Question about 1993 Mercedes-Benz Mercedes Benz 300 Class

1 Answer

Hard starting when hot (running temp.) - 1993 Mercedes-Benz Mercedes Benz 300 Class

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Habit-Forming:

    Visited the website for 3 consecutive days.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 23 Answers

Sometimes ignition module and ignition coils were shut down when they get hot especially is a bad ignition module

Posted on May 16, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Test Water Pump on BMW


Loosen of the tension on the belt. see if there is any movement in the pulley (up-down -in -out Spin the pulley and check for roughness in the bearing.; Check for water leaking from the small hole in the housing at the base of the pump housing . Refit belt and correctly tension if nothing found. Check when it over heats (idle at lights) hard runs (speed) starts when cold and temp gauge continues to rise after engine is hot check if fan comes on at all.. Is the engine actually getting hot or is it an indication from the temp gauge ( faulty temp sender). If all is ok engines run hot if they are running lean so check the o2 sensor in the exhaust

Jan 26, 2013 | BMW X5 Series Cars & Trucks

1 Answer

When my buick century 1995 is cold it will start but won't rev up. once it is hot it runs okay


Number of possibilities. See if you have any diagnostic codes stored. Could be throttle position sensor, coolant temp. sensor, hard to say. I would start with the codes. Does it start easy when warmed up, and run good? Boy, I just don't know.

Oct 30, 2011 | 1995 Buick Century

1 Answer

My temp gauge is not working and since that,when the car is hot,it stops everywhere and it is hard to start,like it s flooded ( to much gas )is it the temp gauge the problem!


Hello francis.

If the temperature sensor is defective it will send a cold signal to the computer.
This cold signal will make the engine run rich (too much fuel).
Cold engines need more fuel to run so that is why it is rich when hot.
But...the computer has a separate sensor from the gauge sender.
Which engine is in your Pontiac? 2.2 or 2.4 ?
Let me know here and I will send you some location diagrams.

Dec 28, 2010 | 1999 Pontiac Sunfire

1 Answer

2001 chevy suburban At normal running temp,


HI,When electrical components such as a stater motor get hot they draw more amperage thus making it harder to turn over the motor. There are 3 possible things going bad (1) Battery (2) Battery Cables (corrosion) (3) Starter. I hope this helps lead you to the proper diagnoses.

Aug 25, 2010 | 2001 Chevrolet Suburban

2 Answers

1998 F150 Hard to start when hot. Have to crank engine for 30 seconds. Runs ok after starting. Check engine says it is running lean. Starts ok when cold.


I have the same problem with my F150 4.6. Long cranking when out door tempurature is hot. Engine temp gauge indicates normal engine tempurature. Looking for solution.

Aug 21, 2010 | 1998 Ford F150 Regular Cab

2 Answers

1997 achieva hard to start sputters, runs fine


sounds like the fuel pressure regulator,also make sure the fuel pump and sending unit are working properly. happened to 99 olds of mine! good luck

May 07, 2010 | 1997 Oldsmobile Achieva

1 Answer

Hard start when engine hot


Clean the temperature sensor wire connector.
Replace the temp sensor.
Check the condition of the sensor wire cut(s) or short onto the engine block.
Monitor the fan operation with the hood open during warm up (0-15 minutes.) It should ran after the engine coolant temp get above 195F +.

Check,clean or change the air filter and breather element.

Dec 13, 2009 | 2002 Kia Sportage

2 Answers

Astro starting problems


your battery is about to die....

May 20, 2008 | 1996 Chevrolet Astro

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

83 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercedes-Benz Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Michael Contreras
Michael Contreras

Level 2 Expert

166 Answers

Are you a Mercedes-Benz Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...