Question about 1999 Ford Crown Victoria

1 Answer

I put in fuel pump, replaced the relays, and also put in fuel filter. Tried running a diagnostic on it but it seems the plug isn't getting power either. There is no fuel getting to the P71 motor.

I was thinking maybe a corroded ground or power wire some where but if you know cars then you know tracing every wire is not simple. Any ideas? It turns over but will not start.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Ford Master
  • 21,873 Answers

The problem with the ALDL connector could be the cig lighter fuse.
Do you have power to the fuel pump relay ?
Will the pump run if you jumper the relay ?
Do you have power and ground pulse to the injectors ?

Posted on Mar 29, 2015

Testimonial: "There is power to the pump haven't really tested the injectors."

  • James Burton
    James Burton Mar 29, 2015

    There is power to the pump, I haven't tested the injectors.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I bought a 2000 Nissan Sentra GXE with a 1.8L. It started running weird and the SES light came on. Took it to a mechanic and did a diagnostics test that said misfire on one of the cylinders (don't...


never replace parts until u know the solution-ull end up on valium--hook a tech ll scanner that runs a data stream to get the rite direction--cud be just bad sensors or batt connections or plug wires etc-sometimes just basic maintenance

Jul 22, 2011 | 2000 Nissan Sentra

1 Answer

I have a 94 toyota pickup 4 cyl. I just replaced my fuel pump and the old one was def bad, but now that the new one is in im not getting power back to it when I go to start it. I have tried locating a fuse...


check your ignition relay and your fuel pump relay they may be tied together and if your fuel pump relay went out pr isn't getting power it may not fire

Jul 13, 2011 | Toyota Pickup Cars & Trucks

1 Answer

Where is the fuel pump relay located. i have a 2003 honda odyssey 3.5 v6


  • A clogged fuel filter or problems with the electrical system powering the fuel pump can result in symptoms similar to a failed fuel pump. Have the shop verify that the pump is the problem before replacing.
Best Practices
  • The fuel filter should always be replaced when replacing the fuel pump.
Common Symptoms
  • A failing fuel pump will not create enough pressure in the fuel system, potentially resulting in a loss of engine power or a "no start" condition. You may also have a lean running condition that can set a diagnostic trouble code and turn on the Check Engine Light.
  • Fuel pumps require replacement if they leak or begin making too much noise, which is a sign of malfunction. the fuel pump relay is located under hood inside a box with alot of other fuses in it and relay it will be maked fuel pump relay

Dec 13, 2010 | 2001 Honda Odyssey

2 Answers

1994 Paseo: 1993 toyota paseo. No fuel to engine, fuel in tan...


You should replace the fuel filter and check for vaccum leaks. Also you should check the compression of your vehicle this might solve your problem.

May 17, 2010 | 1994 Toyota Paseo

1 Answer

MY AUDI A6 QUATTRO KEEPS LOOSING FUEL PRESURE THEN IT WILL CUT OUT AND WONT RESTART FOR AT LEAST AN HOUR. DOES TH FUEL PUMP RUN OFF A RELAY? IF SO WHERE IS IT ? I CAN FEEL THE PUMP RUNING AN THE INITIAL...


have you tried replacing the Fuel filter, your pump wont cut back in if there is pressure at the pump, the filter on my A8 is just under the rear Right hand sill in front of wheel arch, it has a plastic/fibre cover hiding it, otherwise just follow the fuel line from the pump ,otherwise it may be the fuel pump relay heating up and breaking contact, try to have a diagnostic done,my relays are under the passengers feet , if you intend keeping the car get yourself a workshop manual from bentley publishers, its worth gold in the long run , what does the A6 have normal coil ignition or a ignition coil for each plug, if so that may be your answer,a diagnostics check will tell you

Jan 25, 2010 | 1995 Audi A6

2 Answers

Ignition difficulty. the servce light TCS stays on all the time.


have you chaged the glow plugs.They have to be working to start the engine from the key.

Dec 29, 2009 | 1996 Mazda MPV

1 Answer

I have Chevy s-10 4.3 vortec, replace tank fuel


I'd put more fuel in it and see what happens. But I'm going to guess that you are having a problem with your injector. These cpi systems are notorisous(<spelling?) for problems.

Jun 22, 2009 | 1993 Chevrolet S-10 Blazer

4 Answers

My 1993 chevy 1500 Silverado truck suddenly quits


I put a new fuel pump, fuel filter, and a fuel pump relay and the fuel pump is still not coming on. I am not getting any fuel. Can you please tell me what it might be.

Mar 08, 2009 | 1993 Chevrolet C1500

1 Answer

1988 gmc s15 2.5l 5spd/starts strong then dies


Have you tried replacing or testing the fuel pump and/or filter?

Feb 25, 2009 | 1988 GMC S-15

1 Answer

1996 mazda mx6 ls cranks but won't start


you may need to run a wire from a keyed ignition source that has power while cranking and running to the fuel pump relay and bypass the pcm to test wether it will run, if it runs put a more permanent wire in place.Not too sure what tests youve done but it seems that fuel is what your focusing on so a quick test is too spray engine start up the intake tube to see if the engine trys to run if it does it eliminates a lot of other potential reasons for a no start condition.Also try squeezing the fuel return line to see if the added pressure will try to make engine run.Could be time to replace fuel pump etc anyway let me know how it goes good luck with it

Dec 12, 2008 | 1996 Mazda MX-6

Not finding what you are looking for?
1999 Ford Crown Victoria Logo

32 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5467 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...