Question about Chevrolet S 10

1 Answer

Losing all power

My s-10 pickup lost all electrical power while driving and the engine quit running. I checked all fuses and battery connections and that was o.k.. I had it towed to the repair shop, and the next day it started right back up and they could find no problem with it. Any suggestions on what may have caused this to happen, as I am worried that it will do this again.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Chevrolet Master
  • 1,975 Answers

Check your main ground attached to the engine block for being loose or not clean...

Posted on Oct 11, 2013

Testimonial: "O.k., Thanks. I will clean this connection at the frame and let you know."

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

JULIANFIX
  • 975 Answers

SOURCE: 2001 chevy blazer

Thats exactly what it is , have the same problem with my ASTRO VAN , replace twice in 2 years average. hope this helps AJ

Posted on May 26, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: 1999 CLK320 occasionally just shuts down for about 10 minutes

I had the same problem with the same car year and make.. it ended up being a "rev sensor" something like that or an "idle" sensor".

Posted on Dec 05, 2008

csmock132
  • 4669 Answers

SOURCE: Mercury Topaz loses power while driving, and stalls out

Check fuel pressure. Sounds like a bad pump or plugged fuel filter.

Posted on Mar 19, 2009

Mr BrokRench
  • 1623 Answers

SOURCE: nissan primera loses power when driving. I switch

Nissan announces recall of 747,000 trucks, SUVs in U.S. - Oct. 28, 2010. Nissan had a problem with defective relays. Faulty relays in the engine control module in Nissan vehicles cause engine performance issues including rough idle, engine stalling or inability to start vehicle. Call your local dealer and see if your vehicle is under this recall, you will need to supply your VIN number. If so, they will repair the problem at no cost.
Good luck, i hope this helps.

Posted on Jun 28, 2011

  • 215 Answers

SOURCE: dodge ram van e250 dies while driving

are you saying that everytime it shuts off you have all power and it turns over but doesnt start?

Posted on Aug 11, 2013

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My 2007 Impala 3.9l has bad issue. On cold start if you try to drive it has no power, spits and sputters and the rpm gauge quits working, warmed up for 10 minutes car runs fine


Going with power lose. Check the grounds. Main three are from the battery to engine, battery to body, and engine to body. I wold check for codes, even if the light is not on. There could be some pending.

Aug 02, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

No hazard lights and no turn signals but every thing else works, HELP? I had a push button start installed the wire is connected into the blue fuse on the side wall just behind the battery, related?


the signals work off of the hazard flasher. the hazards are wired to constant power.if you run a fused wire from the hazard switch to the battery it all should work.
somehow the hazard power source got lost.check that there is not a blown fuse in the fuse box. a starter solenoid draws a good amount of current.they may have blown a small amp fuse looking for a power source.
patching into a fuse box for power is not high caliber work.

Mar 15, 2015 | 1994 Nissan Pickup

1 Answer

2007 jeep compass loss of power


what power
to rear wheels? (or all 4wd in 4wd)
or lost electrical power.
and when.? under what conditions?

  • check fuses?
  • is the check engine lighton, key on and then turns off and stays off driving? yes?
  • did you scan the PCM for errors yet,, free cost at any shop or buy a $10 scan tool and DIY yet, never skip scanning newer cars. ever.

Feb 25, 2015 | 2007 Jeep Compass 2.4

3 Answers

When driving my Why would my s10 just quit


sounds like a loose power connection or bad wiring in the engine compartment. Check battery cables and ground connections at both ends of wires and cables first. If the problem remains, test equipment and a wiring diagram would come in handy.

Jan 11, 2015 | 1998 Chevrolet S-10 Pickup

1 Answer

Losing power and dying.


Yes it could be the coil or a number of other electrical components.
You would need to figure out if you have lost spark to the plugs or fuel pressure when the engine quits. It could be a relay, the fuel pump, the coil or igniter, or a long list of other things.

May 04, 2013 | 1985 Nissan Pickup

1 Answer

Hit a pot hole and engine quit. Battery and connections seem ok.


So you checked battery and battery connection, good. Did you check to see if the wires to the starter are o.k.? Also you might want to check the main fuses under the hood, when you take the cover off, flip it over. Find the ones that are labeled ecm,engine, etc. The shock of the impack could have loosen a fuse or even popped it. good luck!

Mar 02, 2011 | 1998 Chevrolet S-10 Pickup

2 Answers

02 Chevy 1500 v6, started to lose power for a moment and then would be fine. After a day or two it lost all power - not electric but engine. Bought a code reader that shows no problems. replaced the...


When you say it has lost power, the engine is running but is bogging down or is it electrical because you replaced the battery and alternator, no headlights or gauges are not working.
Let me know.
Regards,

May 09, 2009 | 2002 Chevrolet Silverado 1500

2 Answers

New fuel pump wont work either


Look under hood some ware around left fender well there should be a red wire with a plug on it that looks like it should be pluged to something but its not, that wire goes directly to fuel pump, run a hot lead to that and see if pump runs. Also chk. grounds and hot leads and all fuses and the relay. If you can't find the wire, and your sure fuses and relay and connections are functioning, you may have to run your own hot wire to pump to see if it will run. Be aware its possible to have gotten a defective pump.

Feb 17, 2009 | 1987 Chevrolet S-10 Pickup

1 Answer

Pulled into 4 wheel drive lost all electrical power


Well it turned out to be something simple. It was caused by a bad grounding battery cable.

Jan 30, 2009 | 1985 Dodge Pickup 4WD

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

56 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75117 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7772 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...