Question about 1990 Chevrolet Corvette

1 Answer

1990 vette runs fine after 15-20 min won't start then wait 20 -min runs fine again until i shut it off

How do i check to see if the relay is working it is my understanding that on a 90 vette the car will run on limp mode if pump relay fails have a 1990 vette runs great aftrer running the car 10-15 min won't start wait 20 min fine again until i drive it again

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 36 Answers

I had the same problem. Turns out,( and I didn't believe it when I was told) but, my problem turned out to be cheap (inferiour) plugs and wired. I was reccomended to use NKG plugs and Borg-Warner wires.

Posted on Jul 12, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My 95 ford f150 runs great till it warms up it seems then the fuel pump looses power n shuts down wait few mins kicks back on runs fine till few min later


Sounds like your ignition module it is common on fords to do this when its cool it will start and run fine but once it heats up the truck dies until you let it cool down again and then your up and running till it heats up again. Some modules are mounted on the fender others are mounted with the distributor have it checked and let me know how it went.

Aug 26, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

2003 Chrysler town & country limited


First try and change the fuel filter. this also happened on a van i worked on. I cahnged the filter and it runs fine now.

Nov 16, 2011 | 2003 Chrysler Town & Country

1 Answer

I have a 97 expedition and it will start with no problem but when i drive and the suv and it gets to the normal tempeture and i turn the car off it will not start i have to wait for 20 min or more until...


I would say your starter is faulty. Since the vehicle runs fine, and doesn't start up after being shut off until it has cooled down, it sounds more like a starter that loses contact when it is hot. You could check the starter terminals for 12 volts using a multimeter when the key is turned to Start the engine after warming up the engine and shutting it off. If 12 volts are present, replace the starter. If 12 volts are not present, check the Starter relay.

Apr 15, 2011 | 2001 Ford Expedition

1 Answer

I have a 90 s15 jimmy i have replaced the fuel pump and relay it will start and run for a few min then shuts down i can wait 10 min and it will start again and quit i can spray starter fluid in it and...


Did you replace the fuel filiter there is a big problem with the fuel pumps on these vehicles how long ago did you replace it and you repair the wireing problem to the pump

Nov 19, 2010 | 1990 GMC S-15 Jimmy

1 Answer

1985 vette starts and runs great untill you shut it off and try to start it again...i have to wait 15 - 20 minutes before it will start again, whats this all about???


when it won't start do u hear the hum of the in tank electric fuel pump when the key is tured to run, it will only hum for 1 sencond, so turning it back off and to run repeated times helps to hear the pump.

May 20, 2010 | 1985 Chevrolet Corvette

2 Answers

1990 honda accord ex does not start when hot?


Sounds like the pgmfi relay is going out. This is a common problem with these cars. They get hot and dont want to work, they cool off and everything is ok.

May 17, 2010 | 1990 Honda Accord

1 Answer

After start up,{about 10-mins.] the engine bogs out, No throttle.


i have a 1990 vette doing the exact same thing. i have checked; fuel pressure, replaced fuel filter, checked spark, checked engine vacuum and i still cant seem to get the car to run once it's up to temp. any help on this would be great.

Dec 19, 2009 | 1990 Chevrolet Corvette

1 Answer

CAR WONT STAY RUNNIG


is it fuel injected? you might have a faulty sensor it sounds like a vapor lock, also you fuel injectors might be dirty or bad also check fuel pump pressure or a cloged fuel filter, or it is putting to much gas if your vette has a carb.

May 31, 2009 | 1990 Chevrolet Corvette

3 Answers

89 regal won,t start but after 5 or 10 min. runs great


sounds like your fuel pump is going out. One thought might be that the fuel filter is causing enough resistance to over heat the pump. I would check the fule pressure to determine a free flow of fuel.

May 01, 2009 | 1990 Buick Reatta

Not finding what you are looking for?
1990 Chevrolet Corvette Logo

Related Topics:

346 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75744 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8123 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...