Question about 1992 Chevrolet Lumina

1 Answer

Won't run below 1500 rpm

Have checked egr,map.fuel pressure,tried another ecm

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 4 Answers

Unhook torque converter (overdrive) and see if this helps. If this helps, then change transmission fluid and hook overdive back up and it will run fine.

Posted on Apr 19, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Idle problem integra


check the MAP sensor (manifold absolute pressure). The ECM (car computer) uses that to keep idle at minimum 750 RPM. It's normal for it to run high when cold. These small 4 banger motors typically run hot, and they won't run right IF they're NOT running hot, ergo the idle is usually high when it is cold so as to cause it to warm up quicker. If the RPM's drop below 750, suspect the MAP sensor, &/or ECM.

Apr 18, 2013 | 1995 Acura Integra Coupe

1 Answer

CAR WON,T STAY RUNNING REPLACE IDLE CONTROL SENSOR,EGR,MAP SENSOR,STOP ALL AIR LEAKS.


Have you checked fuel pressure? Maybe the fuel pump or fuel filter is not providing enough pressure at the fuel rail for the injectors to work.
Also, clean the mass air flow sensor with a sensor- safe cleaner.
Good luck.

Jun 18, 2012 | 1993 Chevrolet Lumina

1 Answer

Subaru legacy 92 unstable RPM


Have you checked your MAF/MAP sensor, or your fuel pressure or fuel pressure regulator. Are your throwing any codes at all? I would also look at your Cam & Crank sensors. Good Luck!

Jun 11, 2012 | 1992 Subaru Legacy

1 Answer

1992 Lumina Backfire - I have a 1992 Lumina Euro, 77K miles, 3.1 V-6. Under moderate to hard acceleration the engine will backfire and you can smell gas. The spark control module, coils, wires, plugs,...


I know you mentioned the EGR valve has been replaced, but you may have a bad 'new' part. I know the car is electronic, but has anyone checked its ignition timing (timing belt been looked at, I know it only has 77k on it). Is the fuel pressure regulator OK and it vacumm supply?

Nov 15, 2010 | Chevrolet Lumina APV Cars & Trucks

1 Answer

My camaro with a 3.1 i can start it up but won go over 1500 rpm


check throttle position sensor for proper setting and make sure map sensor is vacuum connected and functioning. hopefully the owner replace the fuel filter when they changed the pump.

Apr 26, 2010 | 1990 Chevrolet Camaro

2 Answers

Starts and dies on acceleration then will not run


crank shaft position sensor is most likely cause. Do check ignition and fuel pump relays with an ohmmeter to make sure they are not faulty. Check power to ignition module. You can also check crank sensor with the ohmmeter. Check all vacuum hose and also check throttle position sensor.

Nov 15, 2009 | 1995 Geo Metro

1 Answer

Starts and runs great except for a 1200 rpm idle after reaching proper temp. I have replaced the idle air,EGR valve,fuel pressure regulator,MAP sensor,temp sensor,air filter and fuel filter. This truck...


with what you have replaced,your comment about your great service,I would say it is very possible.And 395,000 congrats!!!!!!!
Fords go through the least amount of ECM than the other american made vehicles.

Aug 11, 2009 | 1987 Ford Ranger

2 Answers

1987 chevy S10 engine idle problem


relace the throtle air idle valve.The temp switch will allso cause this problem.

Jul 19, 2009 | 1987 Chevrolet S-10 Pickup

Not finding what you are looking for?
1992 Chevrolet Lumina Logo

Related Topics:

70 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7768 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...