Question about 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

Rear defrost on olds alero - 1999 Oldsmobile Alero

Posted by on

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 51 Answers

Remove the interior panel next to the rear window on the passenger side. There should be a small black box (3"x3") bolted there. This box sends power to the rear defogger and carries the signals from teh integrated FM antenna. Often, the end of the plug fries and stops the defoggers from working while the radio has no problems.

The plug into the box is usually melted. It may look like it can be soldered and hardwired to work again, but more often than not the box is fried too. You can get them on the cheap from a JY or get them through GM.

Posted on Jul 15, 2009

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 2 Answers

SOURCE: 2001 olds alero rear seats

when rains, water gets inside the car (back passanger side floor area). ??????????????

Posted on Dec 25, 2008

  • 561 Answers

SOURCE: When I turn on the rear defrost of a 1999 Olds

inspect the rear window and check the heating cords fixed to the glass. check that none of the the element cords are scratched through or broken this will stop the flow or current, also see if you cna see any cables connected ususlly there are two. one on each side. ensure the cables are connected securly.
if possible removed the cables and test for voltage at this point if voltage is present when switched on then the window element is damaged if not present then there is a problem with your rear window heating circuit. or switch.

Posted on Dec 02, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: 2003 oldsmobile alero rear defroster

Hi
There is module located behind the right hand quarter trim panel by the back window. Both your defrost and antenna run thru htis module. This module tends to heat up and fries. You wll need a new module and also a new wiring pigtail for it as this pigtail tends to get very brittle where it plugs into the module.
Not all that hard to repair. Just a pain!

Hope this helps
Teeje

Posted on Dec 20, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2000 olds alero


Hi,
Plz check your fuses and relays. Either under the hood, dash or both.
GL,
Td

Oct 03, 2012 | 2000 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 2001 Alero, rear defrost isn't working at all, frost inside my car, won't defrost and heat isn't working! :( HELP any idea's... I thought it was the heater core but there isn't any leakage un


You definatly have water inside the car. Pull the carpet back in the front and rear checking for water leaks. The only way frost can develope inside a vehicle is the presents of moisture.
The other possibility is your HVAC drain is plugged and water has built up inside the heater motor area. Have the drain checked and cleaned.

Nov 21, 2011 | 2001 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 2003 Alero, replaced relay switch and fuse under the bonet for the rear defrost, all wires hooked up...no lines broke.. rear defrost button lights up , but rear defrost dont work. Are there any...


There is a connector going to rear defrost on the rear window. Disconnect this and check for voltage with defrost on. If this is good, check resistance for the connection to window. This will tell you if the electrical is working or the element is bad for the window if there is a open reading on multimeter.

Dec 03, 2010 | 2003 Oldsmobile Alero

2 Answers

Rear defrost won't work in 2000 alero v6


Check the fuse first. Then check the resistance of the Defroster grid w/ohm meter. As long as you measure anything BUT infinate, its ok. If ok replace the timer/switch module in the dash panel.

Mar 06, 2010 | 2000 Oldsmobile Alero

2 Answers

I have a 2000 olds alero and first the back


It sounds like an electrical nightmare. The rear defrost and the blower motor are probably not related. The fact that the blower motor only runs on high is because the blower motor resistor is bad. I'm guessing the blower motor is just worn out that's why that quit. As far as the turn signal problem, not a clue there, maybe a bad ground somewhere or you're getting feedback from another circuit. Electrical problems are tough enough when they're right in front you, let trying do solve them via email. You need an electrical wiz for a mechanic.

Jan 04, 2010 | 2000 Oldsmobile Alero

2 Answers

When I turn on the rear defrost of a 1999 Olds Alero, the light comes on but the rear window does not defrost. What can/is causing this?


You should take a test light & check for continuity between the feel & ground at the window. If there is no power check the switch as it is probibably burnt out.

Dec 02, 2009 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

The indicator light works for the rear defroster on a 2000 Alero. However, the rear defrost does not work. Where do I start looking for the problem. The fuse has been replaced.


Have there been any children playing in the back window? Children are good at sctaching the small defrrroster grid lines. Look for small breaks in any of the lines, on break and the defroster wont work. these can be repaired and here are a couple of links if that is where your porblem is.

http://www.glasslinks.com/tips/defrost1.htm

http://www.popularmechanics.com/how_to_central/automotive/1272291.html#

Oct 26, 2009 | 2000 Oldsmobile Alero

1 Answer

Rear defrost, service engine soon, and squeak from rear of car


Sounds like the wheel bearing... try jacking the car up and moving the rotor forward or backward. if you hear a grinding noise, or if the rotor moves sideways... like rock it.. then its definately that. I have the same problem with the service engine soon light... try removing the positive on the battery then waiting 30 seconds and putting back on. should reset the cpu.

Apr 08, 2009 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

REAR DEFOGGER NOT WORKING 2000 OLS ALERO


There's a junction box behind passenger rear door that has 2 wires that are joined from the front and control the rear defroster and radio antenna.

Mar 09, 2009 | 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

Rear window defogger stopped working


More than likely something has scratched the film that heats up to do the defrosting, Look to make sure it has both wires attached, and use either a test light (make one out of a 12volt bulb and wire if you do not have one.) See if you have electricity to the wires at the ends. If you do, you have a break in the film. You should be able to see where it is broken or scratched. There is an after market repair kit for this, that is not really expensive.

Dec 21, 2008 | 2003 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
1999 Oldsmobile Alero Logo

378 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8215 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...