Question about 1992 Chevrolet Camaro

2 Answers

Hello, i have a 92 camero 5.0 automatic transmission. having trouble with the charging system. i have already replaced the battery and altanator. can someone help with this problem?

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 16 Answers

Could be faulty wiring. check plug going inti alternator. Red wire is supply voltage and black wire is control voltage. both should have 12 volts or so when key is on.

Posted on Oct 13, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 33 Answers

Find out if there is a voltage regulator that's not in the altanator.

Posted on Feb 20, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Whats that i dont know (check charging system)


It means check altanator regulator/ rectifier the wiring to and from battery and altanator as it it telling you that the charging system is throwing a fault it could be that a sensor is faulty
If not you could lose the ability to start and run the vehicle

Nov 25, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

2003 ford expedition starts after couple trys then runs great just having probles starting


The light is supposed to be on when the alternator is not charging the battery, IE not producing more power than the battery already has.
You may have to try to catch the system when the light is on to test output.
Do you know what fuel pressure is before and after cranking ? You could be loosing fuel pressure back into the tank, or it could be something electrical.

Feb 19, 2014 | 2003 Ford Expedition

1 Answer

Hi i noticed your post regarding Chrysler Voyager battery discharging. I have the same problem and have changed altanator, new battery etc etc. I have tried your solution regarding the anti theft system...


sounds like ECM might be draining the battery..i own a 92 and had that problem...i removed the #3 fuse from fuse box and charged battery to full and problem was resolved...#3 fuse controls interior cabin lights.The ecm is behind the fuse box and expensive to replace.I could only find 1 in the USA and the serials have to match or reflash the old ECM if repairable. Try that fuse first temporarily. I just left mine unplugged and haven't had the drainage problem since.

Jan 28, 2011 | Chrysler Voyager Cars & Trucks

1 Answer

My 1985 dodge ramcharger wont charge my battery and i already replaced the altanator


You need to replace the external voltage regulator on the fire wall. Probably need a new pig tail wiring harness too.

Sep 21, 2010 | 1985 Dodge Ramcharger

1 Answer

I get no response when I turn the key in the ignition switch. If I turn the key in the switch there is nothing


two things would cause this a totally dead battery. or a loss of the ground. headlights are grounded to the body and run directly off of the battery. since your lights dont work this would point to a dead battery.to find out if the battery is bad or if it was caused by the charging system not working. try jumping the car if you can get it started here are a couple of simple ways to check the charging. one with the car running remove the possitive cable from the battery if the car dies the altanator is not charging replace it. if the car stays running the battery most likely has dead cells and wont hold the charge. the other way is to take a bolt or small ferous metal object and on the back of the altanator there is a round cap in the center of the case if the piece of metal your using will stick to that cap then the altanator is producing a charge and the battery is the problem. if no magnetic field is present then the alternator is bad and needs replaced

Aug 29, 2010 | Toyota 4Runner Cars & Trucks

1 Answer

Altanator is ok but no output from the posative post, I replaced the charging relay, no change, there is no voltage at the "charge fuse", eather side of the fuse, the radio also no power, an after market...


YOU DIDN'T SAY HOW OLD RODEO IS. IF YOU HAVE AN OLDER MODEL START BY TESTING THE BATTERY AND ALTANATOR. IF THE BATTERY IS BAD YOU WOULDN'T GET A DEFINATE READING FROM ALTANATOR.

Dec 31, 2009 | Isuzu Rodeo Cars & Trucks

1 Answer

Altanator keeps dieing.


A fresh charged battery does not mean it is a good battery.The battery is working the alternator to death,replace it,it has a bad cell,or the amps are to low,and has a short in it.The alternator senses the battery is in bad need off charge,and puts all out until the alternator has nothing left,This is the most likely cause of this problem.Also be sure the battery cable ends are shiny clean when replacing the battery.

Nov 26, 2009 | 1995 Mazda Protege

1 Answer

Altanator not charging


Alternators require a + feed from the battery before they start charging. Make sure 12v is reaching it from the switched live supply.

Thank you for using Fixya.com.

If this leads to a fix for you - please rate as Fixya. Much apreciated. Thanks.

Nov 16, 2008 | 1988 Chevrolet Suburban

2 Answers

Swapping transmissions


THE COMPUTER SWAP IS MORE DIFFICULT........

Oct 16, 2008 | 2002 Chevrolet Tracker

Not finding what you are looking for?
1992 Chevrolet Camaro Logo

Related Topics:

164 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61037 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...