Question about Cars & Trucks

1 Answer

I am looking for a timing switch for my mb c280 1994 model

When l am at a stop sign or robot it gives out high raves and then at times engine stops idling.l then remove the connection to the timing switch and l start the car and it starts.it moves for a short period then it does not have power.even if l accelerate it will not respond.l then replace the conection to the timing switch and it will start and accellerate until l reach home.At times it shows the EXH TEMP red warning light on.the car stops even when the temperature is on normal btwn 80 and less than 90'C.Then l have to open bonnet again and repeat the process again.Even when fuel is full tank.One mechanic told me that l needed a new timing switch.Could this be the problem

Posted by Anonymous on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 42,108 Answers

Guessing is not fixing
run the fault codes and get to the problem

Posted on Mar 31, 2017

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

freetek
  • 5568 Answers

SOURCE: 318ti M44 acceleration problem

Have someone handy to press the gas pedal for you after the engine has warmed up well; best if driven.

While you listen at the exhaust pipe, have your helper increase the revs slowly and note whether the exhaust note changes to a hiss, instead of the sound of an engine firing.

You may have a decayed catalytic convertor and when they come apart inside, they can clog mufflers and resonators (the second, smaller muffler).

I've had this happen on more than one car and when it happened on a Fiat Strada years ago, since the routing of the system was fairly straight and made of heavier gauge stainless steel, I fired two shots with a .357 magnum into the tailpipe.
Never had another problem with it.

Posted on Jul 20, 2008

  • 2 Answers

SOURCE: car has been sitting for awhile--gas tank was less

MASS AIR FLOW OR MAP SENSER

Posted on Mar 04, 2009

krolik7
  • 1 Answer

SOURCE: 2004 Kia Optima no start after timing belt, crank, cam sensor replacement

did you use aftermarket crank sensor? if so that might be your problem. dealer has several different ones, by providing vin number, but there is only one after market for all optimas 01-05. try to connect thick pink wire and thick orange wire together on the ignition failure sensor. you might have the same problem as me. good luck.

Posted on Jan 15, 2010

  • 1455 Answers

SOURCE: have a 91 honda accord. experiencing dramtic

Sounds like your O2 sensor is malfunctioning. When the check engine light comes on, the computer goes into a preset mode bypassing the O2 sensor and that's why it suddenly runs good. Have the O2 sensor checked. You can also have the trouble codes read and they should point you in the same direction.

Posted on Jan 22, 2011

Testimonial: "Thanks, this will be the next thing I check. I have done alot of the work myself then took it to someone else, this was never mentioned as a possiblit"

  • 1 Answer

SOURCE: I AM THE PROUD OWNER

I had the same problem of loss of power with my Rexton E320, especially at low speed , I changed the plugs but the problem could not go away, until I changed the fuel filter and that problem is gone. I have made a lot of kms now without any such problem, try that, it might work.

Posted on Feb 09, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My toyota voxy 2003 was run on diagnostic tool and displayed code p1215 edu circuit malfunction the edu component was tested on another toyota voxy and perfomed perfectly what should i check now


Possible causes - Faulty EDU
- EDU harness is open or shorted
- EDU circuit poor electrical connection
- Faulty Spill control valve
P1215 Description The EDU drives the spill control valve at high speeds. The EDUs high speed driving under high fuel pressure conditions is achieved through the use of a DC/DC converter that provides a high voltage, quick charging system. The engine ECU constantly monitors the EDU and stops the engine in case an abnormal condition is detected. The battery voltage is increased by the DC/DC converter. A voltage of approximately 50 V is applied to the spill control valve in accordance with the IJ+ signal received from the engine ECU. At this time, the injection verification signal (IJF) is sent to the engine ECU.

Sep 23, 2016 | Toyota Cars & Trucks

1 Answer

Why does the engine stop runing when i do a change down and sometimes at a robot or stop sign (this happen sometimes but at othertimes it does not happen)?


It would help to know what you are working on. Bad EGR (dirty) or IAC motor could cause this, as could bad plug wires or any other tune up item.

Dec 17, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Why does my opel kadet 1997 idlis high 3 refs


no engine stated.! which engine?
idles 3000 RPM, hot or cold? engine?
on most engines, this is 2 things, (and lots more , ask)
1: vacuum leaks.
2: throttle plate gunked up and stuck open (pcv +egr= gunk)

use a scan tool and watch the live data and look for DTCs.

Jul 11, 2014 | 1977 Opel Kadett 1.6

1 Answer

Engine revs high and low all the time when stopped


run the fault codes and check for faulty MAP/MAF/VAF sensors

Mar 23, 2014 | Mazda MX-3 Cars & Trucks

1 Answer

My bmw 320i e46 manual is giving me problems.Every time l get to a stop sign or robot my car stalls and then cuts off


More detail needed. Is the clutch dragging causing the engine to stall?
Does it otherwise idle OK?
Any fault codes?

Oct 27, 2013 | 2003 BMW 325

1 Answer

When i first crank the car it idles at like three or so then goes to zero and cuts of it does this a few times especially if i push the brake, i have learned to rev engine lightly and press brake and put...


Might be a leak on your brake booster (this will most probable give you a hard brake pedal or a "sucking sound " when applying brakes) also check the vacumm pipe from the engine to the brake booster. It might have a leak, so when you press the brakes it influences the air mixture.

Dec 14, 2012 | 2000 Nissan Maxima

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

18 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75807 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22133 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...