Question about 1997 Ford Expedition

1 Answer

My 97 Expedition has no power. Tried to jump. Nothing! Meter reads 12.4V. No electrical at all. What can cause this? Thank in advance Mark

Posted by on

  • Uriel Tello
    Uriel Tello May 11, 2010

    do your head lights work? your accesories in the car turn on? can you crank the engine?

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 599 Answers

Check power and grounds..at battery and at other end of battery cables first and advise ...good luck

Posted on Feb 26, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Battery is good but no power period on a 1999 ford expedition no lights no nothing


go to www.bbbind.com/ free wiring diagrams . Check main B+ cable, fusible links . Do you know how to do basic electrical testing with a volt meter ? Videos on you tube an how to read wiring diagrams .
At bbbind enter vehicle info. year , make , model an engine size . Under system click electrical distribution then under subsystem click power distribution . Check main battery + feed . see where voltage is an isn't .

Jul 04, 2016 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

98 Pathfinder All Electrical in Vehicle Gone.


I would go with the corroded cables. You would have power to everything even with the alternator out of the truck.

Jun 19, 2013 | 2001 Nissan Pathfinder

1 Answer

When i start my 97 expedition it cranks hard and almost doesent start and the battery is new and ive checked the volts b4 starting it so i know its not a battery issue what could be the problem


sounds like the starter or starter solonid is bad ,if you have an amp meter test the starter or remove the starter and take it to your auto parts store and have it tested .most will test it free.also check all cables and terminals coming off of battery for good connections. If cables are corodded replace them, If engine is running rough check timeing of engine, timeing chain or belt may have jumped time

Feb 19, 2013 | 1997 Ford Expedition

1 Answer

97 c1500 starting problem, battery or starter or electrical problem?


The solenoid on the starter may need to be replaced.

Jul 05, 2012 | 1997 Chevrolet C1500

1 Answer

1997 Ford Expedition gauges stopped working, fuel, speed, etc is that a fuse or electrical? Which fuse?


my 97 expedition cluster is out. i replaced the cluter and nothing happen. what else can it be?

Apr 01, 2012 | Cars & Trucks

4 Answers

97 Expedition, 5.4L hesitated during acceleration 40-45MPH. Check Engine light flashed, then stayed on. Would get up to 55-60MPH. All guages read ok. First trouble ever with this car.


go to a parts store and they will let you use their scanner for free. sounds like a cylinder misfiring. The scanner will tell you which one it is.

Dec 13, 2009 | 1997 Ford Expedition

1 Answer

97 Pontiac Sunfire overheating


check the engine coolant temp sensor, if the sensor is failing it will read always cold and not turn the fan on, if everything else looks and tested ok try the ECTS (engine coolant temp sensor)

Jun 20, 2009 | 1997 Pontiac Sunfire

Not finding what you are looking for?
1997 Ford Expedition Logo

Related Topics:

111 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60667 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21936 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...