Question about Cars & Trucks

1 Answer

Why is my 99Cadillac Escalade is losing power when I'm going uphilL ?was going 15 miles an hour last night .why is my truck doing this?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 5,309 Answers

How many miles on engine? Any codes set? Could be bad cat converter, TPS, ignition module starting to fail.

Posted on Apr 29, 2015

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

roniecon
  • 6826 Answers

SOURCE: Lack of Power on highway or uphill while driving?

Have the fuel pressure regulator checked out.

Posted on Jul 21, 2010

ourhowse
  • 2007 Answers

SOURCE: 04 f150 jerking going uphill

Ignition timing would be #1 on the list. Also check your plug wires, or change them. Check your air filter, and change the fuel filter. It could also be your egr system, faulty ignition coil, or a vacuum leak at the intake manifold.

Posted on May 14, 2009

xalint1
  • 150 Answers

SOURCE: loses power when driving

May just need tighten up a little check the belt see if its dry rotten.

Posted on Aug 16, 2008

  • 4 Answers

SOURCE: Car Runs and Loses Power and Quits Running

Try cleaning the fuel pump filter. Under the seat behind the driver lift the carpet and you will find a round cover with six screws remove the cover. The fuel pump is directly below unscrew the retaining round plate and remove the pump. At the base of the pump is a small filter if it is covered in black muck that's your problem. clean and replace. job takes about 10 mins good luck. please let me know how you got on!

shauunswbc@aol.com

Posted on May 08, 2009

hotrodshop
  • 106 Answers

SOURCE: 3002 Pt Cruiser GT -

It sounds like a sensor is intermittantly loosing the data stream. Since the engine light came on, I would go to a reputable shop and have them check for codes. Many auto parts stores will do this as well and sometimes for free. Can't beet free. If I were to guess I would say something like the camshaft postion sensor is going bad, Or the crankshaft postion sensor, Or something like that. The code will tell which one it is.

Good luck, and if you have any further questions please....ask!

Posted on Apr 17, 2011

Testimonial: "It was the cam shaft sensor - stuck open -I liked that you were able to give a reason for the suggestons you gave, it wasn't done off the cuff."

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Lose of powe up hill no warning lights and idle is good


Fuel filter air cleaner filter plugged or need a tune up or air sensor in intake line put on computer will tell you right away if you want

Jan 12, 2016 | 2004 Nissan Altima

1 Answer

NO CRANK/NO START IT'S A 99CADILLAC ESCALADE WITH A 5.7 VORTEC ENGINE


First check your battery. Make sure it is good, charged and the terminals are clean and making good contact.

How old is the battery? It you do not have a battery charger, take the battery out and have your local auto parts store or the store where you purchased the battery to charge and test it. They usually do this at no cost.

Mar 13, 2015 | 1999 Cadillac Escalade

1 Answer

Why did my Saturn sc1 loses power while driving, then regain power but not start?


check for a lose wire in the fuse box or a bad conection

Jul 02, 2014 | 1993 Saturn SC1

2 Answers

3002 Pt Cruiser GT - 53, 000 miles - first start of the day - went about 1/4 mile down hill, engine light came on. Had put gas in the day before thought maybe the gas cap was lose. Tightened gas cap, went...


It sounds like a sensor is intermittantly loosing the data stream. Since the engine light came on, I would go to a reputable shop and have them check for codes. Many auto parts stores will do this as well and sometimes for free. Can't beet free. If I were to guess I would say something like the camshaft postion sensor is going bad, Or the crankshaft postion sensor, Or something like that. The code will tell which one it is.

Good luck, and if you have any further questions please....ask!

Apr 17, 2011 | 2001 Chrysler PT Cruiser

1 Answer

I parked my Escalade last night. Now it wont start


there should be a fusable link which if it blows will give you those symptoms. sorry i don't know where it would be on your caddy.

May 26, 2010 | 2000 Cadillac Escalade

1 Answer

I put my 2000 escalade in 4 wheel low last night; and now I cannot get it switched back to 2 wheel high. I will not go above 50 miles an hour when I drive it. When I press the 2 wheel high button it...


start truck leave in park press 2 wheel high button put truck in drive move truck,check for being in 2 wheel high, if still in 4 wheel low have switch and shift solenoid checked

May 17, 2009 | 2007 Cadillac Escalade Two-Wheel Drive

2 Answers

Poor acceleration


when was the fuel filter changed last how many miles on truck i found plugged filters will hold the vehical back on hard acceleratoin may be worth checking

Apr 29, 2009 | 1995 GMC Suburban

1 Answer

Car Runs and Loses Power and Quits Running


Try cleaning the fuel pump filter. Under the seat behind the driver lift the carpet and you will find a round cover with six screws remove the cover. The fuel pump is directly below unscrew the retaining round plate and remove the pump. At the base of the pump is a small filter if it is covered in black muck that's your problem. clean and replace. job takes about 10 mins good luck. please let me know how you got on!

shauunswbc@aol.com

Mar 10, 2009 | 2002 Land Rover Freelander

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

31 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75197 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...