Question about 1993 Ford Tempo

2 Answers

Battery is too hot when engine in running

My engine won't response quickly when I apply acceleration on pedal, and my battery is too hot. what to do

Posted by on

  • pacificovela Jul 04, 2009

    allow completely cool your battery and start again, reset button located rear compartment, if your battery will become hot again and your engine running is abnormal that means theres no enough current supply to your spark plug to ignite fuel.CHANGE YOUR BATTERY

×

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,985 Answers

Since this question was sent in JULY!!
i guess no need answering

Posted on Dec 25, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Ford Master
  • 2,359 Answers

Please check out my Fixya TIP link HERE

or bookmark this Fixya link


http://www.fixya.com/cars/r3582329-how_to_inspectdiagnose_and_repair_minor_

Posted on Dec 25, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What are symptoms for bad brake booster on 1998 Dodge Ram 1500?


Hard brake pedal when applied with the engine running. A quick test for the vacuum assist booster is to shut off engine, pump brake pedal 3 or 4 times and hold on the last pump, start engine and see if pedal drops a bit....if you detect a problem with booster you should check for adequate engine vacuum supply to booster when idling . You can sometime hear a hissing or air leaking when applying brake pedal with engine running if booster is defective

Jul 15, 2014 | 2001 Dodge Ram Pickup 1500

1 Answer

Engine cut out no eccelertor


.dear first . you need to make sure ignition coil on spark plug are ok
second fuel pump . third you should keep engine runing without accelerator for a while then you can accelerated .

Mar 26, 2014 | 2005 Skoda Fabia 1.2

1 Answer

1998 mercury cougar rx8 155000m Hi the few problems my car is having is when I first push in the pedal it has a hesitation and won't immedieatly accelerate. It'll finally **** and take off after...


ENGINE HESITATES WHILE ACCELERATION

LOSS OF ACCELERATION


It can be fuel pressure issue or it's the problem with accelerator pedal or its clogged filters causing there.

There are many other possibilities. I suggest you to go through the list of help links mentioned below, these will help you to confirm where the actual fault lies: -------

Jerks and Hesitates During Acceleration?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/07/2004-dodge-town-country-jerks-and.html

-----------

Loss of acceleration?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/loss-of-acceleration.html

---------

Headlights flickering and car hesitates to start?

http://howtobyme.blogspot.in/2012/02/headlights-flickering-and-car-hesitates.html

--------

How exactly the Vehicles Accelerator Cable works?

http://repairhelpcenter.blogspot.com/2011/11/how-exactly-vehicles-accelerator-cable.html

-------------

How exactly Vehicles Accelerator Pump Diaphragm Works?

http://repairhelpcenter.blogspot.com/2011/11/how-exactly-vehicles-accelerator-pump.html

--------

2000 Toyota Avalon: Engine Lean Codes and Knock Sound on Acceleration?

http://whatisbyme.blogspot.in/2012/05/2000-toyota-avalon-engine-lean-codes.html

---------

2004 Toyota Avensis: Acceleration And Deceleration makes noise on Front End?

http://whatisbyme.blogspot.in/2012/05/2004-toyota-avensis-acceleration-and.html

---------

Wheel hop under hard acceleration?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/04/wheel-hop-under-hard-acceleration.html

--------

2009 Chevy impala accelerator pedal sensor?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/2009-chevy-impala-accelerator-pedal.html

---------

Nissan Pathfinder stalls and bucks on Acceleration?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/nissan-pathfinder-stalls-and-bucks-on.html

--------

Acceleration lag problem?

http://repairhelpcenter.blogspot.com/2012/01/acceleration-lag-problem.html

-------------

These details will help.

Thanks.

Nov 28, 2012 | Cars & Trucks

2 Answers

Astrostart won't start the car


You may need to reset the system.

SEQUENCE ACTIVATED BY THE PARKING BRAKE .
1. While engine is running (key in ignition switch), apply the brakes and hold the pedal down.
2. Move gearshift lever to neutral.
3. Apply the parking brake Once Twice
Note: The system can be set - at time of installation - to require that the parking brake be applied once or twice.
If set for two actuations, pause one second between the two.
4. Remove key from ignition (the system keeps the engine running).
5. Exit the vehicle.
6. Within 60 seconds, close all doors.
7. The system will stop the engine and blink the parking brakes once to confirm the sequence is valid (vehicle is
ready for a remote start command).
SEQUENCE ACTIVATED BY THE REMOTE CONTROL
1. While engine is running (key in ignition switch), apply the brakes and hold the pedal down.
2. Move gearshift lever to neutral.
3. Apply parking brake.
4. Send the start command (Model 801 & 2101 - Model 903 ).
5. Remove key from ignition (the system keeps the engine running).
6. Exit the vehicle.
7. Using the remote, send the STOP command. The system will stop the engine and parking lights will blink once
to confirm that the sequence is valid (vehicle is ready for a remote start command).
http://www.astrostart.com/Support/Guides.aspx

Nov 27, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

Problem started suddenly two days ago. Engine is 4cylinder - Autozone diagnostic showed codes p0441, p0442, p0446. Replaced spark plug wires and disconnected battery to reset computer. Now - no check...


PO441 ,PO442 codes have to do wit the oxagen sensors, If there is a problem with both of them,Or your cat is pluged up ,The car will not run (Properly)

Nov 11, 2012 | 2004 Hyundai Santa Fe

1 Answer

2002 ford escape dies when hot and humid, lacks power while accelerating


Sounds like a air control sensor which is located on the air in take pipe in between the air cleaner and throttle housing , easy to replace .

Jul 22, 2012 | 2002 Ford Escape

2 Answers

I have a Jetta TDI 1993 Model and I have a problem, while driving the I get no response from the accelerator pedal, the car seems to idle but there is no accelerating power. If turn the engine off and on...


Go back to that VW dealer and complain. I'm sure you payed plenty, and I know in my shop, if a customer's car is not repaired to their satisfaction, I want to know, and make it right. Sometimes parts can be bad right out of the box, and sometimes problems are misdiagnosed. Go back, but don't agree to pay for anything untill you get a satisfactory explanation. Good luck.

May 12, 2011 | 1993 Volkswagen Jetta

2 Answers

Sometime no accelerator response


YOUR ACCELERATOR PEDAL SENSOR ON ACCELERATOR PEDAL IT HAS BOLTS HOLDING IT IN PLACE.JUST UNPLUG ACCELERATOR CONNECTOR AND REMOVE THE BOLTS THEN SENSOR.

Jun 06, 2010 | 2002 Ford F350 Super Duty DRW Reg. Cab

1 Answer

Hyundai i30 Diesel automatic won't accelerate above idle at light


DOES THE ENGINE MIL WARNING LIGHT COME ON? WITH OUT MORE INFO YOU NEED TO CHECK MOTOR ON A CODE READER FOR STORED FAULTS, CHECK ALL AIR LINES TO EMMISION CONTROL, , SOUNDS LIKE YOU HAVE GONE INTO SAFE MODE, A SPLIT OR LEAKING PIPE ON THE INTERCOOLER IS A COMON FAULT ON THESE, IF YOU SWITCH ENGINE OF AND BACK ON QUICKLY WITH MOTOR RUNNING WITH OUT STALLING MOTOR AND IT CLEARS THEN IT IS PROBERLY THE SAFE MODE CUTING IN MEANING A FAULT HAS BEEN SEEN BY PCM

Dec 07, 2009 | 2008 Hyundai Elantra

Not finding what you are looking for?
1993 Ford Tempo Logo

Related Topics:

53 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5495 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...