Question about 1988 Chevrolet Silverado 2500

1 Answer

My 88" 2500 Chevy 3/4 ton will only run for about 30 minutes then cuts off, if I let it sit it will start right up and then do the same thing. is it the fuel pump relay or the pump its self

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 135 Answers

Could be fuel related or i found a bad coil going out will crank and run about 10 miles till the coil gets hot then will shut of, wait about 10 to 20 min. to cool crank up and run some more ,check the coil, hope to help robert b.

Posted on Jul 17, 2009

  • robert bishop Jul 17, 2009

    could be fuel related or i found a bad coil going out will crank and run about 10 miles till the coil gets hot then will shut of, wait about 10 to 20 min. to cool crank up and run some more ,check the coil, hope to help robert b.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Starts and cuts off


serial number/keygen for registry reviver

Jan 28, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Chevy S10 2.2 trouble starting but then runs fine.


Have you checked base fuel pressure with a gauge yet ?
Sounds like the pump is weak.

Jun 12, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

My 2000 blazer (trailblazer package) has been cutting off recently. It seems like after driving it for about 30 minutes, it will cut off with no warning. It will start back if you let it sit for a few...


You would need to figure out if it is fuel or ignition related to proceed.
Someone would check for fuel pressure and spark when it stops running.
Could be the fuel pump relay, the ignition module, a crank sensor, or other things.

Jul 11, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

86 chevy one-ton pickup dually brake problems


If you're not losing any brake fluid then it sounds to me as though the master cylinder is bleeding fluid between to two chambers allowing fluid to pass from one to the other which would decrease the pressure on one of the lines leading to the proportioning valve, thus setting off the 'brake' light.

Orrrrr,

IF it does NOT have the hydroboost system the following steps MAY help diagnose if it's a booster problem.

(Copied and pasted from a youtube comment)

Test 1) 1. Start the car 2. Let it idle for 2 minutes 3. After 2 minutes turn off the car 4. Pump the brake pedal 3 times 5. The pedal should rise every time if it does then the Booster and Check valve are OK 6. If the pedal doesn't then the is an issue with the either one, run tests 1 and 2.

Test 2) 1. Start the car 2. Let it idle for 2 Minutes 3. After 2 minutes push down the brake pedal and HOLD it 4. While holding the pedal down turn off the car 5. The pedal should NOT rise for at least 30 seconds 6. If it doesn't rise then the Check Valve is good 7. If the pedal rises before 30 seconds then the Check Valve is faulty.

Test 3) 1. Shut off the Engine 2. Pump the brake pedal 4 times 3. On the 4th one keep it pushed down and start the car while holding the pedal down 4. The pedal should sink down. 5. If it sinks, the booster is Fine.

Myself, I'm leaning towards the master cylinder having an internal 'leak' or bypass problem.

Hope this helps.

Oct 04, 2017 | Chevrolet 3500 Cars & Trucks

1 Answer

MY MERCEDES CLK 320 RUNS BUT AFTER AWHILE THE IDLE DROPS AND WHILE IM SITTING AT A RED LIGHT IT CUTS OFF AND WONT START UNTIL 30 TO AN HOUR LATER


start the car, if stop like after half an our to one our, and then after one our again start fine and can drive another 15 minute, again same thing happen and continue the same. is the problem same in your car, faulty crank angle sensor replace crank angle sensor,

Oct 17, 2010 | 2001 Mercedes-Benz CLK-Class

1 Answer

My 88 chevy 2500 3/4 ton runs, but when given gas


check your fuel filter under the left side of the vehicle on the frame. if this proves to good, your next step might be checking your catalytic convertor. have you checked all of your vacuum lines? one thing you can do is have your friend inside to start the vehicle and while it is idling and the air cleaner is off, look inside at the fuel injector and you throttle it and see if the injector is spraying fuel.

Nov 09, 2009 | 1988 Chevrolet C2500

2 Answers

1990 Chevy Scottsdale 1500 wont idle when first starting cold


ICM idle control module, loc throttle body, it may be dirty, remove clean or replace, its easy..

Jul 29, 2009 | 1999 Chevrolet Silverado 1500

1 Answer

I have a 2006 chevy cobalt and the lock lite is on on the display dash and the car wont start .Also the radio and dash functions wont come on. I live in the bahamas and we dont have access to a chevy...


you will need to do a security relearn.
1.turn key to on position and leave on
2.after 10 minutes the light will flash and go out turn the key on to off 3x then leave on again.
3. do this 3 times for 30 minutes then after 30 minutes your 3rd time and after turning the key 3 times the 4th time start the car. it should start right up.

Jun 10, 2009 | 2007 Chevrolet Cobalt Coupe

1 Answer

After driving for 25-30 minutes, the car won't start for about 3 hours


Any chance you've got 'Titanium' spark plugs. We had this same issue, and found it was caused by a mechanic replacing our plugs with the titanium ones. If they were hot, they didn't ignite properly during startup. If you let the car cool, it would start right up (~2 hours). Changing the plugs for good quality old-style plugs and the problem hasn't occurred since.

Aug 01, 2008 | 2000 Saturn SW2

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

270 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8514 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...