Question about 1993 Mercury Villager

1 Answer

Won't accelerate (loses power)on moderate incline

1993 Villager, Nissan 3.0L engine, 238,000 miles. Ran well until recently; dealer replaced distributor and coil; computer did not show any other problems

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Mercury Master
  • 4,369 Answers

Clean your MAF sensor. See photos and files for assistance

http://autos.groups.yahoo.com/group/villagerquest/

Posted on Mar 10, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1993 buick riviera miss in engine loses power on inclines has ruff idle. Replaced 2 coil packs, fuel filter, and the PCM. Still having the problem


Change the spark plugs end wires. One bad plug or a wire can cause a miss like you wouldn,t belive. Evan on a vehicle with low miles on it.

Oct 26, 2012 | 1993 Buick Riviera

1 Answer

Lose of power on acceleration like its starving


Sounds like there is a load of dirty fuel in that gas tank. Ran good for a while after changing fuel filter, then began to run poorly again. Remove fuel tank, drain and clean out, replace fuel filter AGAIN. That should cure it. Hope this helps

Jun 18, 2009 | 1993 Mercury Villager

1 Answer

90 300zx TT have to press on gas paddle to start


Sounds like you need some new spark plugs and plug wires. They don't work very well at all when Cold, or under moderate to heavy acceleration

Apr 25, 2009 | 1993 Nissan 300ZX

1 Answer

Three Broker Axles in 10K miles.


the shaft? it would mean that the outer end of the shaft was locked and the engine was supplying power to the inner end. very unusual. especially from a stop.


go here and ask our team & we will all mull it over. Are they all remanufactured axles? I am a retired Ford engineer and have only come across twisted drive shafts. I'll think about what could do this. Which engine mount?

http://autos.groups.yahoo.com/group/villagerquest/

Mar 16, 2009 | 2000 Mercury Villager

2 Answers

2001 Hyundai XG-300 witn 86,000 miles. Bought used wholesale from a Honda dealer in Knoxville, Tn. summer of 2008. Engine was running with perfect idle & excellent acceleration, until you pushed the...


i have run into this before. the mass air flow sensor is contaminaited take it out clean it with parts cleaner on the element first if this doe not fix it replace it. thank you

Jan 25, 2009 | 2001 Hyundai XG300

4 Answers

TDI loss of power


check the hose on the intercooler and around the turbo, check for split on turbo and the intercooler hose not too soft as they can collaps while driving

Jan 07, 2009 | 2000 Volkswagen Jetta TDI

Not finding what you are looking for?
1993 Mercury Villager Logo

Related Topics:

306 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercury Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61249 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Are you a Mercury Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...