Question about 2001 Infiniti QX4

Open Question

2001 qx4 noticed conections were very loose got a boost started right away ran for 3 mins then died wont start again, batery dead so replaced with new one , now cranks great still wont start

Posted by on

5 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

brainyass
  • 242 Answers

SOURCE: ran it out of gas,now wont start

Turn the key without starting the engine, you should hear the fuel pump engage. Do this a few times to prime the engine. If it still doesn't start, spray "starting fluid", available at parts store, into your throttle body. It should start now.

Posted on Nov 20, 2008

bibleman01
  • 334 Answers

SOURCE: 2001 Infiniti QX4 low beam bulb replacement instructions

Look directly behind the headlight box if there is a rubber sleave covering the plug take it off. Unplug the wires from the bulb, there may be a saftey clip you will have to pry up to get it off.after you get the plug off the bulb holder should twist counterclockwise then it will pull right off.When you change the bulb just remember to wipe your body oil off the bulb before attaching it back into the headlight box. Then plug it back in and your in business. The high beam has three wires and the low beam has two wires. The bulb will have to be the right one.
God Bless You Greg

Posted on Nov 25, 2008

  • 356 Answers

SOURCE: starter

Replace the selonoid.

Posted on Jun 15, 2010

  • 2963 Answers

SOURCE: My qx4. Infiniti ran low on oil cut off while I was driving it started a few times after I put oil in it it cranks but won't start

Probably low oil created an error code and needs to be reset. Sometimes disconnecting the battery overnight will reset the "computer" if that doesn't work you'll need mechanic or dealer. Or a family member or good friend help you find the way to reset. You can probably google make year model and "reset error codes" you may come across a youtube explanation.

Posted on Feb 28, 2015

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Battery went dead so I jumped it with a power pack 350 amp. It starts but runs rough and eventually dies and all lights flash and speedometer needle jumps back and forth.


Sound like your alternator is shot. Do the test ..After you charge the batery or get it boosted if you remove the positive battery post OFF the battery and the engine dies right away your alternator if shot .

Mar 02, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

I just bought a 2000 gmc sierra with a 5.3L and has 127,000 miles, it started fine and drove it about an hour home. i let it sit four days and when i went to try to start it, i wouldnt start. ill hear a...


week battery or loose or dirty conection (battery or starter)
clean and reassemble
if week batery try jump start with booster cable or boost box

Apr 12, 2011 | 2000 GMC Sierra

1 Answer

I got a new battery, its been in it for a month or so. Now its dead and when I jump it off it starts then I turn the headlights and it dies and the battery is dead again.


In computer controled cars the computer needs at least 10 volts to operate . If your car is not charging or not carging enough The voltage is low to start with when you boost it. Then you turn on the lights it drops the voltage more to where the computer can't opperate. The batery should be charged before you start it anyway because it is really hard on the altinater to recharge a dead batery. An altinater is only meant to keep a batery topped up , its not a cahrger.

Oct 21, 2010 | 1997 Toyota Camry

3 Answers

2000 vw cabrio runs normal and shuts down, takes 5 to 20 minutes to restart, engine cranks but doesnt start, changed ignition coil, pulled diagnostic codes getting short to ground codes on cylinder...


On some models, the Engine Control unit has a power supply relay. These relays some times get internal dry solder points. After driving for some time the the solder will get hot and separate. When it cools down it makes contact again. You will have to replace this relay or open it up and re- solder the solder joints. The relay is usually located on the main relay station in position 3. the relay station is located behind the right dash panel.[right hand drive vehicles]. You may need to refer to a manual for your specific model to find the exact location of the relay.

Jun 04, 2010 | 2000 Volkswagen Cabrio

1 Answer

It wont crank like not getting power


ok sounds like you have a dead battery
1) if turns but slowly:

posible causes:
1.1) old dead batery/
or underchaged battery >check altenator in this case

did you leave your headlights turnt on and drained the battery of its charge?if so get a jump start and then run the car for 30-45 mins to rechagre the battery

if you have at your disposal anothere batery that you know has a good charge
try starting your car with that batery(not using jumper cables) hook it up!
if the slugish turn over is still there

1.2) check your wire conections for corision this means completly disconecting 1 lead at a time (only on one end of that lead)and cleaning them with a wire brush or some sand paper.
(on the battery and the starter also the ground strap conection to the frame.)

2) WONT TURN OVER AT ALL:
posible causes:
2.0) dead battery >try charging it>get a jump start
2.1) blown turnkey igntion fuse
2.2) blow fuse for main har nes wires
2.3) bad starter
2.4) corosion on wire conection (most often the batery terminals)
2.5) starter replaced and hooked up incorectly.

2.6) alram system preventing the turnkey igntion system from getting power

Feb 24, 2010 | 1994 Mazda 626

2 Answers

My sons 1990 626 ran great. I change the oil and reconnected the speedometer cable that had vibrated loose. took it for a drive to make sure I didn't have any oil leaks. It ran for about 5 minutes and just...


we'll assume fuel is good..leaving spark and air..and management of systems(computer /sensors)...so the speedo cable was disconnected? try taking it loose again , test drive and report back please

Nov 20, 2008 | Mazda 626 Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
2001 Infiniti QX4 Logo

Related Topics:

19 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Infiniti Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74945 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Thomas Perkins
Thomas Perkins

Level 3 Expert

14185 Answers

Are you an Infiniti Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...