Question about Volkswagen Polo

2 Answers

Polo classic 1.6 engine I replaced rear oil seal and sencer after all vehicle not spark, and injectors not spraying fuel.

BAH engine 2004

Posted by on

  • joseph mokoena Mokoena
    joseph mokoena Mokoena Apr 23, 2015

    Finally i found out the course of problem.

×

Ad

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 191 Answers

Dear joseph
you didn't mentioned for what reason you have replaced the sensor,
anyway try to put the old one back on, no special tool needed.
let me know how it goes.

Posted on Apr 25, 2015

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Sniper:

    An expert who has posted more than 50 answers, of which 90% or more were rated as helpful.

  • Expert
  • 104 Answers

The sensor you replaced is the engine speed sensor.There is a special tool that VW uses to align the ring on the crankshaft.If you do not align the timing marks,the vehicle will not start.

Posted on Apr 23, 2015

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How do i set a crankshart rear main seal sensor polo 1.6 bah


1/4 inch above the seam on one side, down 1/4 inch on the other side with gasket sealer at the corners.

Mar 09, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

HOW DO I LINE UP THE TIMING RING BY THE REAR MAIN OIL SEAL ON A POLO 1.6 8VALVE BAH MOTOR


Your joking of course its all part of the flywheel and has a locating pin or offset fixing bolts ,so its fixed in position now have another look .

Jul 13, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

My Polo Classic 2004 1.6 is misfiring. There is a smell of petrol and the car is not accelerating rapidly.


Check carefully for fuel leak. If it starts well and then gets worse as it warms up, check coolant temp sensor. May be it just smells like fuel because it misses so badly fuel is not being burnt and floods tailpipe. Check spark at plugs with timing light to avoid sparks where fuel may be present. Weak or irratic spark can be coil/module, crank/cam sensor. Remove plugs to see what they look like or which is not firing.

Feb 03, 2015 | Cars & Trucks

3 Answers

Why is my 04 liberty jeep 3.7 injector number 1 spraying fuel once ignition is in (on) position


Sounds like the relay is stuck in an open position and needs to be replaced.

May 16, 2014 | 2004 Jeep Liberty

1 Answer

My 2001 1.6l Polo classic won't start. The oil


First of all you need to access the Engine Control Module (ECM) using suitable diagnostic equipment (VAS, VAG-COM or similar) connected to the data link connector of the car, in order to pull out all DTC's memored. DTC = Diagnostic Trouble Code. Then you will bu full informed about the root cause of the problem, and you will be able to repair & replace bad pieces and reset the ECM.

Oct 29, 2011 | 2012 Volkswagen Polo

1 Answer

2005 expedition 5.4 bank 1 too rich, cylinder 1 misfire, o2 sensor 1 error, I changed o2 sensor,spark plug & coil but engine is still smoking,raw fuel, doesn't seem to be firing on bank 1


un plug the fuel injector and see if the raw fuel smell, goes way, if it does the injector could be stuck open. if this is the case the more you run it the more fuel is getting into the crank case, this can wash the bearings and ruin the engine, check the oil see if you smell fuel if you do, you will have to pull up the injector rail with all the injectors and cycle the key one time, watch that injector to see if it drips fuel after the rest have stopped . if it leaks replace the injector all the injector o rings and change the oil.

Dec 18, 2010 | 2004 Ford F150

1 Answer

Has a miss and oil leak suddenly. About half a quart just by moving it.


ENGINE MISSING CAN BE WEAK COIL.BAD PLUGS AND WIRES.REPLACE DISTRIBUTOR CAP AND ROTOR.FUEL FILTER STOPPED UP ALSO FUEL INJECTORS CLOGGED UP CAUSES MISSING.CHECK UNDERNEATH CAR WHILE IDLING.IF YOU LOSING A LOT OF OIL.FRONT CRANKSHAFT SEAL OR REAR MAIN SEAL LEAKING OIL.LEAKING VALVE COVERS.DO A COMPRESSION TEST.AND CHECK CONDITIONS OF SPARK PLUGS.IF PLUGS SOAKED IN OIL.VALVE GUIDES + SEAL LEAKING OIL IN COMBUSTION CHAMBER.

Sep 18, 2010 | 1992 Cadillac DeVille

1 Answer

Engine code: Misfire cylinder 1. Replaced plugs


There should be no built up fuel or oil in cylinder. The fuel will be burned off immediately, and there should have been very little unless you have a leaking injector. The only way oil will enter the cylinder is if you have a mechanical failure like worn rings or leaking valve seals.If after replacing the plugs and wires did not correct all or the skip after the first start up and road test then you have another issue causing the skip

May 23, 2010 | 2004 Chevrolet Malibu

1 Answer

Engine wont start


Hi! Saft question But as your B20/23 is a safe engine the Cam/timing belt hasn't sliped a few teeth. Also make sure all relays are well seated in the base including the Big round one behind the ash tray/stereo. Have you replaced the fuel relay with the correct one? they differ, one has Copper Tangs the other has plated?
Check the wires from the cam sensor at rear.
Hope this helps?
Paul 'W'
Onyer~EDson(:0)~[><

Dec 01, 2008 | 1990 Volvo 740

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

337 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Volkswagen Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8499 Answers

Are you a Volkswagen Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...