Question about Ford F-150

1 Answer

It idles fine but when I go to take off it has hardly any acceleration

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 175 Answers

Check tps

Posted on Oct 14, 2013

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

High idle and transmission catches at about 8 miles per hour every time after I stop and then accelerate catches really hard then runs fine high idle in park


may be a faulty tps (throttle position sensor)

would check the idle speed sensor at the same time

if no better
solenoids on the transmission

Nov 23, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

My 96 ford bronco runs rough on acceleration,idles fine. Runs good under light acceleration but if hit the gas hard runs bad and pops. Changed fuel filter no change.what next?


givit a tune--new distributer cap--new plugs and cables--------also have air intake cleaned plus idle control--use a nonchlorinatd solvent sold a napa etc

Jul 22, 2014 | 1996 Ford Bronco

5 Answers

I've got a 1996 jeep grand Cherokee with the 5.2 v8 fuel injected Holley throttle body. My problem is while driving at soft or low acceleration it accelerates fine, but if you hit the throttle hard it


I would check the voltage on the throttle portion sensor with the engine off from idle to wide open throttle.If there are any dead spots, replace the sensor. If the tps checks out, you should check fuel pressure. If you have good fuel pressure, you may want to make sure there isn't a lot of slack in your timing chain. I don't believe you mentioned the mileage of your vehicle. Best of luck.

May 03, 2014 | 1996 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

The truck sometimes barely starts. then once it does, it idles fine. but when you give hard acceleration, it falls on its face. not the fuel pump or the filter, and definately not spark. its a 96 chevy 350...


Lets go back to the fuel pump. I am working on one now that has the same symptoms.It turns out it is the fuel pump. Still pumping fuel, just not enough pressure. Hard start, idles fine give it some fuel and dies. One other thing that I can think of that will do this is clogged catalytic converters.

Aug 29, 2011 | 1999 Chevrolet Silverado 1500

1 Answer

Will the MAF sensor cause my 1994 nissan pickup (4 cylinder to shut off when you stop? Truck is hard to start, you have to hold accelerator pedal all the way down to get it started. It runs fine at idle....


Good Evening, if your truck runs fine at idle it would make me wonder about the mass air flow sensor, however when you first start it your idle air control sensor should open up and let your vehicle to idle up to warm idle and then back to normal. So there are a few things to check.

Sep 15, 2010 | Nissan Pickup Cars & Trucks

1 Answer

I have a 97 grand am gt with 3.1 idles fine but normal acceleration and cruise is nearly impossible. Bogs down at all speeds. Hard acceleration is fine goes good.


I had the same problem with my 89 grand am it was caused by a faulty crank position sensor. Initially it would cut out when accelerating and eventually wouldn't start at all, replaced the sensor runs great again.

Aug 22, 2010 | 1997 Pontiac Grand Am

1 Answer

Intermittent cut off. Will start but will not accelerate over 2K


this is the fuel pump. Sorry to kill the electrical theory but your description says fuel pump any way its read

Jun 16, 2010 | 1992 Dodge Dakota

1 Answer

Boat starts fine runs idle fine, accelerate no


make sure that the timing advance mechanism in the distributor is working freely.

Sep 30, 2009 | 1984 Chevrolet Chevy

1 Answer

I have 2002 audit quattro TT with 180k miles. When I do a normal acceleration the car surges and rpm drop but pick back up. If I accel hard it runs fine. Also at idle at times it varies 200 rpm like a


this sounds similar to a problem i had. as the rpm went over 2000 the engine would stop for a split second and then kick back in.
after a few days looking my garage finally found the problem was a faulty air mass meter.
this cost me £200 in total to be repaired.

May 06, 2009 | 2002 Audi TT

1 Answer

Rough idle, Car shakes, sputters and misfires upon acceleration


It sounds like you may have a problem feeding the fuel to your engine, I had the same problem with my 89 RS. All the 1989 model's fuel systems were recalled. I think you may need a new fuel pump. The fuel pump is located inside the gas tank in the rear of the car right under the rear axle. The fuel pump itself isn't too expensive, but with other small parts such as the electrical harness upgrade and fuel filter and the labor you should be looking somewhere in the $500 range. I hope this helps.

Dec 23, 2008 | 1989 Chevrolet Camaro

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

13 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75005 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5470 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...