Question about 1998 Toyota 4Runner

1 Answer

1998 4runner,cel on/off and still chugs after plugs,wires,coils,maf cleaning etc. what to check next

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 6 Answers

Injectors and crankshaft position sensor

Posted on Jul 30, 2009

  • lilwayne_2 Aug 02, 2009

    the injectors have to be at 14.8 ohms to be good there is a lil bit of tolerance there check that

  • lilwayne_2 Aug 04, 2009

    witch one was it just curious

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2008 ford expedition, its chugging at all different speeds even idles funny some times. It happens very sporadically, its very slight but noticeable.


Replace/check plugs wires and coils. Helps to use a spark plug tester to isolate a misfire. Next check/clean/ and replace maf sensor, idle control valve, and egr tube/valve.

Oct 25, 2014 | 2008 Ford Expedition

2 Answers

So I have an 2002 mazda protege and not long after putting in a new stereo and cleaning the car and the engine My car started shaking and having a hard time accelerating I did a diagnostic test on it cause...


Check the spark plug for Cylinder #3. Check the boot and wire around that plug and back to the distributor/coil. Likely have water (from washing your engine) arcing and shorting that cylinder & causing misfire. Wait for a long time for everything to dry, should clear itself. Also, hope you used MAF sensor cleaner to clean the MAF sensor. If you used something else, you might have ruined the sensor - it is very delicate.

Apr 20, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Chugging while at idle and while driving


Could be low fuel pressure. Is the check engine light on ?

Jul 27, 2012 | 2000 Ford Explorer

2 Answers

What are the MAF sensor computer setting on 1999 cabrio


You might need to simply disconnect the battery for 10 mins and do the usual like set the clock etc afterwards but although the ecu will have stored the code it should start from scratch, first doing a TBA (throttle body alignment) - lots of whirring and clicking, when thats stopped (ign on after reconnecting battery, dont start engine just ign on) the engine will be ready to start and hopefully since all is well the CEL(check engine light) should not come on. At worst, see if someone local has vag com or a hand-held OBD device that can reset the CEL and if it just comes back on, the fault is solid.

Did you mean you connected the original maf back up or a new one? If its the original and the light only appeared after disconnecting it, then the ecu mustnt have realised it was faulty, and only noticed when you pulled the plug, a reset should clear it no problem, but has you original fault returned after putting the maf back on or has it now gone away? Might have been a bad/dirty connection now made good, or if youve cleaned it, and its working fine, the CEL will be a dummy from the time it was removed so reset & your good to go!
many a times while replacing the maf the wires beside the sensor gets disconnected or loose and this makes the problem.so check out the wirings. This will help. Thanks please keep updated. please do rate the solution positively .thank you for using fixya

Mar 26, 2010 | 1999 Volkswagen Cabrio

1 Answer

Engine chugging


Sounds right. Either Coil pack(s) or MAF sensor. Buy one and swap it out until you find bad COP (coil on plug). Each spark plug has one and there is not really a good way to test under stress. MAF sensor is just past the intake air filter. You can buy a spray at the auto store to clean this, which may help. Don't touch the sensor itself (ith your finger) as this will ruin it. Just soak it with the spray.

Dec 06, 2008 | 2000 Volvo C70

2 Answers

99 OLDS ALERO 2.4 IDLING PROBLEM


intake manifold has a vacum leak or other vacum leak hose etc.

Dec 03, 2008 | 1999 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
1998 Toyota 4Runner Logo

Related Topics:

143 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Toyota Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8195 Answers

Are you a Toyota Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...