Question about 1999 GMC Suburban

1 Answer

99 suberban missing at idle after warm

5.7 after warmup starts to miss at idle ,was coding 0300.I changed the coil and fuel filter,ran injecter cleaner it stoped coding but still missing . is no miss when cold.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 335 Answers

Code shows missfire on No 1 cylider. When engine is cold it runs a rich mixture. If the missfire is still No 1 then check for vac leak on manifold. Perhaps a vac line or intake gasket.

Posted on May 27, 2009

  • Moe May 28, 2009

    Did this help?

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What is causing miss?


runs like it's missing
Have scanned for trouble codes, could be dirt in a fuel injector or a weak/bad coil.

Mar 31, 2016 | 1999 Chevrolet Cavalier

2 Answers

2011 Camaro engine miss-firing


Very hard to diagnose without trouble codes, but sounds like a fuel problem - bad gas, fuel filter plugging, fuel pressure regulator acting up, etc. I would certainly check fuel pressure at the engine with key on but not started, and then while trying to start.

Apr 18, 2017 | 2011 Chevrolet Camaro

1 Answer

Changed coil packs and still misses


With the car running take a can of starting fluid and spray around the intake. those cars are known for bad intake gasket leaks. if the engine idles up on its own when you spray it. you have a bad intake. make sure to check and spray vac lines as well.

Mar 23, 2013 | 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

Hi. I have a 99 camaro 3.8l and I'm having some


Sounds like a fuel problem,You did the coils,plug wires and sparkplugs, that should of taken care of the misfire,You may have a EGR that stay open and doesnt close properly and it doesnt set a code why the ECM compensate for the false air.Now this causes rough idle,and smooth cruise with no misfire until you get to stop or idle speed.The map sensor this can also fail when warm especially if the vacuum it is suppose to get is not met. And a failing MAP causes a lack of power. A TPS failing causes a stumble and lack of power but no misfire.cansmo_184.gif

Sep 10, 2011 | 1999 Chevrolet Camaro

1 Answer

Truck runs had to rise the idle screw, it soulds like a vaccum hose or a miss. no problem driving just when in any gear bad shacking at idle speed or rpm any i deals, also put new fuel filter ran a little...


Fuel injected or carburated? I would check the fuel pressure. Around 40 psi for fuel injection, 3-5 psi for carburated. Also check my tips for "Finding An Engine Electrical Miss", and "How To Find A Vacuum Leak"

Mar 12, 2010 | 1985 Dodge Ramcharger

2 Answers

Has a code 0174 and 300 code checked intake gasket that was good replaced fuel pump to low of pressure took on highway ran fine but somtimes has miss on right side mostly 4 and 6


could be many things cam sensor crank sensor fuel injectors or the coil could be the issue if its a multi port fuel injected system.

Jul 18, 2009 | 2005 Chevrolet Tahoe

4 Answers

Missing and stumbling during acceleration


4.2 ltr missing. 2000 truck, f150. Changed plugs, wires. Ran great for 2 weeks. Started again. Changed coils. Got worse. Changed fuel filter, did nothing. Added injector cleaner and fuel cleaner, nothing. Checked EGR, o.k. It is getting worse. Had new gas about the time it all started.

Feb 07, 2009 | 2000 Ford F150 Flareside SuperCab

1 Answer

Honda Misses.


Pin point the dead hole and check that injector.

Dec 23, 2008 | 1995 Honda Accord

1 Answer

S10 pickup after warming up truck starts missing


You might have computer problems.

Does the check engine light come on when it starts to miss?


Nov 30, 2008 | 1987 Chevrolet S-10 Pickup

Not finding what you are looking for?
1999 GMC Suburban Logo

Related Topics:

302 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top GMC Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

Freddy

Level 3 Expert

1311 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Are you a GMC Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...