm air blows from the vents.

Heater blows cool air when stopped and warm air while ...

https://www.reddit.com/.../heater_blows_cool_air_when_stopped_...

RedditFeb 12, 2014 - Heater blows cool air when stopped and warm air while driving 2008 Kia Spectra (self. ... just fine but appears to blow cool air when I was stopped at a stoplight. ... My temp gauge would also be pegged high when at idle / low RPM. ...thermostat only blocks coolant going to the radiator, and the heater core, ...Missing: 300m ‎luke

Why is My Car AC Blowing Hot Air? - BlueDevil Products

gobdp.com/blog/car-ac-blowing-hot-air/

Jan 27, 2016 | 2000 Chrysler 300M

1 Answer

The heater in my 2005 chrysler town and country mini van blows heat then turns cold


Make sure your radiator is full of coolant, if it is low the heater core cant get enough hot coolant in it to keep the air warm. If that's not the poroblem it could be a problem with your air exchanger that switches from hot to cold which could be a vaccume line leak. But I bet you're just low on Coolant.

Oct 17, 2013 | 2005 Chrysler Town & Country

2 Answers

My 2003 Jeep Liberty heater is blowing cold air when idling. Warms up when you hit the accelerator. I also hear a water rolling sound upon take off after idling. Water pump? Heater Core?


Water level perhaps. When you hit the accelerator the water volume increases. Check your water level and make sure that your thermostat is opening and closing properly. Water level I'm thinking

Jan 21, 2011 | 2003 Jeep Liberty

1 Answer

Our heater takes about 20 mins to blow warm air, and then if we are stopped at a light and the engine is idling it gets cold. Also, in the summer when we turn on the a/c it blows hotin the front and cool...


always check the coolant first, then feel both heater hoses to see if they are equally hot.
if one hot and one cold, then the heater core is clogged
if both hot then you have a blend door problem.
on the a/c there's some time a rear unit that blow cool air even the front does not

Feb 26, 2010 | 2001 Ford Windstar

2 Answers

CHANGED THERMOSTAT, BACKFLUSHED HEATER CORE, NEW COOLANT, START TRUCK WHEN COLD AND AFTER IDLING 25 MINUTES ONLY COLD AIR . TEMP GUAGE IS UP. STARTS BLOWING HOT AIR ONLY WHEN DRIVING AND COOLS OFF WHEN...


You might have air in the lines, go ahead and find out if there is a bleeder valve. If so then bleed it after warmed up but watch out that steam is hot.

Jan 03, 2010 | 2001 Dodge Ram 1500 Truck 2WD

1 Answer

AC/heater vent only blow out hot air


that switch controls a vacuum operated door that lets a/c or heat thru.when accelerating,the vacuum in the engine changes so it sound like a vacuum issue.take apart the center stack and there is a vacuum actuator in there connected to the flap door .i have seen those have issues with the metal tab broken away from the plastic that moves it.is the a/c piping cold under the hood where it goes into the heater a/c assembly?the compressor should be cycling on and off and the pressure tested.

Jul 03, 2009 | 1998 Ford Explorer

1 Answer

Problem with front air switching to heat when accelerating


Check for a vacuum leak. WHERE is the magic question.

Mar 26, 2009 | 1999 Lincoln Navigator

1 Answer

CHRYSLER TOWN & COUNTRY 2003 HEATER PROBLEM


Have you checked the coolant level? If it's low, it will result in diminished heat, and could be the problem.

Mar 20, 2009 | 2003 Chrysler Town & Country

1 Answer

Heater blows cold air


With the car warmed up,feel the heater hoses,are they both warm/hot near the firewall in the engine compartment?If they are both warm/hot,then the heater core should have circulation through it and it may be a "blend door" issue in the heater a/c assembly.If they are not warm/hot then the heater core could be dirty and plugged up and needs to be flushed.
If the above does not help,a drain and vacuum of the cooling system and vacuum refill will remove any trapped air.
Sometimes,clamping off the top rad hose and holding the engine rpm at 2000 rpm will force trapped air out of the heater core.(Watch temp gauge when trying this)
Lastly,a NEW thermostat doesn't mean its working correctly.

May 18, 2017 | 2005 Lexus SC300

2 Answers

2006 chvy impala when idling dont blow hot air


1 Inspect Cooling System Mix Coolant level low or flow is restricted. grey_line.gif 2 Inspect Thermostat Thermostat stuck closed grey_line.gif 3 Inspect Heater Control Valve Leaking or defective heater control valve. here something to help u

Here to help Shaun

Nov 23, 2008 | 2000 Chevrolet Impala

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

98 Lincoln TC,Cold starts fine ,runs good until warm, then shuts off. No codes,Cranks ok, have spark, PATS ok. No fuel pressure, cant hear fuel pump prime,New Fuel relay. jumped fuel pump - works. I do not hear fuel pump prime up, do not have fuel gauge, but pressing on valve in fuel rail- no pressurized fuel. Fuel regulator seems ok, not leaking / vacuum line dry as a bone. If I let it set for 15 min , it will start up again, but for a few minutes then dies out. If I let it set overnight it starts up perfectly and runs until operating temp is reached then stalls/stumbles, and shuts down. Vacuum is good while cranking, even with no start, Checked Inertia switch in trunk, it is not tripped. I have seen Ford TSB summaries' that mention issues like this , but I am not able to see to description. A point to add, the MAF sensor was cleaned, then I decided to replace it and did not make a difference. I do not have any stored codes, and the PATS is working fine, typical 2 second flash from and once key is inserted a 3 second steady light, then disappears. I have seen the TSB mentioning C103 Connector, it looks fine, I swapped out fuel pump relay with ac relay, still no difference.mention of wires around battery, do not know where to start. in dash service engine light and odometer is normal, seen other posts the say they only have lines, but mine is ok. the start of all of this , I washed engine with regular garden hose, ( not using pressure washer).also in the mean time, rear window defroster stopped working as well, can not say for same reason, but a mention.My problem started after washing engine. this is one of four Panther platform vehicles I owned with exact 4.6l w code engine, which I rinced down before. The only sensor I can think of is Oil pressure , or a corroded wire

Feb 27, 2017 | 1998 Lincoln Town Car

See all 1998 Lincoln Town Car Questions

1998 Lincoln Town Car Logo

Related Topics:

100 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lincoln Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5537 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Are you a Lincoln Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...