Question about 2005 Ford Bantam 1.3i

1 Answer

Cluster not showing rev;s,speed,fuel and temperature

I just did a top and all of a sudden the cluster stopped perfoming as it should and I did check all the plugs by returning them to their exact places but still nothing is showing as I even bought a new cluster but the problem is still there

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 818 Answers

Check the plug on the main cpu-look for corroded pins in connector- cheers Denny

Posted on Nov 19, 2013

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 7 Answers

SOURCE: Instrument cluster not showing odometer and

It could be the voltage regulator for your instrument cluster is the problem.

Posted on Jul 20, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

05 elantra 2.0 auto speedo dont work replaced all 3 sensors and body to eng grd is my cluster bad or drive gear bad help please how do i replace drive gear in trans help


If i may ask why did change the sensor,did it show the the ABS light on the cluster?You need to perfom a cluster self diagnosis am not sure of the procedure on Hyundai since i am a Nissan Tech or perfom active test on the cluster,if not check the fuses.Back to sensors if you had an ABS light before and it cleared but still no Speedo then you might have bought wrong sensors,the ABS module can tell that there is a sensor due to resistance but as you drive it can't pick up your speed signal to the ECM

Apr 11, 2015 | 2005 Hyundai Elantra 2.0

1 Answer

My speedo, rev counter, fuel guage and temp guage have all stopped working on my 2002 focus 2.0 ltr ghia. All fuses are ok. Any ideas of what could be the problem ?


The instrument cluster is a hybrid electronic cluster (HEC) with two basic configurations, the base cluster and the optional instrument cluster. In addition to the two basic configurations, the SVT uses a modified optional cluster in combination with a separate oil pressure and oil temperature cluster. The base instrument cluster, optional instrument cluster and the oil pressure and oil temperature cluster receive and output information utilizing both hardwired circuitry and the standard corporate protocol (SCP) or the controller area network (CAN) communication network (2.3L only). It is very important to understand:
  • where the input originates from.
  • all the information necessary in order for a feature to operate.
  • which module(s) receive(s) the input or command message.
  • does the module which received the input control the output of the feature, or does it output a message over the SCP or CAN network to another module?
  • which module controls the output of the feature. Its more then likely you need a new instrument cluster.

Dec 19, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Why cant my car reach top speed. the reves also can not pass 1.5


sounds like you are either not getting enough fuel , re-prime the fuel filter, ck the air filter , take it out for a run and see if it makes a differance , a air filter will do this for sure, even new ones , oil filter should have no affect on the running of it at all ,either air or fuel problem with is ,

Sep 15, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

My volkswagon polo 1999 speedo stopped woring whilst driving, and the fuel gage goes up and down and light comes on? is this a wiring problem or a fuse?


it could be both.but most likely cluster.scan the car while driving and check if scanner shows the speed .if it shows the speed that mean cluster is bad if it does not check the wiring and speed sensor in the transmission.thanks

Mar 26, 2010 | 2004 Volkswagen Golf

1 Answer

Engine cutting out in mid trip


put the car on an oscilloscope and check what is happening,check cranksensor,injectors,fuel pump supply,coil packs you will then see what you are loosing if its power(electrical)or a fuel problem put a fuel pressure gauge on it and road test it you will then see whats happening.........oscilloscopes dont tell lies.....

Nov 17, 2008 | 1991 Peugeot 405

1 Answer

1996 jeep Cherokee sport all instrument gauge cluster kicks on and off.when it stops working the fuel gauge goes to full with the low fuel light on,rpm,speedometer and mileage stop working.some times I'll...


Check VSS Vehicule Speed Sensor wire may be corroted, bad connection or faulty; if 2wd the adaptor is located on the extension housing of the transmission (left side)
if 4wd look on transfer case extension (left side)

Good luck

Aug 02, 2008 | 1995 Jeep Cherokee

1 Answer

Instrument cluster fault of 1997 chrysler neon


if they arent working i would suspect a loose connection to the computer module or, a problem with the computer try scanning for any codes that there may be

Aug 01, 2008 | Chrysler Neon Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
2005 Ford Bantam 1.3i Logo

Related Topics:

102 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

77169 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22258 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5572 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...