Question about 1994 Mazda 2WD B Series Pickup

1 Answer

Replaced fuel pump, filter all the sensors truck won't run right

Replaced the sensors, fuel pump, injectors truck still won't run right it pops thgrough the throttle body has no power and will not idle. then all of a sudden it will idle fin run like it should until you put it in gear then it's back to running bad. what's the problem?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

TRY TEMP SENSOR. CAR COULD BE THINKING THAT ITS COLDER THAN IT IS

Posted on Jun 18, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

1997 subaru Impreza sport won't stay running . stalls after minute replaced Fuel pump,filter spark plugs wires ,cleaned injectors checked fuel pressure what next


check your grounds. I find many easy fixes by cleaning all the grounds around the engine bay. I would also check the ground at the fuel pump connector that wiring is prone to corrosion and breakage

Feb 24, 2013 | 1999 Subaru Impreza

1 Answer

96 T100 (3.4), will only run for 2-3 seconds then quit, change fuel filter, pump, cam sensor and crank sensor still won't run, but will run on ether. Where to go next?


What you are telling me is the engine is firing the plugs but not getting fuel.
When you changed the fuel pump and filter, did you check the fuel pressure at the rail ?
Are the injectors getting power and ground pulse ??

Dec 21, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

93 s10 blazer with 4.3 liter vortec won't stay


You first need to run a fault code test on this engine, to do that go here.

Oct 10, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

CAR WON,T STAY RUNNING REPLACE IDLE CONTROL SENSOR,EGR,MAP SENSOR,STOP ALL AIR LEAKS.


Have you checked fuel pressure? Maybe the fuel pump or fuel filter is not providing enough pressure at the fuel rail for the injectors to work.
Also, clean the mass air flow sensor with a sensor- safe cleaner.
Good luck.

Jun 18, 2012 | 1993 Chevrolet Lumina

1 Answer

Have a ford explorer 2005 xlt having problem getting it to start, have change the fuel pump and fuel filter, also change the crank shaft sensor and the cam shaft sensor, still not starting can any...


Your problem may be one of the following:
First check or just replace the fuel filter. Usually located under the car in front of the rear axle, drivers side.
Next, the fuel pump may be worn out. Usually they just stop working (running).
Next, check the fuel pressure regulator. Usually located on the front fuel rail, drivers side.
Is the vacuum line attached? Not leaking or rotted?
Also, do you smell a strong fuel odor when it won't start? May be one or more stuck-open injectors, or the coil pack is bad.
Checking these in the order listed will more than likely fix your problem.
The clicking noise indicates the battery can no longer run the starter, which also means the fuel pump won't run either.


Have you hooked a scanner to the computer and checked the oxygen sensor(s)? If they are bad they could lean out the engine. The MAF Sensor can cause starting issues. Check the filter side of the MAF Sensor for any debris. I have found feathers, leaves, rags, etc. in them.

Remember an engine needs three things to work properly...Air / Fuel / Ignition(Spark)

Aug 25, 2011 | 2005 Ford Explorer

2 Answers

Codes 177 and 188 appear what should I do to fix this?


CODE PO177 O2 SENSOR RICH BANK 2. CODE PO188 FUEL SYSTEM LEAN LIMIT PART THROTTLE BANK 2. CHECK FUEL PRESSURE YOU HAVE LEAN FUEL SYTEM CAUSED BY A STOP UP FUEL FILTER OR WEAK FUEL PUMP. AND REPLACE O2 SENSOR.

Feb 23, 2011 | Mercury Sable Cars & Trucks

5 Answers

Dodge cummins won't start, fuel reaching injector pump but no fuel coming out of injector pump.


You said you have fuel flowing from the inlet line of the injection pump? But not at the injector lines?

May 05, 2009 | 1999 Dodge Ram

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

102 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mazda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8572 Answers

Are you a Mazda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...