Question about 2005 Peugeot 405

1 Answer

Car works great until u switch off when warm and try to start it

Car is 2001 206 1150 cc lx
car runs well when u switch off engine and leave for a few mins it refuses to start so far ive put a new coil on and its been in 2 garages 1 of them a peugeot main dealers neither could find the problem ive been told it could be ecu? i have bought this car for my daughter who has just past her test
and the dam car is drivind me mad any ideas

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

What about a coolant sensor

Posted on Jul 20, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Management light comes on now and again


no year no joy, not here.
what size diesel
in what country,
they vary by all that.

Sep 06, 2015 | Isuzu Pickup Cars & Trucks

1 Answer

Car starts first time but:wont start at all when warm.


it could be you iat sensor your idle air temperature sensor try replacing that im not 100% sure but try that if you want to

Jan 04, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

My 84 rabbit, will run great for 20 minutes to half hour, when it gets warm it starts jerking badly, like its not getting gas, and then when I pull over it dies. If I wait a few seconds it will start back...


Well something is leaning out the mixture when warm. I'm thinking the EGR valve is either sticking or its vacuum diaphragm is leaking. the EGR is usually not allowed to work until the engine warms up. The EGR vacuum modulator could also be at fault.

Feb 09, 2011 | 1984 Volkswagen Rabbit

1 Answer

My car is a 92 honda accord lx has a fault it is not, go on the road and fail and start running until I return it to turn off and leave it continues to fail until it cools and starts normal flawlessly,...


check that you have enough cooling fluid and make sure the engine fan works if not it will overheat causing it to shutdown.check these things out first

Apr 02, 2010 | 1992 Honda Accord

2 Answers

86 Ranger 4X4 2.9 fuel inj runs rough when warmed up


1988 ranger 2.9 runs great cold then after a few minutes when warmed up hesitates with intermittent black smoke from the tail pipe until i hit the the throttle then clears and will repeat this behavior...

Jan 26, 2010 | 1986 Ford Ranger 2WD

1 Answer

Hello I have a 1997 Ford expedition Eddie Bauer with 233K mikes. Engine runs great. The problem: Whne I first start the vehical in summer or winter the windshield wipers will not work until the truck warms...


Hi MeTV,

I was expecting to hear, 'And the radio only plays the theme from the twilight zone'. I'm glad you're an Engineer.

Process of elimination then:
  • So temperature has nothing to do with it (Summer/Winter no diff).
  • Not a switch (Different locations)
  • Not a ground problem (Too consistent)
  • Not even same circuits.
Maybe it's not so much the engine warming up as the length of time.

What's left are Fusible links. Self resetting fuses that may (and I'm reaching here) be popping during startup. They take a few minutes to reset.

They are normally running through the firewall on the engine side. You will need a meter to check them. It has to be done while nothings working. They are regular wires with little barrel in line.

It's the only component that could be responsible

Mike

Dec 09, 2009 | 1997 Ford Expedition

1 Answer

Low coolant sensor is on the top of radiator but not in any books(89 probe LX) it makes my dash say coolant low but i cant seem too find this part.


radiator coolant levels are low as it is indication ...is the radiator fluid full even after running it a few minutes allowing it to circulate into the block itself you can check by removing the cap with engine running as long as it is cool before starting the vehicle and as it warms up it will flow be careful not to leave the cap off too long or it will shoot out the filler hole but a few minutes should tell weather it is full when exchanging fluid levels

Sep 13, 2009 | 1989 Ford Probe

1 Answer

The engine will not idle when cold


possibly the coolant temperature sensor is faulty

Sep 05, 2009 | 1995 Subaru Legacy

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

204 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Peugeot Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

Wahs Team

Level 2 Expert

205 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Are you a Peugeot Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...