Question about 1998 Toyota 4Runner

1 Answer

Missing check igine blinks afew times starts up fine and run better at higher speeds now geting worse

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Toyota Master
  • 42,190 Answers

Run fault codes to determine sensor at fault.

Posted on Jan 03, 2014

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 16 Answers

SOURCE: Engine misses badly at freeway speed.

spark plugs? spark plug wires? coil? if it shuts off when hot, and starts when cold, coil could be problem....could be radiator stopped up causing it too heat, and will go off wait a few and it'll start back up...

Posted on Jun 20, 2009

01fordeb
  • 1033 Answers

SOURCE: 1991 Toyota land cruiser.. vibration, sputtering??

One of the plug wires may be arching or have a defective spark. It's odd, but I check mine by removing each plug wire one at a time. I'll use stick the end of a screw driver (insulated handle) in the plug wire and check the spark coming in from the coil/coil pack/distributor. Keep in mind, the engine is running and I only do this if there's no shop open or close by. Also the insulated handles are for that unwanted shock. Has he checked for sparks at night with the engine running. Look around and follow the plug wires and around coil/coil pack for any jumping sparks. If any are seen, there's your problem.

Posted on Jan 07, 2010

  • 85 Answers

SOURCE: Misfires. I have a 1998 Camry 2.2 with 200K miles. The

Hi, my first recommendation would be to take the plugs out and visually inspect each one and check to make sure they are properly gapped, if they look fouled at all i would replace them without hesitation. try throwing a set of NGK plugs in the car to fix the misfires. other than that you may want to look at the wires. good luck joe

Posted on May 22, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

06 dakota 4.7. P0300 replaced plugs,injectors,coils,o2 sensors & all other sensors,intake cleaned.bad ecm? cats show same temp both sides of cat, bad cat? Or??


Have you checked for vacuum leaks? Poor idling when cold that gets better when the engine warms up, or at higher RPMs are symptoms of vacuum leaks. Check all hoses and connectors. If it's a manifold gasket, you will want to use a smoke machine (check when the engine is cold).

Apr 03, 2017 | Dodge Dakota Cars & Trucks

1 Answer

2004 Ford expedition has started to hesitate at low speed (20to35).starts and idles fine and runs better at higher speed..


One or more of your cips(coil in plugs) have gone bad. Go have your code check read at autozone. It should tell you which cip is bad

May 02, 2015 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

2008 hyudai accent igination coil burn servel times


you need to check voltage to the coil with the car running...



also check voltage to the battery as well



over 15.2 you have an over charging problem. anything over 16 shut it down quickly, higher than that, your lucky

Dec 29, 2013 | Hyundai Accent Cars & Trucks

1 Answer

Misfire when accelerating


Year, make and model of your vehicle would help. If you can check for codes in the engine control module, it would also help in better diagnosing your possible issue and resolve.

What have you done so far as to diagnosis ? Have you checked for any vacuum leaks ? Have you checked if your coils/plugs are in good condition ? Adding as much detail information is best.

Jul 27, 2017 | 1996 Oldsmobile Cutlass Ciera

1 Answer

Have an 83 nissan 720 p/u 4 x 4. The engine misses when I get to about 45 mph and higher. Its gets worse when I accelerate at higher speeds only. It runs smooth as soon as I let off the gas and just...


If it misses when you look to accelerate my first thoghts are towards fuel mixture, running lean. If not the fuel mixture I woul think the problem lies with timing.

I hope this may have assisted,
Tom

Feb 18, 2011 | 1983 Nissan Pickup

3 Answers

Truck idles fine all the time. However, on the


did you change the wires?..and cap?...could also be a bad coil

Mar 09, 2010 | 1996 Chevrolet K1500

1 Answer

I have a 2002 2.4 lt Mazda MPV sports and when your driving the car seems to have a little miss. It seems to be the worse when your cruising around the 80kms its like a misfire or something, its hard to...


missing would show itself at low engine speeds.bad starting.or heavy load (going up steep hills)a miss at high speed would not be felt (normally)without other symptoms(lack of power etc)have you tried using higher octane fuel......mazda rec 92+ octane...

Feb 17, 2010 | 2002 Mazda MPV

1 Answer

1991 Toyota land cruiser.. vibration, sputtering??


One of the plug wires may be arching or have a defective spark. It's odd, but I check mine by removing each plug wire one at a time. I'll use stick the end of a screw driver (insulated handle) in the plug wire and check the spark coming in from the coil/coil pack/distributor. Keep in mind, the engine is running and I only do this if there's no shop open or close by. Also the insulated handles are for that unwanted shock. Has he checked for sparks at night with the engine running. Look around and follow the plug wires and around coil/coil pack for any jumping sparks. If any are seen, there's your problem.

Jan 07, 2010 | 1991 Toyota Land Cruiser

1 Answer

2000 olds Alero shutting off while driving


Check the 02 sensor and the ignition switc.

Oct 10, 2008 | 2000 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
1998 Toyota 4Runner Logo

Related Topics:

29 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Toyota Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8210 Answers

Are you a Toyota Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...