Question about 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

My 1998 lincoln towncar will start but when i stop it cuts off

Also it blows out black smoke out ot the exhaust

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Ok start by looking in the trunk for the fuel reset button it is on the right side , the black smoke is your exhaust valve seals . go to your parts house and get some lucas oil addidive it will work for a bandade

Posted on May 20, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2003 ford explorer blowing black exhaust and won't idle


black smoke is the sign of a weak ignition and or timing

Dec 18, 2012 | 2003 Ford Explorer

1 Answer

My 1998 lincoln towncar off-balance


Sounds like shocks/struts. Usually if they start sagging it's because of a problem in the suspension, like shocks or struts.

Jun 28, 2009 | 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

Car cuts off


Sounds like you could be dealing with a faulty IAC valve (idle air control valve).  It is located on the throttle body and is very easy to change and inexpensive.  Let me know if you have any other questions.  Thanks for an honest rating and for using FixYa.

May 20, 2009 | 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

Fuse #12 for 2000 lincoln towncar keeps blowing


fuses are a safety device. they are made to blower when to much load is drawn over them. some component on the circuit is shorting out. if possible unplug all the items on that circuit. put in a new fuse, then reconnect component one at a time until the fuse blows again. a process of elimantion. it may take some time, but it will be expensive to take it to a dealership.

Jan 10, 2009 | 2005 Lincoln Town Car

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

98 Lincoln TC,Cold starts fine ,runs good until warm, then shuts off. No codes,Cranks ok, have spark, PATS ok. No fuel pressure, cant hear fuel pump prime,New Fuel relay. jumped fuel pump - works. I do not hear fuel pump prime up, do not have fuel gauge, but pressing on valve in fuel rail- no pressurized fuel. Fuel regulator seems ok, not leaking / vacuum line dry as a bone. If I let it set for 15 min , it will start up again, but for a few minutes then dies out. If I let it set overnight it starts up perfectly and runs until operating temp is reached then stalls/stumbles, and shuts down. Vacuum is good while cranking, even with no start, Checked Inertia switch in trunk, it is not tripped. I have seen Ford TSB summaries' that mention issues like this , but I am not able to see to description. A point to add, the MAF sensor was cleaned, then I decided to replace it and did not make a difference. I do not have any stored codes, and the PATS is working fine, typical 2 second flash from and once key is inserted a 3 second steady light, then disappears. I have seen the TSB mentioning C103 Connector, it looks fine, I swapped out fuel pump relay with ac relay, still no difference.mention of wires around battery, do not know where to start. in dash service engine light and odometer is normal, seen other posts the say they only have lines, but mine is ok. the start of all of this , I washed engine with regular garden hose, ( not using pressure washer).also in the mean time, rear window defroster stopped working as well, can not say for same reason, but a mention.My problem started after washing engine. this is one of four Panther platform vehicles I owned with exact 4.6l w code engine, which I rinced down before. The only sensor I can think of is Oil pressure , or a corroded wire

Feb 27, 2017 | 1998 Lincoln Town Car

See all 1998 Lincoln Town Car Questions

1998 Lincoln Town Car Logo

Related Topics:

165 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lincoln Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75807 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5495 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22133 Answers

Are you a Lincoln Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...