Question about 2005 Nissan Patrol 3.0

Open Question

Zd30 patrol 0707 fault code with loss of power

Running fine when parked, the next morning when it was started, it was very noisy and the engine light came on and the engine shut down. With the same result when I tried a couple more times. RACV contacted to check it out, they found the fault code was 0707 but were unable to do any more. I have since changed the fuel filter, checked all connections & vacuum hoses. Checked for air leaks in the fuel lines etc. Have reset the computer a number times. Even though it is still noisy, it gains most its power back again for a short time until the engine light comes back on. I have cleaned the MAT sensor & the voltages appear to be OK.

Posted by Anonymous on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
pal03246
  • 726 Answers

SOURCE: 2001 Nissan Altima with service engine light on

I would check your intake gasket. Get your self ome carb cleaner in a spray form/can and perfrom this test. Run the car and spray the carb cleaner on your intake gasket which is right by your injectors. So pretty nuch spray it at the injector rail and listen fot change in idle, If the idle changes, the intake gasket is torn and you are running lean, because of a vaccum leak. Common problem on your model car. Perform test and let me know what you find.

Posted on Jan 16, 2009

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: High idle speed- Nissan N16 Pulsar/ Almera

Battery not charging well when airconditioner on ( also engine speed not increase when air conditioner on )

Posted on Jul 30, 2009

  • 4 Answers

SOURCE: 1997 Nissan Hardbody has rough idle/surges/stalls

the 2001 altima is what i have and I had the same problem as you. turned out to be a bad head gasket factory used cheap ones for a few years before they found the problem. one way to test this is to get a can of carborator cleaner and spray it around the area where the head meets the block under the intake problem should be around the 4th cylinder or close to driver side. if the head gasket is bad the rough idle will smooth out while you are spraying the head.

Posted on Aug 06, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: 1997 Nissan Hardbody has rough idle/surges/stalls

ok i have the same truck my timing was off 3 teeth but mine wouldn't kick out of high idle is y mine was surging but know with timing right no vacuum leaks i cant get it below 1400 but when a vacuum turns on it almost kills my engine any thoughts i know i got a vacuum line mixed up idk were though

Posted on Jan 19, 2010

  • 1 Answer

SOURCE: code p0446 1997 nissan maxima

how did you fix your p0446 code?

Posted on Feb 04, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

Alternator/Electrical??


check the connection on your battery terminal ends. if they are loose or corroded that could explain the intermittent no spark. also could be a short somewhere but id check the terminals first. I had that problem once and the car did all sorts of weird things. airbag light, check engine light, randomly wouldnt start until i would mess with the battery.

Nov 06, 2012 | 2000 Ford Explorer

1 Answer

The car runs fine when it starts. But when it has a hard time with starting. The whole system shuts down, all warning lights come on and panel does not operated properly. Then car starts running rough,...


I would first have the computer checked for trouble codes AFTER the problem occurs.
It will be very difficult for a mechanic to fix if the problem can not be duplicated.

Jul 01, 2012 | 2000 Volvo S80

1 Answer

Engine failure


When a catalytic converter is coming apart on the inside, it can restrict air flow and power, and it usually happens or gets worse when the vehicle has been running long enough to generate a lot of heat. Once it cools down, the symptoms can completely go away until you begin to drive it again. It's one possibility.

Jun 19, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

After driving car for one houe, making two stops, shutting off engine and starting it up again (no problems), returning home, parking car and shutting off engine. Went back to start car less than 5 min....


You say it started up no problems? Then it wouldn't start? What did it do when it wouldn't start? Did it turn over, did it do nothing/something?
From just what little info I have I tend to think it's a starter. It starts fine when it's cold but after the engine heats the starter to engine operating temperature the starter maybe starts to drag? not allowing it spin the engine fast enough to start it???
This is only a guess with the limited info. Hope this helped thanks, HAVE A SAFE AND PRODUCTIVE DAY!

Apr 12, 2011 | Chrysler Concorde Cars & Trucks

1 Answer

I have a 2004 Jeep GC 6cyl 4WD. My check engine light is on, scanned and got P0203, P0300, P303. Changed the spark plugs, fuel injector #3. Started it up and ran rough, I left it in the garage all night...


codem p 0203 refers to injector 3---circuit malfunction===causes wiring--injector--ECM
chweck for harness connection , bad wire for no 3 injector or corroded pins for no 3 injector in the connection

May 14, 2017 | 2004 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

1997 mercury sable dies when put in gear


Your transmission torque converter lock up clutch is not unlocking, that kills the engine and is the cause of the OD light flashing.

Oct 15, 2017 | 1997 Mercury Sable

1 Answer

My 1997 Dodge Avenger's engine won't start


Try cam and/or crank sensor. If crank to cam timing isn't detected properly it'll crank all day but won't start. I had similar problem on my 2.5L V6 Avenger....drove home fine, no engine light, next morning it cranked, but wouldn't start. The crank sensor was faulty.

Jan 11, 2009 | 1997 Dodge Avenger

1 Answer

Car shuts off at red lights


sounds like a lose ground wire

Dec 15, 2008 | 2002 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
2005 Nissan Patrol 3.0 Logo

Related Topics:

271 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nissan Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Phil Lovisek
Phil Lovisek

Level 3 Expert

726 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Are you a Nissan Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...