Question about 1999 Nissan Maxima

1 Answer

Car runs rough when it does run. then in about 5 miles it just dies no power at all? the battery is new so is alt. new plugs and wires ? it just dies and needs a jump. soon as its off it wont start again without a jump

Posted by on

  • messstat
    messstat May 11, 2010

    Lots of TUFF variables here...allow me a jab at it. Why did you replace the batt and alternator to begin with? what other work has recently been completed?

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Nissan Master
  • 3,433 Answers

Have your mass air flow sensor cleaned/serviced., then your catylictic coverter.you can chk but takes two people. one at the tailpe and the other at the key. The moment the engine is turned of, the exhaust shout stop.Using a tissue see if the exhaust continues bet in a drifting manner. Note any odor of rotten egg or sulphur smells. Listen for ant wheezing coming from the tail pipe while the engine is running. This is rhe more probable cause. Good luck -Ned

Posted on Jun 24, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

You asked: My car was running find, a little rough. Took it to a friend to have the spark plug changed and wires. Degreaser was sprayed on motor then rinsed with water when done driving home about 1 mile,...


Try cleaning the throttle valve and idle speed control motor with throttle valve cleaner and then diconnect the battery for 5 minutes and drive it for a few days.

Apr 21, 2013 | Ford Escort Cars & Trucks

3 Answers

Daughter called me ..car wont start. checked battery at Autozone...it is good. someone stopped to help them and bang on startere and it starts up. Bad starter. Starter replaced. Next day daughter...


it sounds like you have blown fuse to the Alternator.. I don't know what car you are talking about but they charging systems vary.. But if alternator isn't getting all the power it needs it won't charge. this should be checked.

good luck

Sep 02, 2011 | 2000 Oldsmobile Intrigue

1 Answer

Had work done on my car (36K miles on the car): oil change, new plugs, new plug wires, new dist cap, new dist rotor, fuel filter, pvc valve, and brake work. Now it runs like ****. rough running and exhaust...


Sounds like a fuel mix problem possibly the oxygen sensor. If it ran like this immediately after the new plugs, I would check to make sure all the plug wires are on the right plugs and secure. Good luck!

Mar 10, 2010 | 1990 Nissan Maxima

1 Answer

98 chev 3.1L runs rough and dies at idle


Check the DIS module or injectors. Check to make sure you have a spark on each cylinder. One cylinder could be misfiring

Mar 05, 2010 | 1998 Chevrolet Lumina

1 Answer

Rough running 86 4runner after e85 put in!


very likely the fuel injectors are damaged, replace them, the fuel pressure regulator and all rubber fuel lines, also pull the gas tank and replace the short rubber hose at the electric fuel pump, I know this is expensive but even a few miles of running would have wrecked havoc on the rubber components, that rubber debris will flow through the fuel system and will plug the injector's, E85 melts it and skin for that matter.

May 05, 2009 | 1986 Toyota 4Runner

1 Answer

Running "rough"


I had the same issue with my venture. It turned out to be the number 5 plug wire, backside of engine ended up breaking out of the plug carrier and burning in half on the manifold. Your best bet is to trace all the wires to start off with and change the plugs. If that doesn't help, it may be internal. Good luck

May 15, 2008 | 2001 Chevrolet Venture

Not finding what you are looking for?
1999 Nissan Maxima Logo

163 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nissan Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Phil Lovisek
Phil Lovisek

Level 3 Expert

726 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Are you a Nissan Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...