Question about Cars & Trucks

1 Answer

Was stuck in mud ran high rpm for about 30 sec. truck will not start now all i get is a single click sound when i try to start it. gound wire on batery was hot.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 12,223 Answers

See the diagram attached. By pass the starter motor and try it.
God bless youwas stuck in mud ran high rpm for about 30 sec. tr - cf06be48-a6ef-4219-b66b-fda2b6658eca.jpge6bdf711-75f1-41a5-a110-b5127124628a.gif

Posted on Jul 15, 2013

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 21 Answers

SOURCE: clicking sound,low rpm idle, and

If you ever have an oil leak it really should be fixed right away unless this happened all at once. Go to a local mech or if there is an Autozone around go there and have them check the Engine Light code for you for free. You will have more info to work with.

Posted on Jul 31, 2008

  • 14036 Answers

SOURCE: Extremely high idle speeds develped overnight

check idle speed control make your throttle valves not stuck.check for vacuum leak around the throttle body area look for broke gasket.

Posted on Apr 13, 2009

juggernautxt
  • 145 Answers

SOURCE: Vehicle Shakeing vigerousely and wont acceleate normally

check the plug hole in the top of the engine, if they are full of water they are shorting the plugs before it reaches the cylinder.
may also have a couple of bad coils because of it.
accel coils are a good and a little cheaper and better than the factory coils.

Posted on Apr 29, 2009

  • 104 Answers

SOURCE: Car wont start, no clicks no sound

make sure you have power getting to your starter when you crank. check the small nut on the starter. should have 12 v or very close to it. this will tell you if your getting power to the starter or if somethign before the starter and something maybe with your anti theft system or not. its hard to say online cause of that anti theft. doest the light flash at all? the anti theft light?

if your getting power to the starter when you crank make sure your getting good power to the starter by turning on the head lights and see if they dim. a good starter will cause the headlites to dim when attempting to start. if nothing dims check connections. or assume bad starter motor. make sure your also getting power to the main starter stud as well.

good luck
michael

Posted on Apr 29, 2009

  • 3600 Answers

SOURCE: 1990 chevy truck with 454 v8 idles too high

One thing is to leave the IAC adjustment alone, you have a vachum leake betweent the mais air flow sensor or a intake leak.

Posted on Jun 17, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Engine runs for about 30 seconds and shutdown like an electrical shutdown as opposed to a fuel related shutdown.


Engine fired up, ran normally for 30 seconds, then shut down ...

www.thedieselstop.com > ... > 7.3L IDI Diesels (Not Power Strokes)
Sep 25, 2012 - Engine fired up, ran normally for 30 seconds, then shut down. ... it fired up and has been running since... if it just ran out of fuel jump it, and keep ...

Viewing a thread - cummins m11 starts then dies - AgTalk Home

talk.newagtalk.com/forums/thread-view.asp?tid=332921...flat...1

Sep 24, 2012 - 9 posts - ‎9 authors
98 KW with a cummins m11 will start and run for 5 seconds then dies. ... anything else like that, because it would run for 30 seconds and then die, not 5. ... The engineprotection system will not shut down the engine unless the ...

[PDF]John Deere Engine Safety Shutdown with "Black Box" (prior ...

www.tuckerbilt.com/.../John%20Deere%20Engine%20Safety%20Shutdo...
John Deere Engine Safety Shutdown with "Black Box" (prior to Tier II ECU ... Ifengine fails to start in 30 seconds, the Low Oil ... Test #1 (Engine not running).

1800 RPM for 30 sec before shut down [Archive] - Pilots of America ...

www.pilotsofamerica.com > ... > Pilot's Lounge > Technical Corner

Jan 01, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Jeep wrangler electrical


Sounds like a dead battery??

Jan 17, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

My brother's got his ford f150 standard truck stuck in the mud and now it wont start the battery is fine but when you try to start it all it does is click the first time then if you try again it wont do...


Hi, The only way the mud or water has got into the heads is if the engine or exhaust is stuck below the mud/water. Try to see if the exhaust is clear of mud or water if this is blocked then you will not start. But I think you may just have the starter motor has got mud into it, in which case you need to get vehicle pulled out & bump start it, IE: whilst either pulling or better to push the vehicle & get it to start. Do not turn it off until you have given vehicle a run as this will eliminate any mud around the flywheel which is why the starter will not work. Please leave me feed back: Malcolm Campbell, Thanks.

Nov 04, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

Negative cable smokes and single click when trying to start


sounds like a bad ground on ground ternmal on trans the cable smokes from high resistance unless your starter shorted

Apr 15, 2013 | 2001 Nissan Altima

1 Answer

2003 Chrysler town & country limited


First try and change the fuel filter. this also happened on a van i worked on. I cahnged the filter and it runs fine now.

Nov 16, 2011 | 2003 Chrysler Town & Country

2 Answers

This is a 1997 Geo Metro with 1.3L engine. It starts and runs at fast idle but will not increase RPM's unless you hold the pedal to the floor and then it slooowly increases RPM's (like 30-40 sec.). It...


Manifold Absolute pressure sensor is bad....
It has a plug and a vacuume hose .... and is on the firewall... unplug it and see if that fixes it...

Sep 24, 2010 | 1997 Geo Metro

1 Answer

Will not idle


pcv or egr pcv could be stopped up or egr is stuck

Feb 10, 2009 | 1991 Ford Tempo 4 Door

1 Answer

Will not start


hey

id say the fuel pump is given trouble!! does it make a sound when you turn on the igniton??

Aug 28, 2008 | 2003 Ford Mustang

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

45 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

80263 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

john h

Level 3 Expert

15139 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...