Question about Cars & Trucks

1 Answer

GAS IN MY OIL,MOTOR WAS RUNNING, BUT POPPING,BACK FIRING,

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 5,316 Answers

Gas in the oil very bad issue. Often caused by leaky fuel injector (or on carb engine stuck float valve or dirty needle/seat). It would help to know what vehicle you have, but if fuel injected, bad fuel pressure regulator can do this too. Check fuel pressure key on engine off, and running and compare to specs. If it turns out to be leaking fuel injector I suspect rust or dirt in fuel system may have caused this. Don't just replace the injector(s), but find the cause!

Posted on Dec 10, 2014

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
fknstart
  • 404 Answers

SOURCE: I'M GETING GAS IN MY OIL ALLSO R REAR MOTOR LEAKING GAS

inlet manifold leaking

Posted on Jun 13, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

I have a 2001 Mitsubishi Galant. Yesterday I started it with no problem to go somewhere.. a mile up the road it just stopped running. I had full power as far as electrical, (lights, radio, etc.) But I't...


If it utterly stopped working instantly, maybe the timing belt popped. If so, galants are interferance engines and itll need to be replaced because a piston would have rammed some valves. If it sputtered and just sounded like it kind of choked, might want to see if the fuel pump died

Nov 22, 2014 | 2001 Mitsubishi Galant

1 Answer

My 94 Chevy c1500 v6 pickup truck is having issues with firing. 1. it started miss fire ( startes up fine but while its running I hear a pop and right then the motor sounds like it was cutting out, but...


The only thing I know of, on a gasoline engine, that will bite you is secondary ignition voltage. What about your ignition coil? If the vehicle will run, raise the hood in the dark, look for fire/spark jumping around.

Apr 28, 2017 | 1994 Chevrolet C1500

2 Answers

Random cylinder misfire and smells like gas


gas smell is from car not fireing right...mis fire could be coil,plugs or wires and let me ask you is car just missing and if so try tuneup first

Aug 16, 2012 | 2000 Daewoo Lanos

1 Answer

A taping sound coming from the front of the motor and it got worst and kind of back fired sound like its popping and has a gas smell.


A valve train going bad. Gas smell due to gas not firing and blowing out ther back. Popping because exhaust valve isn't closing completely for compression stroke. Put a quart of RISLONE in the oil not to overfill oil level. Run it for an hour, cahnge your oil.

Apr 19, 2011 | Mercury Grand Marquis Cars & Trucks

2 Answers

My car seems to run for 3 seconds and dies, I have changed fuel filter just before problem started. After trying many times it will start, only to do same thing next day


Sounds like there is a leak somewhere [ loose fitting. o-ring or copper washer out of place ] letting the fuel run-back and letting air into the system. re-check you work.

Jan 13, 2011 | Volkswagen Jetta Cars & Trucks

1 Answer

1993 Chevy Silverado PU 1500, backfire, sputter, die


they might have not put the proper gap on the plugs..and might have over filled the engine with too much oil..

Apr 01, 2010 | 1993 Chevrolet K1500

1 Answer

89 tracker 5 speed 4x4 will not run motor cranks,has fuel pressure,plugs are firing,will run if gas is poured in throttle body.injector is not pulsing.no voltage going to injector.checked wires all way to...


Check the oil. A few of them cars back in the 80's had a low oil switch to prevent the engine from running if the oil was low by turning off the fuel pump. But if it runs when you pour gas in it, and you say it has fuel pressure? Why is it not getting fuel? There has to be shut off somewhere in the line that is preventing it. Try removing a battery terminal to kill the entire system then, retry it. You never know.

Feb 12, 2010 | 1989 Geo Tracker

1 Answer

Really bad gas milage


The 93-94-95 all have this problem ..the fuel line that come into the back do split and leak ..other problem is with vaccum lines coming off the back of intake and vacuum lines come apart from a 3 way fitting.located fire wall .when these are off will cause gas smell and bad millage .... hopes this helps...

Dec 10, 2008 | 1994 Chevrolet S-10 Blazer

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

46 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76673 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...