Question about 1997 Ford F250 SuperCab

2 Answers

7.3 just dies

My 2001 f 250 7.3 will start fine run, fine then just quit no loss of elect all guages still work, you can put in neutral and start right back up. Any suggestiuons would be helpful.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 4 Answers

Buy a new fuel filter. the old one is probably not letting enough fuel feed through to the engine. if you do not replace it soon you are looking at a high dollar repair...

Posted on Jun 02, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Ford Master
  • 783 Answers

Http://www.genuineservice.com/genuineservice/en/default?page=genuineService

Go to this website on the left task bar pick recalls then insert your VIN and see if your vehicle is not involved in recall 07S57 for camshaft postion sensor. This may be what is causing your concern.

Posted on Feb 18, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

95 cabrio dies in reverse


There should be a vacuum line to your tranny that's not sealed right, check that out

Thanks, Terry

Mar 14, 2014 | Volkswagen Cabrio Cars & Trucks

1 Answer

1991 Isuzu truck, it starts right up and then dies in a f seconds


Put a fuel pressure guage and see if fuel loss is before it dies.

May 21, 2011 | 1991 Isuzu Amigo

1 Answer

Van dormant for three years. installed new battery,started and ran good for two hours, died, fuel guage malfunctioned(still),radio stopped working(still),i.e.,no 12 volts to orange wire. installed new...


The fuel gauge is probably fine, its the sending unit that is probably bad. As far as the radio I would run another power wire from 1 of the accessory ports on the fuse box. Just make sure you test the port so it goes on and off with your ignition. Just test the port with a light tester. Please rate answer!! Thank you

Sep 14, 2010 | Chevrolet Astro Cars & Trucks

2 Answers

Will run fine for about 4 mile then start missing and then stop running, aftre letting set for about an hour it will start and run for about another four or five minutes and then quit. acts like it does...


I recently had about the same problem with my c1500. You have a tach watch tach if needle jumps your problem is electical. Test coil, distributor pick-up coil and ignition control module. This time mine was the pick-up coil which requires distributer removal. Both coils can be tested by an Ohmn meter, the module must be removed and tested by auto parts store. All three can cause this problem. As they get hot they short out when they cool they work fine. If you pull the distributer cap look at the wires for the pick-up coil mine were cracked from age, which caused shorting while driving and then it would die. when cooled it would crank.

Jun 23, 2010 | 1995 Chevrolet K1500

2 Answers

Runs fine till warms up then losses power and dies


Does the fuel line still have 55 PSI when engine warmed up? Any other codes show up?

Aug 22, 2009 | 1998 Chevrolet Blazer

1 Answer

Wiring? emergency brake light?


it sounds like the switch in back of emergency brake is bad or out of adjustment.the switch must be grounding out to make car quit. without looking at it, I would say it is the switch.

Mar 17, 2009 | 1998 Saturn SL

1 Answer

1996 mercury villager quits running


It may be the camshaft sensor in the distributor. Sometimes the optical sesor can be cleaned. Most times, need new distributor or reman from ebay.
do not replace the knock sensor, it is never bad. ANd, it is in the middle of the engine. $1000 repair for nothing.

See this ste too.

http://autos.groups.yahoo.com/group/villagerquest/

Nov 15, 2008 | 1996 Mercury Villager

1 Answer

Starting fine, driving fine, but dies while going down the road


Next time disconnect the negative and not the positive if it ever happens again. This happened due to the PCM needing to be reset.

Aug 21, 2008 | 1999 Nissan Pathfinder

Not finding what you are looking for?
1997 Ford F250 SuperCab Logo

54 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60541 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21927 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...