Question about 1997 Honda Accord

1 Answer

Engine is missing slightly between 1000-3000rpm

When the engine goes over 3000rpm or 55-60mph the car runs fine and accelerates very smoothly.mechanic advised me to get a new distributer which was fitted but the problem still persists

Posted by on

  • conarmilliga May 18, 2009

    egr valve sounds like the problem as the car runs fine when cold. thanx v much motor1258

  • Mike Butler
    Mike Butler May 11, 2010

    Has anyone checked/cleaned EGR valve? Tested TP sensor? (Throttle position sensor)

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Honda Master
  • 6,674 Answers

Testing TP sensor is easy to test too, just in case it has a dead spot in it.

Posted on May 18, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Misses when accelerating


sounds like the lambda sensor or crank sensor. does it work fine from cold?

Mar 11, 2014 | Nissan Pickup Cars & Trucks

1 Answer

2002 Subaru Forester misses/runs poorly with slow acceleration when hot with a/c on especially after running 50-60mph on interstate. Problem is intermittant. Runs fine with excellent acceleration...


I have the same problem. But my check engine light comes on when this occurs. The car runs fine otherwise. The problem manifests when it's hot out and I've been driving for a while with the A/C on. When I stop somewhere (like the supermarket), shop, and get back in my car. It starts fine but when I put it in gear to go, it's extremely sluggish for a few seconds and the check engine light comes on. Then is runs fine but the check engine light remains on. The next day when I start it, the check engine light is not on. Also, I recently had the head gasket replaced. I took it back into the shop the first time the check engine light came on. The mechanic checked it and said everything checks fine. He re-set the light saying to keep an eye on it and bring it back in if the check engine light comes back on. It ran fine for 1.5 weeks and now this problem has started to occur.

Did you find anything out dwbradway? I wish I had a solution for you but I just have the same kind of problem. Any help would be appreciated!

Jun 18, 2011 | 2002 Subaru Forester

2 Answers

Have 1996 grand cherokee lardo runs fine but has a miss changed plugs and wires still misses


check the vacuum hoses, and did you check the inside of your distributor cap for cracks or arcing. also spray some w - d 40 lightly around the mounting of the throttle body , in order to see if the gasket is leaking, you will have to start the vehicle, then while it is missing, then spray the w - d 40, and see if the engine levels out, if so , you have found a vacuum leak at the throttle body mounting.

Apr 22, 2011 | 1996 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

1988 Toyota Camry 2.5 liter V-6. Engine starts fine, but after started it misses. The car misses terribly under a load, but will sometimes accelerate smoothly if you accelerate at a very slow pace. Will...


most misses are injector related either from dirty injectors , low fuel pressure ow injector wiring faults
use a quality injector cleaner for a tank or two
run the fault codes to check for other related sensor problems

May 23, 2017 | 1988 Toyota Camry

1 Answer

05 TrailBlazer 57,000 miles 4.2 6 cyl, bad vibration at cold startup, in idle and in drive, in reverse, smooth. Summer mornings just very slight. I live in central GA. My brother also has a TrailBlazer ...


WHEN YOU SAY THAT IT GOES AWAY IF YOU PUT IT IN REVERSE THE THERE HAS TO BE A MOUNT OR SOMETHING HITTING ON THE LEFT SIDE PUT IT ON A LIFT AND TAKE A BIG BAR AND MOVE THE MOTOR UP ON THE LEFT SIDE AND SEE IF THAT CHANGES THE FEEL CLEAN OUT THE THROTTLE PLATES AND SEE IF THAT TAKES CARE OF THE HESITATION

Oct 21, 2010 | 2005 Chevrolet TrailBlazer

1 Answer

Poor mechanical transmission or engine acceleration rough


ASE Mechanic here:
Check engine for good tune up, may those spark plugs are fouled out beyond belief, its always best when changing motors to use known good parts....

Dec 11, 2008 | 1994 Oldsmobile Cutlass Ciera

1 Answer

2001 buick regal gs 3.8L


Sounds like a plugged catylic convertor. You might check with a GM dealer to make sure if it falls in the Special Policy coverage to get it replaced under warrenty, it has to have less than 120,000 miles on it though.

Oct 22, 2008 | 2001 Buick Regal

Not finding what you are looking for?
1997 Honda Accord Logo

Related Topics:

198 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Honda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7726 Answers

Are you a Honda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...