Question about 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

While dirving the car, the engine looses power and cuts off

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,187 Answers

This could be caused by a number of things.. one could be dirty fuel filter. Another are problems with electrical, like erratic idling or spark plugs not igniting correctly.

Posted on Jun 20, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The Engine runs well but at times it throtlles as if it the engine is cutting off, but it just continues on....


look for worn / broken wires in the harness to the cam / crank sensors as they may be loosing signal to the ECM which cuts off power
run the fault codes to check for reports

May 07, 2016 | 2004 Suzuki Swift 1.5

1 Answer

I have a toyota corolla car. It was loosing power and the engine check light came on then the car cut off. After a few minutes it started back but cut off again and it just stalled after that.


You need to get the check engine code to point you in the right direction. Common reasons are bad: fuel pumps, injectors fuel regulators distributors igniters and the cpu

Apr 14, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Randomly looses power, checked hoses, didn't appear to be any loose. Was told to put premiun gas in, and an engine cleaner that you put in the gas tank.....seems a little better.....but still 'cuts out'


check the turbo wastegate, if it overboosts the ecu reduces or cuts fuel not to do any damage in the engine. I read this http://www.discovery2.co.uk/wastegate.html and after a while i saw your problem and thought that this was the problem.

Feb 23, 2011 | 1997 Land Rover Discovery

1 Answer

I have a 2000 Lincoln ls8. The car has been sitting for 3 yrs. I got the car running and it seems to be running fine. Just recently though I have had eletrical problems. While dirving dwon the road the...


If the car was sitting for that long with the battery connected there is probably corrosion at many if not most of the connections. Time must be taken to loosen, clean then reconnect these. There is a main ground strap from battery to engine, then there should be one from engine to body. This should be above engine along firewall. simply finding connectors on the wire harness and wiggling them around should tell you if they are loose from sitting

Jan 10, 2011 | 2000 Lincoln LS

1 Answer

Where can I locate my MAP sensor? My Yukon keeps shuting off when i'm driving and it's not the battery. It started to act funny when I turned the heat on and it was starting to loose power then when I...


A flashing CEL (Check Engine Light) is something serious to be concerned about. A flashing CEL indicates that your vehicle's engine is misfiring, which could severely damage your catalytic converters.
Your best bet ,take it to a qualified repair shop .

Jul 22, 2017 | 2003 GMC Yukon Denali

2 Answers

Truck looses power and shuts down while driving


did you check fuel filter ?? and or fuel pressure

Jan 31, 2010 | 1999 Ford F150 Regular Cab

1 Answer

Engine service lights on but there is not sounds in the engine everithing its good


sometimes sensors go bad things for pollution in the engine are clogged up ,even may need tune up or gas is loose make sure its tight and you must dirve it for a couple of miles before it shuts off but their is always something wrong when light comes on.this how mechanics and auto part dealers make their money

Jan 26, 2010 | 2003 Suzuki Grand Vitara

3 Answers

Car looses power and cuts off.


sound like clogged fuel filter or faulty fuel pump.

Nov 19, 2009 | 1990 Buick Regal

1 Answer

Engine cut off


Could be low oil, leaking oil or bad oil pressure sensor. Have you checked the oil level?

May 25, 2008 | 2005 Volkswagen Passat

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

98 Lincoln TC,Cold starts fine ,runs good until warm, then shuts off. No codes,Cranks ok, have spark, PATS ok. No fuel pressure, cant hear fuel pump prime,New Fuel relay. jumped fuel pump - works. I do not hear fuel pump prime up, do not have fuel gauge, but pressing on valve in fuel rail- no pressurized fuel. Fuel regulator seems ok, not leaking / vacuum line dry as a bone. If I let it set for 15 min , it will start up again, but for a few minutes then dies out. If I let it set overnight it starts up perfectly and runs until operating temp is reached then stalls/stumbles, and shuts down. Vacuum is good while cranking, even with no start, Checked Inertia switch in trunk, it is not tripped. I have seen Ford TSB summaries' that mention issues like this , but I am not able to see to description. A point to add, the MAF sensor was cleaned, then I decided to replace it and did not make a difference. I do not have any stored codes, and the PATS is working fine, typical 2 second flash from and once key is inserted a 3 second steady light, then disappears. I have seen the TSB mentioning C103 Connector, it looks fine, I swapped out fuel pump relay with ac relay, still no difference.mention of wires around battery, do not know where to start. in dash service engine light and odometer is normal, seen other posts the say they only have lines, but mine is ok. the start of all of this , I washed engine with regular garden hose, ( not using pressure washer).also in the mean time, rear window defroster stopped working as well, can not say for same reason, but a mention.My problem started after washing engine. this is one of four Panther platform vehicles I owned with exact 4.6l w code engine, which I rinced down before. The only sensor I can think of is Oil pressure , or a corroded wire

Feb 27, 2017 | 1998 Lincoln Town Car

See all 1998 Lincoln Town Car Questions

1998 Lincoln Town Car Logo

Related Topics:

73 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lincoln Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76848 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5546 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Are you a Lincoln Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...