Question about 2000 Ford F150 Flareside SuperCab

4 Answers

Missing and stumbling during acceleration

I have a 2000 Ford F-150 with a 5.4 Triton V-8. About two weeks ago I suddenly had a hard time starting my truck but it started. On that same day I noticed that the truck with stumble and shutter upon acceleration but would smooth out once the accelerator was let up on. The next three or four days, the truck ran fine. Now it has returned to the same problems on a consistent bais. The truck starts fine and runs fine for about 5 minutes and then starts to vibrate and shutter/stumble upon acceleration but smooths out once the accelerator is let up on.

Posted by on

4 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

4.2 ltr missing. 2000 truck, f150. Changed plugs, wires. Ran great for 2 weeks. Started again. Changed coils. Got worse. Changed fuel filter, did nothing. Added injector cleaner and fuel cleaner, nothing. Checked EGR, o.k. It is getting worse. Had new gas about the time it all started.

Posted on Jul 08, 2011

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 14 Answers

You should be poping a p0303 code with can be several things ,bent vavle, plugs, a coil, plugged cat but it acting same as my truck did and i found a dirty/bad injector was the problem (if she is missing under medium/heavy accerlecation only) rebuilt injecters about 80-90bucks for the set but the basics first pluged air filter, ect....

Posted on Aug 05, 2010

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 9 Answers

My '99 5.4 F150 is doing the same thing. Stumbling under medium acceleration and runs fine when idling or cruising at a steady speed. But when it comes to quick acceleration, or pulling uphill, it just wants to stutter and shake. I've replaced plugs with no result, but the dang thing wont give me a code to tell me what coil pack is out. Sounds like a bad design flaw to me.

Posted on Oct 26, 2012

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Probably one or more of your coil packs are defective. I had the same problem recently. Have someone do a scan and that will tell you which one is going bad

Posted on Feb 07, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

2000 ford windstar has a bad stumble when idling like it's missing accelerates fine when reaches cursing speed acks like it's missing also my cruise control stoped working


If your Windstar has the 3.8 liter engine, you are due for head gasket replacement. Just had mine done. The cruise control failure could be due to an open fuse or speed sensor failure.

Jan 10, 2017 | 2000 Ford Windstar

1 Answer

1998 f 150 4.6 stumbles hard /wont take fuel.


Don't understand the last sentence. I would clean your air sensors. They may not be reading the air correctly.

Apr 13, 2013 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

I have a 06 ford f150 with the triton 4.6L v8 I need to know if it is the 3v or not any visual clues would be helpful


Unless I am missing the product years, the 3V 4.6 V8 was not in the F-150 until the 2009 and newer MY F-150s. Up to 2009, the 4.6 L v8 was the 2 V design that was used from 1997 to 2008.

The 3 valve 4.6L V-8 started in the 2005 Mustang and then was introduced to other models.

Nov 24, 2010 | 2006 Ford F-150

1 Answer

Ford f150 lariat year 2000 4.6 engine stumbles during acceleration


My ac was working great put heat on now my ac won't get cold.

Nov 08, 2010 | 2000 Ford F150 Flareside SuperCab

1 Answer

Can't keep coils working


Have you replace spark plugs? They may be overworking the coil packs. I would recommend the motorcraft spark plugs.

Jan 26, 2009 | 2000 Ford F250 Super Duty Crew Cabs

Not finding what you are looking for?
2000 Ford F150 Flareside SuperCab Logo

3,015 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70365 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22041 Answers

Ron Lankford

Level 3 Expert

5386 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...